SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Odnośnie smażenia i placka z przepisu to w sumie chyba źle napisałem, że jest smażony. W sumie nie ma tam tłuszczu, jest podgrzewany żeby jaja się ścięły i miał stałą konsystencję. Mniemam, że równie dobrze można go zrobić w piekarniku, ale nie sprawdzałem. Smażenie zawsze kojarzyło mi się z patelnią i skwierczącym tłuszczem. Tak też to definiuje [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-04 13:42:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w jaki sposob zjadajac 200g karkowki + jajka + orzechy liczysz ze miales mniej niz 46 g fatu? orzechy: ok 10g jajka: ok 10g karkowka: ok 40g suma: ~60g Zmieniony przez - matt4mvp w dniu 2014-08-13 15:12:10 licze na oko nie licze co do grama czy kcal na pewno 40g będzie miała karkówka? wszelkie wartości w tabelach to wartości średnie kupisz [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-13 16:05:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki sol za bardzo wyczerpująca wypowiedź ☺biorę się zaraz za smażenie schabowych

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-08 17:04:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • .. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 19:52:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To czemu jak idę do maca to aż kapie ? :) sam smaże mięso tylko napisałem że a raczej jednego słowa zabrakło- zle smażenie mięsa - może powodować wzrost zawartości tłuszczu.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 21:43:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • To czemu jak idę do maca to aż kapie ? :) sam smaże mięso tylko napisałem że a raczej jednego słowa zabrakło- zle smażenie mięsa - może powodować wzrost zawartości tłuszczu. ale co nie smakuje ci w maku };-) poza tym w maku chyba mrożone maja mięso do smażenia ??

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-12 22:25:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • to jest kluczowe- Awidyna123RF Podziel się Kolejna substancja antyodżywcza - awidyna - obecna jest w białku jaj. Spożywanie jej w nadmiernych ilościach (w surowych jajkach) może doprowadzić do niedoboru biotyny (witaminy H), mającej ogromne znaczenie dla prawidłowej przemiany materii, działania układu pokarmowego, układu nerwowego i [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-02 10:28:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Monotonia = to samo, dzień w dzień, tydzień w tydzień, miesiąc w miesiąc. Wystarczy zrobić wersję 7 dniową, inna kompozycja dań, smażenie zamienione na pieczenie w piekarniku lub gotowanie i już mam niby to samo, a jednak co innego. Sol wg mnie jak na ten sport ma bardzo zróżnicowaną miskę i za h...a nie wygląda ona jak miska kulturysty, a [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-07-12 17:15:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • KomandOficer - najlepiej gotować lub piec, smażenie na końcu. Krótkie smażenie na oliwie, długie na smalcu. Sory za jeszcze jedno pytanie, ale dzięki temu pytaniu już będę wszystko wiedział. Czyli gotowanie do 100 stopni a smażenie do 180 stopni lecz gotowanie lepsze. Ale żeby ugotować to na czym? tzn. kroje fileta z kurczaka, wrzucam na patelnie [...]

    Odpowiedzi: 775 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-19 19:39:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Konkurs działu odżywianie!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. Zixy Oto moje dop. dotyczące konkursu z działu "odżywianie"; 1. Tak, jest to możliwe. Dzięki odpowiedniej diecie, suplementacji i odpowiedniemu treningowi. 4 czynnik… genetyka? :D 2. potymalne proporcje to 1:3 (omega3:omega6) 3. Hmm.. ponieważ nie uzupełnia szybko glikogenu(wolniej się wchłania niż glukoza ),a tym samym [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 7428 Data: 2008-03-09 20:09:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wstep do diety, potrzebna pomoc :)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. Jaki stosunek b/t/ww mozecie mi poradzic? Cel to masa, waga i wzrost podane wyzej. około 2g białka \ koło 6g ww \ i 1,2g tłuszczy ale to zalezy od aktywności\ 2. Dieta powinna zawierac kolo 6 posilkow dziennie w mniej wiecej roznych odstepach czasowych wiec jesli jestem na nogach ~14h na dobe to odstepy miedzy posilkami beda kolo 2.5h. Tak [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1054 Data: 2010-02-14 23:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja chciałam zapytać o smażenie ryb. Dla mnie pyszna rybka, to taka z patelni, smażona w głębokim oleju :) Ponieważ jednak olej odpada, to czy macie jakieś sprawdzone przepisy na rybę w podobnym wydaniu? No wiadomo, smażenie w głębokim tłuszczu do najlepszych nie należy. Ja osobiście uwielbiam rybę pieczoną. Mam póki co, dwa ulubione patenty: 1. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-21 17:45:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiadomo, że najzdrowiej kurę gotować/dusić. Ale jak już decyduje się większe temperatury obróbki mięcha to jaka kolejność zabiegów będzie najkorzystniejsza przy redukcji: -smażenie na teflonie + PAM, -smażenie na opiekaczu w którym tłuszcz spływa do pojemniczka + PAM, -grillowanie w grillu elektrycznym, -pieczenie w piekarniku (właściwie to samo [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-31 14:32:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wiesz zrobi mi na raz kilo kury i kilo ziemniakow. plus warzywa, czyli mozna powiediec ze tak. Plusem jest to ze robi to na malej lyzce smalcu. Generalnie dopiero w acty zauwazylem ze jak na przyklad robie wieprzowine, wieprz karkowke i inne tluste meisa to zostaje mi tona smalcu wiec w mojej opinii to smazenie bez tluszczu bardzo odtluszcza [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-30 10:55:11 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-24 23:58:48 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-25 09:30:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-25 14:26:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lajtowe machanie ciężarkami by Stud, od nowa str. 97

    Post
    Trening dla początkujących

    jw gotowane zarcie, duzo warzyw smazenie odstawic, nie wiem co tam Ci doktor radzil, o ile radzil w kazdym razie smazenie jest niezdrowe dla normalnego czlowieka, wiec dla chorego tymbardziej niewskazane no ale...

    Odpowiedzi: 1282 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-08 12:07:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-24 21:36:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • panowie macie jakis fajny przepis na gulasz wolowy? Cala sztuka to zrobic wolowine odpowiednio... To najtrudniejsze w obrobce mieso a zrobione poprawnie dopiero da nam zrozumiec czemu tak duzo kosztuje... To nie jest mieso ktore sie wrzuca na patelnie i smazy i gotowe... Bedzie fatalne.jak.ktos nie ma wiedzy i wprawy w regulowaniu z conajmniej [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-25 16:48:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)