Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

wada kręgosłupa- co począć??

Sealiah

Wysłana - 28 czerwca 2009 20:04    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Ostatnio, analizujac przed lustrem swoją sylwetkę spostrzegłem się co powoduje jej nieprawidłowy wygląd. Chodzi mianowicie o linię kręgosłupa, konkretnie dolny odcinek, ten zaraz ponad pośladkami. Wygięcie tego fragmentu powinno byc niewielkie lekko ku przodowi, tak aby biodra były prosto jak najbardziej prostopadle do podłoża, a pośladki niezbyt wypięte ku tyłowi. Tymczaesem u mnie odcinek ten jest przesadnie wygiety ku tyłowi co powoduje wypięcie pośladków do tyłu i zbyt wystający brzuch pomimo niewielkiej ilosci bf. Staram się wypyuchac biodra do przodu, co powoduje że sylwetka prezentuje się lepiej, jednak jest to bardzo trudne i zdaża sie, że mój chód wygląda wtedy sztucznie. Przyznam, że wczesniej nie zdawałem sobie sprawy z tej wady, i podczas kazdych przysiadow,mc czy wioslowan przesednaie wyginalem ten odcinek ku tyłowi, chcąc unikać kociego grzbietu-mimo dobrych chęci przedobrzyłem i mam teraz odwrotny problem. Sytuacja taka by nie miała miejsca gdybym nie miał już pewnych zaczątków tego skrzywienia. Wczesniej jednak wielokrotnie byłem przebadany i zaden lekaz nie stwierdził skrzywienia. Nie wiem w jaki sposb mam to korygowac, zmianami w treningu, stosowaniem jakis gum/pasów etc, czy po prostu udac się do lekarza.
Na rysunku widac jak to mniej wiecej wyglada w moim przypadku Mam nadzieje, że da się z tego jakos wybrnąć.

Spartanie nie pytają: "Ilu?" lecz: "Gdzie oni są?"

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 czerwca 2009 21:08 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

CannonBall

Wysłana - 28 czerwca 2009 21:08    Edytuj Cytuj
Wygląda na to, że masz hiperlordoze. Musisz poćwiczyć mięśnie brzucha i mięśnie pośladkowe a rozciągnąć prosty uda i mięśnie biodrowo lędźwiowe.

Sealiah

Wysłana - 28 czerwca 2009 22:07    Edytuj Cytuj
wielkie dzięki za wskazówki, uwzględnię je na pewno w swoim treningu.

Spartanie nie pytają: "Ilu?" lecz: "Gdzie oni są?"

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wada kręgosłupa- co począć??

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.