czesc nie wiem czy taki temat jest ale jak jest to sorki szukalem ale nie znalazlem sa jakies wady taekwondo np jak sie bedzie cwiczyc to to moze cos po kilku latach byc ze stawami takie cos slyszalem gdzies
Nie kop w powietrze i nie bujaj się w trakcie rozciągania, to źle nie będzie...
Pzdr, TorV
1112983133000
tuo
Wysłana - 08 kwietnia 2005 20:04
wady tae kwon do?
slaba garda malo technik recznych malo skuteczne kopniecia na ulicy (choc ladnie to to wyglada)
tuo
1112983469000
nitolo
Wysłana - 09 kwietnia 2005 12:43
tuo_ mało technik ręcznych ??? mało kopnięć skutecznych ??? może i tak jeśli trenujesz rok ,ale kopnięć i technik ręcznych uwierz mi jest bardzo dużo , i tych skutecznych i efektownych. Ja trenuje TKD ITF które w przeciwieństwie do WTFu jest naprawde bardzo efektYWNE !!! To nie jest , jak to ktoś określił kiedyś pięknie na tym forum "szermierka nogami"(TYCZYŁO się to WTFu) , tylko skuteczna sztuka walki ,oczywiście na pewnym poziomie zaawansowania. A wadą TAEKWONDO to bardzo mała ilość low kicków i praktyczny brak parteru , ( choć i tu są wyjątki HosinSul). Jednak wszystko zależy od tego kto, czego oczekuje po danej sztuce walki . W każdej znajdziesz zarówno wady jak i zalety , najważniejsze jest to by umieć żyć posiadając tę daną sztukę w sobię. Umieć uruchomić instynkty ,które w danej sytuacji pozwolą na wykorzystanie posiadanych umiejętności.Jeśli uważasz ,że w danej sytuacji trzeba uciekać-uciekaj ,kiedy trzeba walczyć-walcz. Moje zdanie jest takie że TaeKwonDo ma się w głowie...i na próżno szukać jakichkolwiek wad. TAEKWON
TaeKwonDo to moja religia...
1113043399000
tuo
Wysłana - 09 kwietnia 2005 14:20
w porownaniu do innych styli tae kwon nie ma sie dobrze.
jak znajde wrzuce walke mistrzow tae kwon do z muai thai gong fu czy mma. taekwondzisci zawszec wypadaja fatalnie...
Zmieniony przez - tuo w dniu 2005-04-09 14:48:54
tuo
1113049218000
nitolo
Wysłana - 09 kwietnia 2005 14:52
no tak masz 100 % racji , np. Juras ,lol (ZAWSZE !!, ZAWSZE!!) brak słów.
TaeKwonDo to moja religia...
1113051173000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 09 kwietnia 2005 14:55
No włacha, nawet na naszym forum jest Tekłondoka, który kopie dupy innym
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
"BÓG (+ JPII)--------------------HONOR-------------------OJCZYZNA" ================SFD FIGHT CLUB=============== "Chciałem by Warszawa była wielka (...) i dziś widzę ją wielką"