Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 49523 razy
Autor

usuwanie blizn, przebarwien

karetka

Wysłana - 16 października 2007 15:19    Edytuj  Cytuj
...

Zmieniony przez - karetka w dniu 2007-10-16 15:22:56

MagdaM81

Wysłana - 01 listopada 2007 19:23    Edytuj Cytuj
poszukuje kogos kto stosowal cos na blizny chirurgiczne oraz opinie o tych srodkach. Poszukuje czegos co pomoze mi rozjasnic blizne na kolanie, obecnie mam jeszcze gdzie niegdzie strupy w miejscu po szwach. Trudno mi sie zdecydowac

"daj mi noge, daj mi noge daj mi noge, bo bez nogi, bo bez nogi zyc nie moge" :)

paola1978

Wysłana - 11 listopada 2007 17:08    Edytuj Cytuj
Może nie zabrzmi to fachowo ale polecam stosowanie kremu z kwasem glikolowym-np. krem GLYCO-A firmy ISISPHARMA,który powinien być dostępny w każdej aptece oraz przecieranie przebarwień roztworem octu jabłkowego i wody w proporcji 1:10.Sposoby sama stosuje na ślady trądzikowe,z którymi niestety mimo wieku się borykam.O ile wiem z twarzy o wiele trudniej usunąć przebarwienia niż z innej części ciała-może ten sposób pomoże.Co prawda nie idzie to tak szybko jak przy metodzie laserowej ale nie tak inwazyjnie.Poza tym nie jest to tak kosztowne jak specjalistyczne preparaty na blizny.Spróbowanie niczym nie ryzykuje.Krem stosuje się dwa razy dziennie-rano i wieczorem a roztwór raz-wieczorem przed nałożeniem kremu.Tylko żeby ten sposób zastosować TRZEBA POCZEKAĆ AŻ STRUPY SIĘ ZAGOJĄ.
Powodzenia.

Zmieniony przez - paola1978 w dniu 2007-11-11 17:14:48

Zmieniony przez - paola1978 w dniu 2007-11-11 17:16:25

anula13088

Wysłana - 24 listopada 2007 11:09    Edytuj Cytuj
hej witam wsystkich. mam nadieje e mi pomoecie bo ja ju jestem na skraju wycerpania. robia mi sie takie cerwone plamy pewnie mam na cos uculenie lekar nie jest wstanie okreslic co to jest, a po nich blizny ktore mam od niedawna prosze poradzcie mi co ja mam tym fantem robic.

moniissia1

Wysłana - 30 listopada 2007 19:32    Edytuj Cytuj
Mam pytanie czy mozna uzywac fluidu ma jakies negatywny dzialanie na tradzik??

Gumis_

Wysłana - 30 listopada 2007 21:00    Edytuj Cytuj
BagOfBones - byłem u dermatologa i pytałem o opalanie mając przebarwienie. Powiedziała mi, że jeśli mam zamiar się opalać muszę na plamę stosować kremy z wysokim filtrem np. UV30 lub 50, które blokują praktycznie całkowicie promienie słoneczne, przy czym nawilżają skórę.

PS. Robił ktoś z Was, albo wasi znajomi kuracje kwasami np. ACT etc. ?

z góry dzieki za informacje !

No one likes us.. we don't care

BączAs

Wysłana - 20 grudnia 2007 14:03    Edytuj Cytuj
witam, a wie ktoś może gdzie w łodzi albo gdzieś w pobliżu jest jakiś dobry gabinet do usuwania blizn ciętych ??

by My Life
Only www.Zjem.Eu
Dieta - zbyt tanio :p
Zdrowie - Bezcenne...

_Ayla_

Wysłana - 04 lutego 2008 08:45    Edytuj Cytuj
Witam,
Mam pytanie.
3 m-ce temu mialam operacje po ktorej zostaly mi naturalnie blizny, po odklejeniu strupkow dostalam od lekarza masc "Cepan", ktora wlasnie sie skonczyla i kupilam Contratubex, nie śmierdzi cebulą jak poprzedni. Ale od jakiegos czasu blizny mocno mnie pieka i swędzą. Nie wiem czy to efekt zmiany kremu czy moze jeszcze sie rana goi (w co watpie, bo operacja byla dawno temu a blizny powoli juz blakna) czy to moze jakas alergia. Mial ktos cos podobnego??

PS. Juz kiedys stosowalam żel Contratubex na blizne po operacji kolana i nigdy nie mialam zadnej reakcji alergicznej.

cel => DOSKONAŁOŚĆ
środek => WYTRWAŁOŚĆ

jolka15

Wysłana - 15 lutego 2008 01:41    Edytuj Cytuj
Mam problem... od ponad 5 miesiecy mam dziwne przebariwenia pod pachami,przez to przestałam ciwczyc na w-f,chodzi na basen,idac do sklpu wpadam w depresje jak przymierzam bluze na ramiaczkach.Od kad to mam nosze tylko bluzy,martwi mnie to bo robi sie coraz cieplej..na lato jade nad morze czuje ze nie pokaze sie w stroju.Jak mam to usnac?? Zaczyna to na mnie działac psychicznie ostatnio gdy sie kapałam gabką zdarłam to praiwe do krwi ale i tak nie zeszło.Kapie sie 2 razy dziennie wiec wiem ze to napewno nie jest z baraku higienny tylko z ineggo powodu,,nagle sie pojawiło i nie cchce zejsc . RATUJCIE PROSZE !!!!!!!!!!!!! ;( jestem zrozpaczona nie daje juz rady to jest okropne myslałam ze po jakims czasie to zejdzie ale to jest juz 5 miesiecy,, dziwnie to wyglada jest brazowe niczym odbarwienie. PROSZE POMOZCIE ! co mam zrobic ????????????

jolka15

BagOfBones

Wysłana - 15 lutego 2008 12:13    Edytuj Cytuj
A może to są jakieś plamy grzybiczne? Najlepiej idź do dermatologa.

Odpowiedzi jest na 16 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

usuwanie blizn, przebarwien

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.