Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Lipoastie można poznać po tym ze na okolo sutkow odkłada sie tłuszcz nie wyglada to ładnie wrecz oszpeca nam wyglad całej klatki!!jakis rok temu moj kumpel z siłowni miał stycznosc z lipomastia.Na poczatku nie wiedział co sie dzieje z jego klata, a klatke miał naprawde super napakowaną bo zanim zaczał brac sterydy trenował 4 latka na sucho bez zadnych srodkow wspomagajacych!!ja osobiscie to nie miałem pojecia po co on sie brał za koks skoro tak za***iscie wygladał i miał super rzeźbe!!Nic dodac nic ujac wyglad dopracowany naprawde bardzo dobrze.Jak wspomniałem wyzej jego przygoda z lipomastia zaczęla sie jak zacza brac srodki dopingujace.Na poczatku nie zdawał sobie sprawy co dzieje sie ze jego klata bo nie wiedział co to jest ta lipomastia,dopiero kiedy ja mu wytłumaczyłem zrozumiał ze musi cos z tym zrobić.Powiedziałem mu ze najlepszym sposobem na pozbycie sie lipo bedzie zrzucenie wagi,ale on na to sie nie zgodził i powiedział ze nie chce stracic ani kilograma tak ciezko wypracowanej masy miesniowej :( nie wierzyłem ze bedzie wygladał znowu tak jak kiedys, ze bedzie jeszcze mogł sie pochwalic swoja klata.Nie wspomnialem jeszcze ze ze jego ulubionym ćwiczeniem to było ćwiczeni na klatke piersiowa i zawsze chciał mieć ja jak najładniej napakowany ten miesień!!ale coz wracajac do tematu pomyliłem sie co do niego.Bardzo ciezko zaczął trenować i nałożył jeszcze wiekszy nacisk na ćwiczenia skierowane głownie na mieśnie klatki piersiowej!!udało mu sie to wyćwiczyć jak mowiłem ciezkie były jego treningi ale nie dawał za wygrana az osiagnal swoj cel i pozbył sie lipo.Sam nie wierzyłem ale naprawde znowu wyglada super nie widac ze kiedys miał do czynienia z lipo!!!nie powiem dokładnie ile zajęło mu czasu te wyczerpujace treningi ale bardzo duzo czasu potrzebował aby wrocic do normalnrgo wygladu!!bardzo cenie jego wytrwałość,na siłowni zawsze jest wytrwały w ćwiczeniach ja nigdy nie potrafie tyle co on ćwiczyć ale przekonałem sie ze wszystko jest mozliwe nawet pozbycie sie całkowicie lipo!!ta historia jest prawdziwa mam nadziej ze ja nigdy nie bede miał takiego przykrego wypadu,bo przeciez cwiczymy aby za***iscie wygladac a nie zeby dobawic jakiegos niepotrzebneko tłuszczyku i to w takim miejscu jak klata,wizerunek całej naszej pracy na siłowni!!
chlopak potrenowal po cyklu ostro, fat zlecia to i lipa zniklo
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Ekspert -
1123535202000
osesek
Wysłana - 08 sierpnia 2005 23:45
on juz raz wkleil text z kulturystyki.pl ten tez pewnie skads wziol
-=[]------[]=-
1123537507000
giecik
Wysłana - 09 sierpnia 2005 00:37
To że wkleił to nic złego tylko trzeba podac przynajmniej autora.
DORADCA W DZIALE SUPLEMENTY I ODŻYWKI
1123540622000
pakosmen
Wysłana - 09 sierpnia 2005 12:43
osesek ten text jest wiarygodny a tamten to było tylko sprawdzenie czy ludzie na forum maja głowe!!ta historia nie jest zmyślona!!sog dla milczka
"ważna jest technika wykonywania ćwiczeń"
1123584182000
wiadroman
Wysłana - 09 sierpnia 2005 13:44
Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle: Gino - to przerost gruczolu bo cos sie pieprzy z hormonami (np. w wyniku zabawy z saa) Lipo - wtedy gdy po prostu nadmiar tluszczu odklada sie na cycach
Jesli powyzsze jest prawda, to moze ten typ mial gino?
Run Forrest, run!
1123587877000
Arturo
Wysłana - 09 sierpnia 2005 15:44
Po saa na bank gino, az tak bygo nie zalalo zeby mial lipo
1123595048000
giecik
Wysłana - 09 sierpnia 2005 15:51
Gino nie koniecznie po saa.
DORADCA W DZIALE SUPLEMENTY I ODŻYWKI
1123595472000
SFD
Wysłana - 09 sierpnia 2005 15:51
pakosmen to jeden z tych kontrowersyjnych ludzi na forum których nicki charakteryzują się końcówkami -man -men, przyklad ginoman
1123595477000
miczelx Wide Pride
Wysłana - 09 sierpnia 2005 15:53
chlopcy lipo nie musi byc od "az takiego zalania"
saa powoduja nadmierne odkladanie tkanki tł. w taki miejscach jak brzuch, kark, cyce poslady
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!