Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

uszkodzona łekotka przyśrodkowa

Kuśtyczka

Wysłana - 24 kwietnia 2007 12:21    Edytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Heja,
Jakieś 4 tygodnie temu skręciłam kolano. Po kilku punkcjach i chodzeniu od lekarza do lekarza okazało się, ze mam POZIOME USZKODZENIE ROGU PRZEDNIEGO ŁĘKOTKI PRZYSRODKOWEJ.
Lekarz powiedzial, ze mam 50% szans, ze samo mi sie to wyleczy. Hmmm, oznacza to chyba tyle, ze jak sie nie wyleczy to czeka mnie altroskopia:((
Czy ktos mial podobny przypadek?Jak sie zakonczyło i jakie rzeczywiscie sa szanse na wyleczenie bez zabiegu?
dzieki
Kustyczka

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 kwietnia 2007 13:44 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 24 kwietnia 2007 13:44    Edytuj
artroskopia to nic złego jakbyco ...

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

Kuśtyczka

Wysłana - 24 kwietnia 2007 17:25    Edytuj
No tak, ale potem znowu chodzenie o kulach, rehabilitacja, .....a to trwa a ja nie jestem taka cierpliwa:(

crash

Wysłana - 24 kwietnia 2007 18:35    Edytuj
Po artroskopowym usunięciu łąkotki nie bedziesz chodzić o kulach, a sama rehabilitacja tez nie jest czasochłonna, jeśli nie masz duzego zaniku mięśni uda. Pamiętam, jak miałem dokładnie taki zabieg i rehabilitant zakazał mi kul, gdy chciałem po nie sięgnąć. A samo się nie zagoi, naderwany kawałek trzeba po prostu usunąć i wtedy się łąkotka się odbuduje.

Kuśtyczka

Wysłana - 25 kwietnia 2007 15:17    Edytuj
Jak to sie odbuduje? Podobno nic sie nie ma prawa odbudowac w tej czesci przedniej łekotki przysrodkowej, bo tam jest za słabe ukrwienie czy cos podobnego.
Na razie kustykam, ale to caly czas boli i na dodatek jak stane na nierownym to jeszcze bardziej:((

player10

Wysłana - 25 kwietnia 2007 23:48    Edytuj
ja tez jestem po tym zabiegu i czasami mnie zaboli jak wychyle kolano niespodziewanie. Tak chyba ma byc bez ląkotki. A teraz czekam na rekonstrukcje wiązadel bocznych... :/

Kuśtyczka

Wysłana - 13 maja 2007 13:11    Edytuj
No i stalo sie.Mialam zrobiony rezonans magnetyczny i wyszlo:łękotka przyśrodkowa uszkodzona, uszkodzenie typu "rączka od wiadra". Nie da rady - trzeba podobno operowac.
Jak na razie zapisalam sie do dr Tramsia w Enel-medzie. Czy ktos mial z nim do czynienia/albo operowal u niego kolano?
Kogo polecacie?Jaka klinikę

Kustyczka

kradam

Wysłana - 13 maja 2007 20:55    Edytuj
To znane nazwisko, chyba nawet składał rękę pewnej znanej osobistości, po tym jak tenże złamał ją spadając z taboretu probując sięgnąć klamki w swoim pałacu.
Specjalista -

kubekacl

Wysłana - 14 maja 2007 13:50    Edytuj
siema. jak uszkodzilas sobie lekotke w miejscu w ktorym byla ukrwiona i samo sie zagoi. Jednak jak w innym to czeka cie leczenie artroskopowe. Wiezadla masz cale ?

brak:)

Kuśtyczka

Wysłana - 14 maja 2007 16:43    Edytuj
Na rezonansie wyszlo mi, ze mam tez troche luzne ACL. Jeden lekarz powiedzial, zeby go nie ruszac, a drugi, ze moznaby go obkurczyc, tylko, ze wtedy powrot do zdrowia dllllllllllluzszy.

co o tym myslicie?

kradam

Wysłana - 14 maja 2007 19:44    Edytuj
Jeśli noga Ci nie ucieka to bym zostawił te ACL. W każdym bądź razie noga do przećwiczenia.
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 10 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

uszkodzona łekotka przyśrodkowa

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.