Wysłana - 05 lutego 2010 15:20 Przeniesiony przez słaby 56 z działu 'Combat / Samoobrona'.
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Witam, ma problem z wysokimi kopnięciami, trener kazał mi się porozciągać (siady płotkarski, skłony itp), lecz wydaj mi się że problem tkwi w czym innym, w siadzie płotkarskim jestem wstanie dotknąć głową kolana, więc wydaje mi się że nie jest źle z rozciągnięciem, jednak siłą własnych mięśni nie jestem wstanie unieść nogi do kąta 90* (jeśli pomaga sobie ręką lub w innym sposób wspomagam podnoszenie to nawet nie czuję że mi się coś rozciąga przy 90*). Czy są jakieś ćwiczenia poza wykopami na wzmocnienie tych mięśni?
Rozciągaj się dynamicznie, do tego sporo kop na workach i na tarczach. Ćwiczeń na nogi jest sporo i nie tylko na siłowni a i w domu, np. krzesełko przy ścianie. Tak poza tym to pomyliłeś działy.
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
1265409428000
alkadar
Wysłana - 06 lutego 2010 10:40
Przez wakacje chodziłem na siłkę z kumplem co trenuję piłkę nożną, koleś po2 miesiącach pogorszył się w grze, wzrost mięśni spowodował ogólne spowolnienie dynamiki, dlatego nie chcę trenować całych nóg, ale tylko wykonywać te ćwiczenia które bezpośrednio rozwiną mi mięśnie potrzebne do kopnięć.
1265449228000
nastic
Wysłana - 06 lutego 2010 12:35
a mógłbyś rozwinąc "mam problem zwysokimi kopnięciami",bo nogę do góy to na pewno możesz podnieśc
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.
1265456106000
checkaouta
Wysłana - 06 lutego 2010 12:37
A jak długo ćwiczysz?? To też ma znaczenie... Ja ćwiczę rok i dopiero z miesiąc temu zacząłem kopać np. obrotowe na głowę...
1265456267000
Krucz1
Wysłana - 06 lutego 2010 13:30
Dużo biegaj
" Jaki człowiek w walce taki w życiu "
1265459415000
x-ray ZASŁUŻONY
Wysłana - 08 lutego 2010 16:54
Duzo zalezy od budowy ukladu kostno-szkieletowego. Wykonuj cwiczenia statyczne i dynamiczne. Wazna jest tez systematyka. Przyjdzie czas, ze bedziesz zadowolony z wynikow.
jednak siłą własnych mięśni nie jestem wstanie unieść nogi do kąta 90* też mam podobny problem mi trener na w z mocnienie mięśni nóg doradził dodatkowo takie ćwiczenie postaram się je opisać: otóż podnosisz jedna nogę przed siebie jak najwyżej potrafisz i trzymasz tak z trzydzieści sekund potem zmiana nogi potem możesz utrzymywać nogę w powietrzu wyprowadzając ją z boku a nie przed siebie i tak kilka razy chyba dobrze opisałem
A po drugie j/w dużo rozciągania kiedy jesteś dobrze rozgrzany najlepiej po ciężkim treningu, jak będziesz dużo kopał to z czasem będziesz kopał dużo wyżej i silniej Nic od razu nie przychodzi
"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki" "On the street nobody can hear you tap out"
1265651875000
alkadar
Wysłana - 08 lutego 2010 19:57
Ja wcale nie oczekuję, że to będzie z dania na dzień o metr, ale chciałbym też widzieć postęp, zastosuje się do rady Draciela, a o bieganiu pomyślę gdy warunki atmosferyczne będą przystępniejsze. Co do masy to prosiłbym o opinię innych czy to mi pomoże czy zaszkodzi?