Temat został odczytany 7670 razy
słowa kluczowe: poziom  cukru  krwi 
Autor

wpc/wpi a poziom cukru we krwi.

faftaq

Wysłana - 01 lipca 2008 01:38    Edytuj Cytuj
Mam pytanie, czy móglby Pan wyjasnic dlaczego po porcji wheya skacze mi poziom cukru we krwi? po 30 - 45min mam 128 zamiast 80. Dodam ze po piersi z kurczaka, czy twarogu nie notuje takich wzrostow (ok 91 z 80). Czy wynika to z wysokiego przetworzenia produktu? Czy zasadne jest stosowanie odzywek typu wpc/wpi na dietach typu low-carb?

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com

marek.c I.H.S. TEAM

Wysłana - 01 lipca 2008 17:25    Edytuj Cytuj
Sprawa normalna. jak sam zauwazyles jest to produkt przetworzony , czyli niejako strawiony wstepnie poza ukladem trawiennym.kilka powodow dla ktorych podnosi ci sie poziom cukru we krwi po spozyciu wheya
- jeses zdrowym czlowiekiem wiec organzim do transportu skladnikow odzywczych /takze bialek/ potrzebuje insuliny ktora zwiaze w krwioobiegu bialka i je odtransportuje do tkanek.
- whey nie piszesz jaki , sadzac po wskazniku poziomu cukru albo ladujesz mega dawke, albo jest tem whey silnie zanieczyszczony laktoza
- jesli robisz go na mleku , poziom cukru skacze
- na ckd nie stosuje sie zywnoasci przetworzonej wlasnie z powodow o ktorych piszemy
- w jakiej porze dnia stosujesz wheya rano na czczo >?
wtedy normalne ze poziom cukru skacze nawet po maloscukrzonych produktach.
pozdr
mc

IHS TEAM
zapraszam do działu Progress
Ekspert -

faftaq

Wysłana - 01 lipca 2008 17:40    Edytuj Cytuj
rano na czczo ok 35 - 40g proszku whey protein complex firmy olimp, jest to wpc z dodatkiem wpi. nie rozrabiam z mlekiem.

dla porownania twarogu chudego (150g) zjedzony o tej porze (z dodatkiem slodzika), nie powodowal skoku poziomu cukru (nie mowie o insulinie), warosc podniosla sie co prawda z 80 do 91, ale skok jest nieporownywalnie niski w porownaniu z odzywką.

nie jestem fanem firmy olimp, ale uwazam, ze ich produkty są wysokiej jakosci.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com

e-lite

Wysłana - 02 lipca 2008 02:22    Edytuj Cytuj
b ciekawy temat

sproboj rozdrobnic/zmielic/rozwodnic twarog na maxa i sprawdz czy bedzie jakas roznica moze chodzi o szybkosc wchlaniania i przez to taki wplyw na poziom cukru a moze ten whey to whey+cukier

marek.c I.H.S. TEAM

Wysłana - 02 lipca 2008 17:12    Edytuj  Cytuj
sprawdz innego wheya.
pozdr
mc

IHS TEAM
zapraszam do działu Progress
Ekspert -

Miniak_DH

Wysłana - 02 lipca 2008 18:10    Edytuj Cytuj
Tu nie ma co się doszukiwać takich efektów akurat po tym wheyu, bo to powoduje każdy. Na bodybuilding.com w artykułach o układaniu diety, jest napisane, że jeśli ktoś robi sobie np. shake płatki owsiane + białko serwatkowe, to koniecznie trzeba dodać jakiś tłuszcz, bo whey zwiększa skok poziomu cukru.

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 02 lipca 2008 18:45    Edytuj Cytuj
jak mierzysz skok poziomu cukru?
i wlasnie - sprobuj innego wheya

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 02 lipca 2008 20:12    Edytuj Cytuj
zapewne glukometrem ?

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 02 lipca 2008 20:24    Edytuj Cytuj
hmmm nie czym
tylko jak

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

Fuckmaster ZASŁUŻONY

Wysłana - 02 lipca 2008 21:48    Edytuj Cytuj
a no pewnie przed i po posilku, kroplą krwi z paluszka ? <domniemuje>

Human7

Wysłana - 04 lipca 2008 22:47    Edytuj Cytuj
Hmm przeciez wpc/wpi ogolnie czyste bialko szczegolnie serwatkowe powoduje wyrzuty hormonu wzrostu, bo jak wiadomo bialko to wyrzut Gh a ww antagonistycznej insuliny, wiec jakim cudem czyste bialko podwyzsza poziom cukru we krwi, ktory z kolei powoduje produkcje insuliny ?

Zmieniony przez - Human7 w dniu 2008-07-04 22:47:58

Zmieniony przez - Human7 w dniu 2008-07-04 22:49:13

PRIDE.POWER.PASSION.

Odpowiedzi jest na 10 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wpc/wpi a poziom cukru we krwi.

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.