| Autor |
"wysokie kopnięcia" |
|
|
alkadar
|
|
Wysłana - 5 luty 2010 15:20 Przeniesiona przez słaby 56 z działu 'Combat / Samoobrona'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, ma problem z wysokimi kopnięciami, trener kazał mi się porozciągać (siady płotkarski, skłony itp), lecz wydaj mi się że problem tkwi w czym innym, w siadzie płotkarskim jestem wstanie dotknąć głową kolana, więc wydaje mi się że nie jest źle z rozciągnięciem, jednak siłą własnych mięśni nie jestem wstanie unieść nogi do kąta 90* (jeśli pomaga sobie ręką lub w innym sposób wspomagam podnoszenie to nawet nie czuję że mi się coś rozciąga przy 90*). Czy są jakieś ćwiczenia poza wykopami na wzmocnienie tych mięśni?
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
4rScorpion
|
|
SPAMER
|
|
|
|
|
QUEBLO
|
|
|
|
|
alkadar
|
|
Przez wakacje chodziłem na siłkę z kumplem co trenuję piłkę nożną, koleś po2 miesiącach pogorszył się w grze, wzrost mięśni spowodował ogólne spowolnienie dynamiki, dlatego nie chcę trenować całych nóg, ale tylko wykonywać te ćwiczenia które bezpośrednio rozwiną mi mięśnie potrzebne do kopnięć. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
nastic
|
|
|
|
|
checkaouta
|
|
A jak długo ćwiczysz?? To też ma znaczenie... Ja ćwiczę rok i dopiero z miesiąc temu zacząłem kopać np. obrotowe na głowę... | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Krucz1
|
|
Dużo biegaj
|
|
|
x-ray
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
|
|
|
Draciel 3
|
|
|
|
|
mak5iu
|
|
|
|
|
alkadar
|
|
Ja wcale nie oczekuję, że to będzie z dania na dzień o metr, ale chciałbym też widzieć postęp, zastosuje się do rady Draciela, a o bieganiu pomyślę gdy warunki atmosferyczne będą przystępniejsze. Co do masy to prosiłbym o opinię innych czy to mi pomoże czy zaszkodzi? | |
przyznaj SOG'a
|
|