elo mam 18 lat i tak mysle caly czas o jakims sporcie walki, na razie chodze na silownie ale nie chce byc wielki a gdy mnie zaczepi na ulicy 2 mniejszych kolesi to przegram. Chodzi mi tez zeby sie nauczyc troszke walczyc. Czy za rok w wieku 19 lat bym mogl zaczac dopiero?? Czy to juz za pozno?? Sa jakies kategorie zaawansowania na treningach?? Chodzi mi o Poznan
Nigdy nie jest za pozno jezeli chodzi o samoobrone,bo jezeli chodziloby ci o starty w zawodach to rzeczywiscie ciezko by ci juz bylo w tym wieku cos osiagnac.Poznan to duze miasto,takze napewno cos ciekawego znajdzies(slyszalem ze np.BJJ tam jest)
Nigdy nie jest za pono na rozpoczecie treningow. Wazne zebys tylko byl zdeterminowany i cierpliwy. A efekty przyjda same A co masz zamiar zaczac?
****SFD FIGHT CLUB****
Wole umrzec stojac niz zyc na kolanach
SESJA = system eliminacji studentów jeszcze aktywnych
1098733898000
Hadouken
Wysłana - 25 października 2004 22:24
Nie powiem nic oryginalnego. Zaczac mozesz zawsze-ino nie licz na sukcesy w zawodach (chociaz jak udasz sie na bjj... ta sztuka walki jest jeszcze slabo rozwinieta i jakbys solidnie sie przylozyl, mozesz myslec o startach w lidze). W Poznaniu masz z tego co wiem bjj i Luta Livre. Te sekcje sa na pewno godne polecenia. O innych nic nie wiem tak ze sie nie wypowiadam.
Pozdrawiam
1098735853000
KOSA KK
Wysłana - 25 października 2004 22:51
nie jestes za stary
Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
1098737519000
Zawodny
Wysłana - 26 października 2004 13:37
a ile na miesiac mniej wiecej kosztuje takie bjj??