dla wszystkich operacje chirurgiczne, peeling chemiczny lasery to jest ostateczność. Dla tych co mają naprawdę poważne problemy z cerą a nie dlatego bo są w okresie dojrzewania bo taki efekt mija. Konwencjonalnymi sposobami, dostępnymi dla każdego są zabiegi mikrodermobrazji polecam, dla każdego kobiety/faceta, kilka zabiegów i cera będzie naprawdę dobrze wyglądać. Można też zastosować złuszczanie naskórka ale nie chemiczną ani kwasową metodą tylko ziołową która jest słabsza o wiele ale również skuteczna jak i powoduje mniej komplikacji. Jeśli się decydować na laser to trzeba się liczyć z kilkoma zabiegami w odstępach 3,4 tygodniowych więc tak około 16 tygodni może potrwać cały cykl, trzeba przy tym uważać na promienie słoneczne gdyż mogą spowodować pojawienie się przebarwień na skórze. Na koniec warto wybrać nowoczesny laser a nie starego gruchota bo to o komfort i wasze zdrowie chodzi. A co do peelingu chemicznego to jest to naprawdę sprawa mało przyjemna więc zanim ktoś się na to zdecyduje polecam przetestować inne sposoby walki z niedoskonałościami twarzy.
1204825007000
woomann
Wysłana - 06 marca 2008 18:55
polecam dwa zabiegi na rozne przebarwienia -Peeling laserem erbowym. Jest to laser "zimny", niewywołujący wysokiego efektu termicznego. Jest idealnym narzędziem dla usuwania cienkich warstw skóry, co służy „odnawianiu skóry” czy do usuwania blizn potrądzikowych.
-Likwidacja przebarwień - Cosmelan- zabieg w likwidacji przebarwień na skórze o różnego pochodzenia: przebarwienia hormonalne, plamy posłoneczne, plamy starcze, piegi. Cosmelan znalazł również zastosowanie w leczeniu skóry tłustej i mieszanej, ponieważ posiada właściwości regulujące wydzielanie łoju i zamyka pory.
1204826153000
Gumis_
Wysłana - 09 marca 2008 15:51
woomann - stosowałaś na sobie Cosmelan ? Wiele dobrego słyszałem o tej kuracji..
No one likes us.. we don't care
1205074299000
woomann
Wysłana - 10 marca 2008 10:26
niestety albo "stety" nie:) nie mialam powodu, jednak jestem takim doradca kosmetyczno- zdrowotnym i mogę powiedzieć że cosmelan cieszy się powodzeniem
1205141212000
Gumis_
Wysłana - 10 marca 2008 19:36
I rzeczywiście jest najskuteczniejszą terapią w usuwaniu przebarwień po opalaniu lub na podłożu hormonalnym ? Czy może laser lub peelingi są skuteczniejsze ?
Pozdrawiam.
No one likes us.. we don't care
1205174210000
Kamilkaa89
Wysłana - 25 marca 2008 21:19
Witam wszystkich.
Jestem młodą, bo dziewiętnastoletnią dziewczyną. Nie mam żadnych kompleksów poza jedną kwestią... Od 3 czy 4 lat chodzę wyłącznie w spodniach lub w spódnicach i grubych rajstopach. Moje nogi (tylko ich przód) pokrywają się od czasu do czasu krostkami podobnymi do trądziku i zostawiają blizny. Pewna pani dermatolog z mojego miasta jeszcze to pogorszyła i jest źle... w Warszawie również sie leczylam ale niestety bez większych efektów.
I stąd moje pytanie. Zaznaczam że jestem zdesperowana... Szukam dobrego sposobu na usuwanie blizn, najlepiej w Białymstoku. Ale jeśli nie ma tu nikogo z tego miasta - poradźcie proszę jaka metoda byłaby najskuteczniejsza. Zależy mi na szybkim efekcie. Chcę w te wakacje w końcu poszaleć w morzu pierwszy raz od lat ;)
Jak skueczne jest laserowe usuwanie blizn? zmieszczę się w 1000 złotych? czy efekty są szybkie? dodam, że moje blizny są (gdy jest mi zimno) fioletowp - szare i widoczne intensywnie (ale nie głębokie) a w wyższej temperaturze są mniej widoczne... I pojawiają się często nowe krostki.
Z góry dziękuję!!!
1206476380000
Tentotrix
Wysłana - 11 maja 2008 17:46
Witam.Jestem ofiarą napadu,napastników było 5 , broniłem się , chwyciłem jednego za gardło ,a ten w efekcie mnie strasznie podrapał na twarzy paznokciami,oprócz tego miałem złamaną rękę,połamane żebra ,ale już wszystko w porządku oprócz blizny która powstała na skutek wyżej wspomnianego zadrapania..proszę macie jakieś sposoby żeby tej blizny się pozbyć?na zabieg raczej nie pójdę , nie jestem teraz przy kasie..słyszałem ,że tej blizny nie można opalać a jak wiadomo lato idzie..proszę , pomóżcie...czy ta blizna kiedykolwiek zniknie?:/(stało się to około 3 miesiące temu)
1210520773000
malutka_k
Wysłana - 12 maja 2008 19:34
moze p[rzeczytaj ten temat od poczatku
Specjalista -
1210613688000
Tentotrix
Wysłana - 12 maja 2008 19:43
przeczytałem i nadal nie widze odpowiedzi na moje pytanie :)
1210614231000
malutka_k
Wysłana - 12 maja 2008 21:29
idz do kosemtyczki jezeli jest to plytke blizna zrobi ona piling/kwasy llub zastosuj ktoras z metod podanych przez osoby borykajce sie z takimi problemami