Kolega pisal o smazenie a nie pieczeniu to dwa rozne procesy obrobki cieplnej;) potrawy smazone sa pyszne ze wzgledu na to ze to wlasnie tluszcz daje im smak, mniej smaczne gotowane badz gotowane na parze lecz bardziej odzywcze, spróbuj kombinowac sobie eksperymentuj polecam gotowanego na prze kurczaka z sosem vinegret na bazie oliwy z oliwek jak [...]
nie marze o pieknej sylwetce i moge miec nadmiar tluszczu chodzi o to zeby bialka bylo 200g dziennie, smazenie ma jakis wiekszy wplyw na bialko z takiej piersi kurczaka przykladowo?
w przypadku mononukleozy, warto aby ta osoba stosowała zalecenia diety wątrobowej. Na pewno wykluczony jest jakikolwiek alkohol, smażenie potraw. Jaja jak najbardziej mozesz spożywac, natomiast jesli chodzi o żoltka to generalnie zaleca sie max 2-3x tygodniowo, ale z tego co kiedys czytałam niewskazane jest jedzenie zoltek w formie "na twardo". za [...]
Weź aplikacje do liczenia kalorii, wagę kuchenna. I przez tydzień waż, i wpisuj produkty które jesz (produkty ważymy przed obróbka termiczna czyli gotowanie smażenie duszenie grillowanie itd). Każdego dnia jedz te 4tys kalorii w górę. Jak przez tydzień waga nie pójdzie w górę to mi prędzej kaktus na dłoni wyrośnie. Tylko nie oszukuj bo na to Twoje [...]
patka właśnie dam ci soga jak dorwe mateo i mojego abona drtoll heh fishmac to moja ulubiona potrawa w Mc!! Dlatego jak tam ide w du.pie mam jak to robią wazne zeby było smaczne gdybym wiedział jak robią to bym pewnie nic nie zjadł tez mam paru kolegów co pracują , jeden jest juz kierownikiem tak az takich wałków nie ma, chyba ze smazenie w 3 [...]
Nie smaż na oliwie z oliwek! ma mały punkt dymienia, są lepsze rzeczy do smażenia chociażby zwykły olej Smażenie smażeniem, tam mało tej oliwy dajesz, możesz łyknąć jeszcze osobno albo dodać masło orzechowe jak mówisz Zmieniony przez - staranny w dniu 2012-05-19 16:20:24
Gotowanie, parowanie, duszenie, pieczenie, grillowanie, smazenie. W takiej to bylo mniej wiecej kolejnosci. Jak nie mozesz patrzec na gotowana piers to ja uduś, w smaku o wiele lepsza anizeli gotowana. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-08-10 15:59:52
No tylko ze z wysoko kalorycznymi produktami można się szybko przeliczyć jak się na 100% nie liczy :P Jeśli gotujesz od podstaw, to po prostu MASZ KONTROLĘ nad wszystkim. Olej wlewasz na oko, wyobrażając sobie łyżki lub łyżeczki, masło tak samo... Cienko smarujesz kanapki, do smażenia bierzesz małą kosteczkę i nie częściej, niż raz dziennie... [...]
Odżywka białkowa nie zastąpi Ci posiłku, może (/powinna) być jedynie uzupełnieniem brakach w diecie. A czemu na przykład zamiast tego chleba z kiełbasą/serem nie zjesz sobie owsianki z mlekiem? Na śniadanie mógłbyś zjeść też kilka kurzych jaj, tylko pamiętaj, że w żółtkach sklepowych jaj jest trochę cholesterolu, więc wszystko "z głową". Postaraj [...]
Jakieś krótkotrwałe smażenie na oliwie z oliwek może być. Coś z tą oliwą musi być nie tak ze takie jaja się dzieją, masz czystą czy moze z jakimiś dodatkami
Dokładnie jak koledzy wyżej , smażenie na oleju takich ziemniaków jakoś na zdrowie Ci nie wyjdzie, natomiast pieczenie w piekarniku jak najbardziej... pozatym jak nie możesz dobić kalorii to kup sobie gainer ? bądź pij koktajle na bazie płatków owsianych/jaglanych z odzywkami ? taka szklanka koktajlu może Ci dobić nawet 800kcal a jej nie poczujesz [...]
Możesz również zjeść tylko 3 posiłki ,najważniejsze żeby były odpowiednio zbilansowane. Smażenie akurat nie jest najlepszym wyjściem na podbicie kaloryczności.
tak wlasnie liczysz dla surowych, zarcie podczas obrobki termicznej (gotowanie, pieczenie, duszenie, smazenie,wedzenie...) nabiera badz tez traci wode (ile kalorii zawiera woda wiesz sam) stad te roznice wagowe
smażenie zwiększa kaloryczność więc nawet więcej tego będzie niestety... proponuję zrobić tak jak ja czyli najpierw wlać trochę wody na patelnię a jak się zagrzeje wrzucić na to jajka
Reakcja Maillarda powstaje przy każdym ogrzewaniu produktu, ale wiadomo że gotowaniu na parze dużo mniej. Ma znaczenie czy tłuszczu smażysz czy nie ale to osobna kwestia ( i na jakim wiadomo ) np. WWA powstają tylko przy smażeniu, pieczeniu i grliiowaniu na ostrym ogniu przy gotowaniu juś nie Po prostu smażenie zawsze będzie mniej dietetyczne od [...]
Nopal dostaw. Smażenie zastąp pieczeniem/duszeniem. Czosnek oczywiście tak, ale nie stawiaj go na tronie że niby sam z siebie poprawi lipidy %-) ... ;-)
postaraj się jednak przygotować posilki na caly dzien rano albo wieczorem na drugi dzien, ( smazenie piersi trwa ok 20 minut) i laduj do pojemnikow, sloikow i jedz w szkole, do tego ryz, makaron, chleb zytni razowy i takich posilkow 4-6 razy dziennie :)