praktyczne unieszkodliwianie obrony i wykorzystanie keikogi do wykonczenia ataku. zdjęcia pochodzą z klipu So-flo jitsu Straight Blast Gym JKD www.jkd.pl
kolej na drugą rękę. swoim prawym przedramieniem przejeżdżamy w dół po prawej ręce atakowanego, od barku do łokcia, cisnąc w dół i na zewnątrz, jednoczesnie podnosimy i prostujemy prawa noge powyżej atakowanej ręki...
kolej na duszenie. chwytamy prawą ręką za lewą połę keikogi atakowanego (nie zawsze oczywisćie ma on tak odsłonietą szyję, ale nawet gdy przyciska szczękę do piersi, w tej pozycji można bez wiekszego problemu wsunąć palce rozprostowanej dłoni pod jego zuchwę i przełamac tą blokadę)
widzisz, wolną walkę w parterze mam nieregularnie, ale dośc często, więc testuję co prostsze rzeczy. ale męczy mnie, że o stójce nic szczególnego nie moge napisać, a zdałoby się, w końcu judoką jestem...
W gruncie rzeczy jestem fajny ale w morde też potrafie dać Fight Division Grudziądz Team
1133544652000
pinecone85 ZASŁUŻONY
Wysłana - 02 grudnia 2005 20:08
Ja jak tylko mi sie nie udaje przez 30 sekund zadusic zza plecow, to albo przechodze od razu do balachy( bardzo prosto w tej sytuacji) albo zmieniam pozycje.