Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
bilirubina jest metabolitem rozpadu czerwonych krwinek, jesli bierzesz saa ( co ? ile?) to normalne ze poziom czerwonych krwinek bedzie wysoki, normalne ze watroba jest nieco uszkodzona wiec poziom , i bilirubiny bedzie wysoki, ale dziwi mnie ze masz w normie ala i aspa !? nic nie piszesz o wieku i dawkach saa a to kluczowe w tej sprawie. powyszony poziom bilirubiny moize tez warunkowac zoltaczke - czyli chorobe watroby . za mlo danych by cos powiedziec. w dodatku nadcisnienie. podaj wyniki dla nerek, przy nadcisniemniu siadaja nerki, i tu sie kolo zamyka mozesz miec nadcisnienie pochodzenia nerkowego. zreszta jak znajdziesz madrego lekarzxa ( a sa tacy gwarantuje) to mu powiedz co bierzez jesz i jak cwiczysz po czym przygotuj sie na ostry opirer. i na rady i leki pozddr mc
IHS TEAM zapraszam do działu Progress
Ekspert -
1166733839000
faftaq
Wysłana - 21 grudnia 2006 21:47
wlasnie, bo to w dziale doping, a piszesz tak jakbyś tylko odżywki brał, jesli koksujesz to inna sprawa, jak to z Tobą jest, he?
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
1166734070000
e0r
Wysłana - 21 grudnia 2006 22:00
I bardzo dobrze że sprawę skierował właśnie tu. Mamy w swoim gronie świetnych speców od tego typu problemów.
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi. [ON]
Ekspert -
1166734807000
faftaq
Wysłana - 21 grudnia 2006 22:11
no ok, spoko, aczkolwiek jest to sugestywne. nadal nie wiem czy to po koksie czy po odżywkach, myslalem do tej pory że po odżywkach. ok, poczekam na wypowiedź autora.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
1166735483000
pele2006
Wysłana - 21 grudnia 2006 22:12
Ocenia się, że schorzenie to dotyczy nawet 10% wszystkich chłopców Zespół Gilberta charakteryzuje się podwyższeniem stężenia bilirubiny we krwi. Bilirubina całkowita nie przekracza zwykle 4 mg%(norma do 1,1). Bilirubina powstaje w wyniku rozpadu krwinek czerwonych. Wątroba wychwytuje bilirubinę z krwioobiegu, przetwarza ją i wydala do jelit wraz z żółcią. W zespole Gilberta, z powodu niedoboru jednego z enzymów, przemiany bilirubiny ulegają zaburzeniu, co objawia się wzrostem jej stężenia we krwi Zespół Gilberta jest schorzeniem łagodnym, nie prowadzącym do uszkodzenia wątroby. W związku z powyższym nie stosuje się żadnego postępowania leczniczego Możliwość wystąpienia u osób z zespołem Gilberta przewlekłego zapalenia lub toksycznego uszkodzenia wątroby jest niewątpliwie taka sama, jak w pozostałej populacji. W kwalifikowaniu do sportu należy jednak zwrócić uwagę na ewentualność współistnienia tych chorób z ZG. Wnioski 1. U osób z zespołem Gilberta nie ma przeciwwskazań do intensywnych, długotrwałych wysiłków fizycznych. 2. Osoby te mogą osiągnąć wysoki stopień wydolności fizycznej. 3. W warunkach braku dodatkowych obciążeń wysiłek fizyczny prawdopodobnie nie wpływa na wzrost stężeń bilirubiny u osób z zespołem Gilberta.
dzieki jest tu pare osob na ktorych mozna liczyc.. po USG bede wiedział wiecej p.s. nie pije alko
1166735543000
JayMan
Wysłana - 21 grudnia 2006 22:23
aspat i aiat w normie to gdzie tu uszkodzenie watroby? Ale krotko tez o moim przypadku-rok temu mialem badania-wszystko w normie, tylko aspat gorna kreska, w tym roku kompleksowe badania-wszystko w normie-okaz zdrowia. Nie ma co sie przejmowac lekko zawyzonym jednym wynikiem jesli wszystko inne jest w normie bo mozliwe jest jakies zatrucie, mala infekcja czy cos takiego i juz wyniki troche wariuja.
"You know what bad genetics are? Being born without legs."
"In the Iron Game, you only grow if you work HARD"
1166736231000
pele2006
Wysłana - 21 grudnia 2006 22:47
nie mam za soba zadnego cyklu na soku.. niestety tak jak widac zdrowie mi nie pozwala.. :( w dziecinstwie(mialem 4lata) mialem problemy z czerwonymi krwinkami i zeby bylo smieszniej bylo ich za mało po kilku tygodniach pobytu w C.Z.D. wyleczyli mnie i procz odrazy do szpitali o sprawie zapomnialem. We wczesnej mlodosci (16-20lat) trenowalem piłke i zadziwialem swoich ternerow i kolegow kondycją były nawet podejrzenia ze coś biore:P a ja poprostu sobie bieglem i bieglem jak Forest.. ;p z perspektywy czasu i posiadanej wiedzy moge łaczyc pewne fakty (czerone krwinki i ich poziom..) ale patrzac ilu sportownow ostatnio przeszło na tamtan swiat z powodu zawału(zbyt gesta krew poprzez czerone krwinki) nie cieszy mnie to. dzisiejszy news z onetu http://sport.onet.pl/74318,1248685,1453998,wiadomosc.html Napewno proby wartobowe musze powtorzyć za jakies 4 tyg tym razem bez zadnej suplementacji ani nadmiernego spozywania białka mam nadzieje, że wyniki wroca do normy. a co do Pani doktor to jest to dobry internista ale gdy mowilem co suplementuje.. kreatyna, tauryna, amninokwasy, zdrowe tłuszcze omega3, witaminy.. to patrzyla na mnie jak na dzika. wiec porada u lekarza sportowego byłaby wskazana(zresztą pani Doktor sama mi to zaproponowala jednak uciela szybko temat stwierdzajac ze NFZ nie ma takich kontaktów)
1166737621000
JayMan
Wysłana - 21 grudnia 2006 23:01
internisci niestety rzadko kiedy potrafia sportowcow jesli sprawa zejdzie na temat suplementacji. Dobrze chociaz, ze skierowala Cie do sportowego, jestem pewien, ze duza czesc moglaby uznac ze cale zlo to wlasnie odzywki i nic innego, a jak sam piszesz juz kiedys miales problemy z krwia.
"You know what bad genetics are? Being born without legs."
"In the Iron Game, you only grow if you work HARD"
1166738492000
pele2006
Wysłana - 21 grudnia 2006 23:14
wcale mnie nie wyslala do lek. sportowego tylko padla taka sugestia zebym sobie prywatnie zalatwił. dostalem skiegowanie na EKG jamy brzusznej z podejrzeniem uszkodzenie wątroby i nerek. Suple mam zakazane bo wg Pani doktor to one są przyczyna złych wyników(a juz mialem sie jej spytać czy dostane recepte na mete:p)
a na powaznie umieszczam jeszcze wyniki moczu.. procz wartosci pH ktora jest w normie nic nie rozumiem
GLU Negative BIL Negative KET Negative SG 1,015 BLO Negative pH 6,0 PRO Negative URO 0,2 E.U. /dl NIT Negative LEU Negative
o co tu chodzi? Czy jest na sali lekarz
1166739267000
Typer
Wysłana - 21 grudnia 2006 23:23
Moje zdanie jest takie,ze niepotrzebnie powiedziales,ze brales suplementy - dla lekarza to wystarczajaca przyczyna i teraz ma to juz w dupie,bo kolejnego pacjenta ma z glowy.
Moja rada to idz do innego lekarza i nie mow ani slowa o suplach.Zobaczymy co wtedy powie,bo moze byc tak,ze przestaniesz brac suple,a i tak nic Ci to nie pomoze.