Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 34856 razy
Autor

wybielanie zebow u dentysty

colloseum

Wysłana - 28 października 2005 21:24    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez Boofi z działu 'Uroda'.

Sprawdź swoje BMI

ile to kosztuje i czy jest dobry efekt? Ile razy trzeba isc? Czy to boli? Jak dlugo trwa taki zabieg?

ktos wie? Soga dam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 października 2005 21:55 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

niwix SDW Team

Wysłana - 28 października 2005 21:55    Edytuj Cytuj
dzisiaj na to wpałem przeglądając forum nie podam Ci dokładnie co i jak

Fitness --> najciekwasze posty działy --> VADEMECUM KOBIETY by E-LITE ---> i poszukaj w jego likach własnie o wybielaniu chyba że ktoś tu cośnapsize

a humor mi dopisuje

* Wybielanie zębów - [http://resmedica.pl/zdart120014.html]
* Lakowanie i lakierowanie zębów - [http://resmedica.pl/zdart110010.html]
* Zęby białe jak śnieg - [http://resmedica.pl/zdart50115.html]

by e-lite

Zmieniony przez - niwix w dniu 2005-10-28 21:57:10

www.body-factory.pl
www.sdw.pl

colloseum

Wysłana - 31 października 2005 21:35    Edytuj Cytuj
Nic nie dziala z tych stron

Paat3

Wysłana - 31 października 2005 21:52    Edytuj Cytuj
Na czym polega czyszczenie u dentysty?

Na usunięciu kamienia, osadów, polerowaniu pastami, piaskowaniu preparatami na bazie sody oczyszczonej przy użyciu pasków czyszczących. W zębach, które nie są idealnie gładkie, w ubytkach i pęknięciach szkliwa zanieczyszczenia gromadzą się szybciej. Kamień można odrywać mechanicznie, ostrymi narzędziami albo za pomocą ultradźwięków, które odbijają kamień od zęba. Po oczyszczeniu zęby lakieruje się fluorem, co wzmacnia szkliwo i zmniejsza wrażliwość zębów.

A jeśli po oczyszczeniu zębów nadal nie jestem zadowolona z ich koloru?

Można zdecydować się na wybielanie profesjonalne. Używa się do tego nadtlenku mocznika w stężeniu 10-15-procentowym. Zabiegowi mogą się poddać tylko osoby dorosłe, u których proces rozwoju kości został zakończony. Najpierw dentysta wykonuje gipsowy model zębów i formuje miękką, winylową, przezroczystą szynę. Po przymiarce pacjent w domu wypełnia szynę żelem wybielającym i zakłada, najlepiej na noc. Śpi, a zęby bieleją.

I takie wybielanie nie niszczy zębów?

' Nie, działa bardzo powoli, nie narusza struktury i nie zmienia składu chemicznego zębów. Po pierwszej-drugiej sesji wybielania zęby mogą być nadwrażliwe na zmiany temperatury. Można wtedy zastosować podczas kolejnej sesji zamiast żelu wybielającego żel z fluorem, który wzmacnia szkliwo. Jeśli szyna nie była dobrze dopasowana albo pacjent zapomniał usunąć nadmiar żelu, mogą też wystąpić podrażnienia dziąseł. Wybielanie ma długą tradycję, robiono to na skalę masową w XIX wieku w Ameryce, u nas przed wojną, a od mniej więcej dziesięciu lat jest znowu wykonywane w Polsce. Podobno elegantki w starożytnym Rzymie wybielały zęby moczem młodych Portugalek, który zapewne podczas transportu przez Alpy i na skutek różnicy temperatur ulegał takim przemianom, że powstawał nadtlenek mocznika. Wybielanie korzystnie wpływa na przyzębie, bo wiele bakterii powodujących zapalenia błon śluzowych i brodawek dziąsłowych to beztlenowce. Nadtlenek mocznika rozpada się wydzielając tlen, który nie tylko wybiela zęby, ale uniemożliwia tym bakteriom rozwój.

Jak długo trwa wybielanie?

To zależy od tego, jakie chcemy osiągnąć efekty, i od budowy chemicznej zębów - im bardziej są zmineralizowane, tym bardziej żółte. A im bardziej żółte, tym zwykle zdrowsze i mocniejsze.

Przeciętnie wybielanie trwa tydzień. Zawsze lepiej wybielać najpierw jedną szczękę, by zabieg był mniej uciążliwy, a pacjent miał możliwość porównania koloru. Jeśli jednak mamy do czynienia z wadą wrodzoną albo odbarwieniem zębów na skutek zażywania leków, np. tetracyklin (antybiotyków) w dzieciństwie, to wybielanie jest trudniejsze, trwa od dwóch tygodni do trzech miesięcy.

Czy zęby trzeba najpierw wyleczyć?

Niekoniecznie trzeba robić plomby, ale na pewno trzeba zamknąć wszystkie ubytki (np. opatrunkiem), nie może być czynnych stanów zapalnych. Po wybieleniu plomby będą ciemniejsze i częściowo przynajmniej trzeba je będzie wymieniać na jaśniejsze. Ciemniejsze będą też zęby martwe, ale można je przykryć koronami albo licówkami, tak jak nakłada się tipsy na paznokcie.

Ile kosztuje wybielanie?

Pełen cykl: czyszczenie z kamienia, osadów, lakiery, pasty - 100-250 zł. Do tego żel wybielający (300-400 zł), odcisk gipsowy, osłonki, przymiarki. Razem: od 1200 do 2000 zł za jedną szczękę.

Czy wybielanie zębów trzeba powtarzać, by utrzymać efekt?

Nie, bo jest to zabieg trwały, reakcja chemiczna. Potem raz na rok wystarczy założyć szynę z niewielką ilością żelu, no i oczywiście dokładnie czyścić zęby. Bielsze zęby naprawdę poprawiają samopoczucie: częściej się uśmiechamy, stajemy się bardziej pewni siebie.

=\...W kupie siła...//=

colloseum

Wysłana - 31 października 2005 22:13    Edytuj Cytuj
no dzieki za info, ale naprawde nikt z was nie byl na takim zabiegu albo nie zna nikogo kto byl ?

btw sog

Kogaion

Wysłana - 06 listopada 2005 01:46    Edytuj Cytuj
Moja ciocia była na wybielaniu Efekt trzyma się już ponad 2 lata ok. 3. Zęby nadal białe ;)

Wygląda to mniejwięcej tak. Idzieś do stomatologa, wykonuje Ci model szczenki a potem szyne. Na noc wypełniasz szyne jakąś tam specyficzną pastą i sobie śpisz. Jak się obudzisz to praktycznie nie możesz jeść ( przynajmniej w przypadku mojej cioci ) bo zęby są wrażliwe. I tak robisz x czasu, dokładnie nie wiem ile. Dodam jeszcze, że podczas tego zabiegu nie możesz pić barwiących rzeczy i jeść chyba też nie

ama_tor

Wysłana - 06 listopada 2005 09:57    Edytuj Cytuj
Nic nie dziala z tych stron
wszystkie działają

Czuwa nad Tobą Bóg
Nie wszyscy Cie w dupe kopną
są ludzie bez nóg

colloseum

Wysłana - 06 listopada 2005 15:29    Edytuj  Cytuj
ta? To wez je jeszcze raz pootwieraj i zobacz jak dzialaja Na wszystkich jest to samo, server sisco czyli ze strona juz taka nie istnieje tam...

ama_tor

Wysłana - 06 listopada 2005 20:36    Edytuj Cytuj
ta?
a tak cięzko ci wkleic link bez nawiasów ?
a nie bezmyslnie klikasz i narzekasz ze nie dziala
wklej link bez nawiasów i przeproś

Czuwa nad Tobą Bóg
Nie wszyscy Cie w dupe kopną
są ludzie bez nóg

niwix SDW Team

Wysłana - 06 listopada 2005 20:41    Edytuj Cytuj
no właśnei przeproś !

własnei sie zorientowałem ze to ja wkleiłem te linki

www.body-factory.pl
www.sdw.pl

colloseum

Wysłana - 06 listopada 2005 23:32    Edytuj Cytuj
no jak ja jeszcze mam sobie sam nawiasy kasowac... no to ja cie prosze

aha... wlasnie zauwazylem ze obiecalem sogi, to nie bede***** i wbijam po kolei, chociaz wtych linkach to*****a za przeproszeniem jest

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wybielanie zebow u dentysty

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.