SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ALT GPT

  • GPT/ALT

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Wynik mojego badania krwi wynosi GPT/ALT 119,0 co to oznacza?Badanie zlecił mi lekarz diabetolog. Pozostałe wyniki mam w normie.Podwyższone również PCL 34,0 =norma wynosi 35,0. Proszę o wyjaśnienie. Jestem zanipokojona gdyż stwierdzono u mnie cukrzycę typu 2 i nie wiem czy to ma związek z ta chorobą.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2715 Data: 2011-02-04 18:27:45 Liczba szacunów: 0
  • gpt alt

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Moj syn ma wynik z GPT/ALT 157 .wiem,ze jest zawyzony ,co to oznacza.Co jest przyczyna takiego wyniku i czy jest to uleczalne.kiedys moj syn sie narkotyzował.Jestem przerazona.Bardzo prosze wyjasnic mi co to jest. oczywiscie bedzie kontynuowal leczenie ,ale ja juz dzis chciałabym sie dowiedziec jaki to stopien zagrozenia.Pozdrawiam Grazyna

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1482 Data: 2011-07-04 17:52:51 Liczba szacunów: 0
  • Wysoki Kortyzol, testosteron, TSH ft4 i ft3 w normie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Fotki, i badania Nazwa badaniaDataWartośćNormy Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT)04-10-2016 ALT (GPT)41 U/l< 41 Cholesterol całkowity04-10-2016 Cholesterol całkowity (jedn. tradyc.)201 mg/dl< 190 Glukoza na czczo we krwi żylnej04-10-2016 Glukoza (jedn. tradyc.)76 mg/dl70 - 99 Hormon tyreotropowy - TSH04-10-2016 TSH (s)2,77 uU/ml0,27 - 4,2

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 1843 Data: 2017-01-20 13:56:06 Liczba szacunów: 0
  • IZOTEK c.d.

    Post
    Zdrowie i Uroda

    iglicerydy: 63,0mg/dl - 4. Cholesterol całkowity: 196 mg/dl - wydaje mi sie, ze nie wyglada to najlepiej 5. Próby wątroby: a) AST(GOT) 43,0 IU/l to mnie przeraza:o !! b) ALT(GPT) 31,0 IU/l 6. Glukoza: 86,0 mg/dl Jakie Wy mieliscie wyniki przed rozpoczeciem leczenia/podczas leczenia? Mam obawy, ze ta proba wątrobowa AST(GOT) mnie dyskwalifiku

    Odpowiedzi: 3480 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-08-21 16:54:32 Liczba szacunów: 0
  • bezskuteczne próby zbicia estro. / fatalne libido

    Post
    Doping

    5,41 (4,6-21,4) Estradiol: 96,88 (7,63-42,6) test.całk: 1177 (280-800) test. wolny: 44,2 (4,5-42) shbg: 58,85 (14,5-48,4) dhea-s: 355,7 (211-492) Androstendion: 1,66 (0,91-3) ALT(GPT): 35,8 (-20,5-61,5) Gamma-GT: 23,5 (-27,5-82,5) TSH: 3,970 (0,2-4,2) ft4: 20,52 (12-22) ft3: 6,59 (3,95-6,8) cholesterol całk: 175,4 (120-200) hdl-c: 45,8 (35-150) tri

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 7259 Data: 2012-07-18 09:38:50 Liczba szacunów: 0
  • Podbice testosteronu i libido.

    Post
    Odżywki i suplementy

    Co do ostatnich badań to wygląda to tak: Kortyzol (s) 328,2 nmol/l - Norma: rano: 171 - 536 wieczorem: 64 - 327 Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT) 18 U/l - Norma: < 40 Aminotransferaza asparaginianowa - AST (GOT) 16 U/l - Norma: < 38 Gammaglutamylotranspeptydaza - GGTP 15 U/l - Norma: 10 - 66 Hormon folikulotropowy - FSH 4,45 U/l - Norma:

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 630 Data: 2016-12-12 15:33:38 Liczba szacunów: 0
  • xpand a wyniki b. krwi

    Post
    Odżywki i suplementy

    Aminotransferaza alaninowa (ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT) 5-40 U/I (85-680 nmol/l) Jest to enzym wewnątrzkomórkowy. Jego najwyższe stężenia występują w wątrobie, niższe w mięśniach szkieletowych, mięśniu sercowym i nerkach. Pojawienie się podwyższonych aktywności ALAT w osoczu wskazuje raczej na uszkodzenie komórek, a nie zaburzenia funkcji narzą

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 2330 Data: 2007-06-05 11:22:20 Liczba szacunów: 0
  • jaki chleb

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    generalnie mam ALT/GPT na poziomie 96, gdzie norma to 0-40 jedyne co zrobił lekarz to dał ulotkę z wypisanymi produktami (co jeść a czego nie) i przepisał jakieś leki Zmieniony przez - bobbybobby w dniu 2010-03-29 18:22:50

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1258 Data: 2010-03-29 18:21:05 Liczba szacunów: 0
  • badanie krwi, co i jak

    Post
    Doping
    PRO

    ą stan funkcjonowania danego narządu. W związku z tym powstały tzw. profile oznaczeń: profil kontrolny (ogólny) - sód, potas, chlorki, mocznik, kreatynina, bilirubina, AST, ALT, fosfataza alkaliczna, gamma-glutamylotransferaza GGT, albumina, białko całkowite, wapń, fosfor, kwas moczowy; profil nerkowy - sód, potas, mocznik, kreatynina; profil w

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-28 13:55:10 Liczba szacunów: 0
  • Pomoc odblok

    Post
    Doping

    Nie widzisz? To przeczytaj sobie: The GPT blood test is used to help determine the levels of ALT that are present in the bloodstream. ALT is typically present in higher levels when a liver injury has occurred. It is also higher in individuals who have liver disease. Sometimes ordered with the AST blood test, the GPT blood test helps to determine if

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 968 Data: 2017-11-20 11:54:19 Liczba szacunów: 0
  • Osłonki TAK&NIE

    Post
    Doping

    zły mocno w górę a jak co tydzień skoczą ci o 10 to tragedii dla wątroby nie ma :-)) 8tyg próby o 80 co to jest małe nic, ale pewnie dalej 90% będzie sie srało że mają : GPT, ALT 200-300 gdzie norma to 5-40U/l GOT, AST 400-500 gdzie norma 8-50U/l Wątroba jest w stanie znieś ogromny wysiłek przy podawaniu takich leków jak np. metanabol ale zaznacz

    Odpowiedzi: 84 Ilość wyświetleń: 6902 Data: 2013-07-30 15:07:16 Liczba szacunów: 0
  • INTERPRETACJA - badania lab, usg, rtg, inne Q/A

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Robiłem ostatnio morfologię, badanie moczu i usg jamy brzusznej. usg - wszystko OK morfologia kilka podwyższonych wyników MONO 13.6 EO 10.1 GOT/AST 69.9 GPT/ALT 84.0 Mocz: Leukocyty 24.00 Nabłonki płaskie 10.50 Bakterie 137.10 Od trzech tygodni jestem na cyklu kreatyna (CM3) + BCAA + odżywka białkowa. Oprócz tego zacząłem więcej jeść m.in b

    Odpowiedzi: 1255 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-09-15 14:29:37 Liczba szacunów: 0
  • Tarczyca - POMOCY!!!

    Post
    Ladies SFD

    ików struktur patologicznych nie stwierdza się. Zatoka Douglasa wolna. TSH (12-03-2012) : 3.81 TSG (17-07-2012) : 3.06 Sód: 142.00 Potas: 4.36 Chlorki: 102.00 WBC: 5.7 RBC: 4.50 HGB: 13.4 HCT: 39.3 PLT: 299 PCT: 236 KREATYNINA: 0.86 GPT/ALT: 17 GOT/AST: 27 PROLAKTYNA: 11.9 Ruda, sie robi8-) Zmieniony przez - Pomarańcza w dniu 2012-08-17 21:13:08

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 2465 Data: 2012-08-17 21:12:20 Liczba szacunów: 0
  • działanie omnadrenu

    Post
    Doping

    ---100 ( poniżej 130 ) GLUKOZA------------------------96 ( 70 - 105 ) KREATYNINA-----------------0.81 ( 0.6 - 1.30 ) GOT / AST------------------------29 ( 10 - 40 ) GPT / ALT------------------------40 ( 10 - 40 ) GGPT------------------------------11( 11 - 50 ) BILIRUBINA CAŁK.---------0.52 ( 0.20 - 1.00 ) FOSFORAZA ALKAICZNA---87 ( 35 - 129

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 6290 Data: 2008-09-24 13:23:09 Liczba szacunów: 0
  • Prop+tren+clen+t3

    Post
    Doping

    No strasznie mnie ciagnie, jutro idę zrobic kompleks badań. ALT, AST (GOT GPT)-wątroba Kreatynina- nerki: E2 estradiol PRL-prolaktyna Progesteron Testosteron TSH Cos warto jeszcze zrobic?

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 2928 Data: 2016-04-18 10:01:48 Liczba szacunów: 0