Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Badanie moczu ok,tylko nie wiem,jaka jest dokladnie norma urobilinogenu,ale raczej podwyzszonego nie masz. Negativ - oznacza,ze w moczu nie wystepuje,i tak powinno zostac.
Specjalista -
1166743173000
danutha ZASŁUŻONY
Wysłana - 22 grudnia 2006 00:20
Ciężar wlasciwy i pH tez w normie.
Specjalista -
1166743209000
denti123
Wysłana - 07 stycznia 2007 20:51
miałem ten sam problem wielokrotnie alat i asp w normie a bilirubina do 2,0, lekaż kazal zrobić dodatkowe jak GGT i coś tam jeszcze bo niepamiętam i powiedział że to gilbert ( 2 latach cyklowania kreatyny musiałem sie leczyć na nadciśnienie )
1168199486000
Sting89
Wysłana - 07 stycznia 2007 20:59
ja mam zespol gilberta , u mnie po dragach na badaniach wychodzil poziom bilirubiny nawet 4,8 , ogolnie od 8 lat cwicze sw , od roku na silce i nigdy ta choroba mi w tym nie przeszkadzala ( o tym ze mam z. gilberta wiem od okolo 2 lat ) , lekarz hepatolog nie zabranial mi tez treningow sw , lekarz hepatlog powiedzial ze z.gilberta przewaznie zanika po osiagnieciu dojrzalosci okolo 25 roku zycia
teraz moje pytanie do kogos obcykanego w temacie czy taka patologia watroby ( z.gilberta ) dykwalifikuje A)suplementacje ( suple i odzywki tez w jakis sposob obciazaja watrobe ) B) ew. saa za pare lat , narazie i tak o tym nie mysle bo jestem jeszcze za mlody
bede b. wdzieczny za odpowiedz
pozdro
ps. denti123 o co chodzi z tym nadcisnieniem po kreatynie ? ma to zwiazek z z. gilberta ???
Zmieniony przez - Sting89 w dniu 2007-01-07 21:00:28
Zmieniony przez - Sting89 w dniu 2007-01-07 21:01:55
.
1168199944000
denti123
Wysłana - 07 stycznia 2007 21:04
Biore białko wpc ostrobi przez przerwy przez rok i wydaje mi sie że białko troszke obciąża wątrobe bo tak jakby czuje jej obecność ( ona opakowaniu pisze brać 6-7 tyg. wy robicie przerwy?
Co do nadciśnienia to prosze to moj post ( przeczytajcie !!! )
"teraz moje pytanie do kogos obcykanego w temacie czy taka patologia watroby ( z.gilberta ) dykwalifikuje A)suplementacje ( suple i odzywki tez w jakis sposob obciazaja watrobe ) B) ew. saa za pare lat , narazie i tak o tym nie mysle bo jestem jeszcze za mlody"
A) NIE B) NIE
Oczywiście w przypadku orlanych saa lub sporej ilości alko twoja wątroba ucierpi tak jak i u zdrowego cżłowieka. Tylko u Ciebie objawi się to jeszcze pożołknieciem skóry i białek gałek ocznych. Wiec z alko nie radze przesadzac, bo ja dzien po jestem żółtawy. Teraz już wogóle nie pije. Jak sie już truc to czyms co coś mi da
Zmieniony przez - luks__pl w dniu 2007-01-10 21:19:33
Specjalista -
1168460095000
Sting89
Wysłana - 10 stycznia 2007 21:25
hehe ogolnie beka jest z tej choroby , jak poszedlem bo ostrych baletach na badania (dragz) to lekarz sie przerazil deliatnie ,
ale powiedzialem ze przemeczony ostatnio chodze
faktycznie po alko skora robi sie bardziej "opalona" i zolkna tez galki oczne w rogach
jestem po prostu ciekaw czy wysoki poziom bilirubiny w jakis sposob obciaza watrobe i powoduje ze moze nie radzic sobie ona ze swoja praca
jak ktos ma jeszcze cos do dodania to piszcie
pozdro
Zmieniony przez - Sting89 w dniu 2007-01-10 21:25:23
.
1168460701000
pele2006
Wysłana - 10 stycznia 2007 22:49
a ja po tych wynikacg badaniach: Glukoza na czczo 80 mg/dl norma 74-110 AspAT 29 U/I norma do 37 Alat 30 U/I norma do 40 kreatynina 1,4 mh. dł. norma 0,9-1,3 bilirubina 1,95 norma 0,3-1,1
Zrobilem EKG jamy brzusznej i wykazało ze wszytko mam ok :) wiec takie wyniki nie musza oznaczać ze cos sie dzieje złego niestety nadal mam nadciśnienie do kompletu badań barkuje mi tylko echa serca
1168465771000
Krvavy
Wysłana - 17 stycznia 2007 19:19
Witam. Ja również należę do klanu Gilbertowców Choroba (czy raczej dysfunkcja) nie minęła w wieku 25 lat, co więcej zdałem sobie fakt z jej istnienia w wieku lat 30. Odkąd pamiętam walczyłem o uzyskanie ładnych, białych spojówek - litry visinki itp. Po intensywnym wysiłku a przede wszystkim po alko, którego nie ukrywam nieco nadużywałem, oczy mi się zażółcały. Co do całego zespołu Gilberta najbardziej przerażająca jest ignorancja lekarzy. Ja, dzięki pewnemu mało delikatnemu interniście żyłem parę dni w przekonaniu, że mam nowotwór wątroby - bo on tego nie umiał wytłumaczyć inaczej. Dopiero starsza lekarka która robiła mi USG brzucha mnie uspokoiła. Ogólnie Gilbertowcy united