Jak w temacie, mam z tym duży problem - włosy wrastają mi strasznie na szyi, nawet ostry peeling gąbką niewiele pomaga, dalej wrastają powodując zaczerwienienie i małe krostki, czy też małe bąble - wie ktoś jaki jest na to skuteczny sposób? Golę się z włosem, po goleniu robię peeling i przemywam szyję wodą utlenioną i mimo tych wszystkich zabiegów te zasrane włosy daje wrastają co bardzo nieestetycznie wygląda. Z góry dziekuję za pomoc
pilingi regularnie rób, to na pewno niemniej, niektórzy tak po prostu mają.. ja miałam wielki problem z wrastającymi włoskami na nogach.. rozwiązaniem była depilacja laserowa, więc jakby co, to w ostatecznosci możesz o tym pomyśleć
podobno dobre są preparaty z mocznikiem, kremy, balsamy etc, nawilżające (nie złuszczające, stężenie mocznika do zdaje się okolic 10proc jest nawilżające, powyżej już złuszczające) w necie można kupić sam mocznik w takich bezpiecznych stężeniach i dodawać do balsamu na przykład..
1262101443000
Kalif
Wysłana - 29 grudnia 2009 17:27
na szyi depilację laserową? ile to zabiegów musialbym zrobić ;d zarost mocno to pewnie trochę by ich było
1262104072000
Tannhauser
Wysłana - 29 grudnia 2009 19:45
Polly
dziewczynko milusia, jaka depilacja laserowa na szyi u chłopa ??
Po takiej depilacji będziesz gładki jak panienka i jeszcze większej depresji dostaniesz. Zadnych laserów na męski zarost Broń Boże.
Zmieniony przez - Tannhauser w dniu 2009-12-29 19:46:14
1262112359000
nioonia
Wysłana - 29 grudnia 2009 21:17
tylko ten peeling to przed goleniem
Specjalista -
1262117837000
_polly_
Wysłana - 30 grudnia 2009 16:06
Polly
dziewczynko milusia, jaka depilacja laserowa na szyi u chłopa ??
Po takiej depilacji będziesz gładki jak panienka i jeszcze większej depresji dostaniesz. Zadnych laserów na męski zarost Broń Boże.
seryjnie robi się takie zabiegi to raz. dwa, niestety, one nie gwarantują idealnie gładziutkiej skórki, szczególnie, że u faceta te włosy są ciemne i twarde.. nie trzeba też depilować do jak najgładszej opcji - mozna zrobić dwa-trzy zabiegi i przerzedzić tylko zarost (ja mam tak zrobione z nogami) i to już znacznie zmniejsza problem wrastających włosków. jest ich mniej, więc i pielęgnacja wygodniejsza, itd
ja nie przekonuję, żeby nie było! ale wiem jaki jest okropny problem z wrastającymi włoskami (i estetyczny, i zwyczajnie bolesny) i wiem, ze po latach walki z nimi laserowa depilacja działa
1262185577000
keval
Wysłana - 30 grudnia 2009 16:51
Możesz zrobić tak: nakładasz preparat do goleniai zostawiasz go na jakiś czas, zeby zarost sie dobrze zmiekczyl i potem delikatnie golisz z włosem.... raz na jakisz czas sprobuj sobie tez podgolic pod włos, wazne zeby miec ostra maszynke i nie katuj tej szyji za kazdym razem... warto tez golic sie wieczorem, wtedy podraznienia do rana znikna a rono mala poprawka bez szyji.
Nie jestes sam, ja mialem tak samo i po takim goleniu wyglada strasznie w moim wypadku sprawdziła się golarka elektryczna, bo nozyki nie mają bezposredniego kontaktu ze skora, tylko łapią zarost, ale i ta metoda ma wade, po pierwsze nie dogolisz nie na "gładko" zwłaszcza na szyji, gdzie zostają małe włoski i taka golarką golisz się zwykle dłużej... ja przynajmniejwole być minimalnie niedgolony, niz miec zmasakrowaną szyję... ale znam ten ból.
Zmieniony przez - keval w dniu 2009-12-30 16:54:03
Znawca -
1262188295000
jeicam
Wysłana - 02 stycznia 2010 04:32
pamietaj zeby przed goleniem porzadnie zmiekczyc zarost. Ja robie tak ze myje twarz ciepla woda, nakladam mydlo na chwile aby zarost byl miekszy, zmywam to i nakladam dopiero pianke do golenia ktora trzymam jakos minute na twarzy i dopiero pozniej sie gole. Jesli masz problem z wrastajacymi wloskami to nie gol sie pod wlos. a jesli juz musisz to pierw z wlosem a pozniej pod. szkoda ze te wszytkie balsamy kremi itd chvja daja
1262403126000
Kalif
Wysłana - 02 stycznia 2010 20:16
Golę się tylko z włosem, zmiekczam zarost itp. Dzisiaj się znowu ogoliłem zmieniłem maszynkę na taką z 2ostrzami, bo mój problem zaczął się w sumie jak się zacząłem golić Fusion, myślałem że może przez to, ale gdzie tam, jeszcze gorzej niz wcześniej, normalnie wymiękam, nie wiem skąd tak nagle to się robic zaczeło