Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

tymczasowe wskazówki co do diety

Guru7

Wysłana - 19 lutego 2010 00:06    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
Mam w planie ulozenie sobie diety z prawdziwego zdarzenie, caly czas czytam i przygotowuje sie do tej sytuacji, tak czy inaczej warunki na prawdziwa diete bede mial za miesiac góra dwa

póki co jem u mamusi i musze zadowolic sie tym co jest w domu
nie ma mowy o prawdziwej kulturystycznej diecie bo nie bede wyjadal calej lodówki

póki co chcialbym jednak zachowac propocje i w zaleznosci od tego co akurat jest w domu w miare "kulturystycznie" jesc
mam pare pytan

176, 76 kg
27 lat, rok treningu bez diety, obecny cel sila

1. Jaki powinien byc stosunke białka do ww, czy 1:4 to odpowiednia ilosc? w jednym posilku oraz ogolnie w ciagu calego dnia
Generalnie to chcialbym jesc na takiej zasadzie, licze bialko przypuscmy 20g w posilku, dobieram do tego ww, czyli np te 80g , i dodaje jakis owoc? Czy to byloby to dobre wyjscie w tej tymczasowej sytuacji?

2. Co w sytuacji gdy do jedzenia, sa produkty typu, bigos, nalesniki z kapusta i grzybami, ruskie pierogi, nalesniki z serem, ITD nie sa to produkty kulturystyczne ale jednak trzeba cos zjesc, jesc tego duzo, malo czy lepiej w ogole sobie darowac?(jesli nie ma w tym momencie nic innego do zjedzenia)

3.Czy mozna jesc ogórki kiszone, korniszony, czy tam jakie sa jeszcze ich rodzaje ze sloika?

Chodzi o to ,ze poprostu nie moge sobie teraz ulozyc diety bo nie mam wplywu na to co jest w lodowce i nie moge tego tym bardziej zaplanowac, prosze wiec o jakies rady wskazowki jak postapic w takiej a nie innej sytuacji bo diete z prawdziergo zdarzenia bede mial ale za miesiac dwa jak mi warunki pozwola.

Zmieniony przez - Guru7 w dniu 2010-02-19 00:11:15

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 lutego 2010 07:44 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 19 lutego 2010 07:44    Edytuj Cytuj
"1. Jaki powinien byc stosunke białka do ww, czy 1:4 to odpowiednia ilosc? w jednym posilku oraz ogolnie w ciagu calego dnia
Generalnie to chcialbym jesc na takiej zasadzie, licze bialko przypuscmy 20g w posilku, dobieram do tego ww, czyli np te 80g , i dodaje jakis owoc? Czy to byloby to dobre wyjscie w tej tymczasowej sytuacji? "

Ciężko ocenić, jaki rozkład byłby optymalny. To zależy od wielu czynników - trybu życia, genetyki. Generalnie jestem zdania że powinieneś ustalić sobie wartości białka, tłuszczu i węglowodanów, jakie zjesz w ciągu całego dnia. Nie ma znaczenia, czy w jednym posiłku zjesz 20 a w drugim 30g białka. Jeśli dobowo wszystko się zgadza, to super.

2. Co w sytuacji gdy do jedzenia, sa produkty typu, bigos, nalesniki z kapusta i grzybami, ruskie pierogi, nalesniki z serem, ITD nie sa to produkty kulturystyczne ale jednak trzeba cos zjesc, jesc tego duzo, malo czy lepiej w ogole sobie darowac?(jesli nie ma w tym momencie nic innego do zjedzenia)

Oczywiście lepiej zjeść coś, niż nie jeść nic. Staraj się, żeby w tym posiłku znalazło się jakieś źródło białka. Nie są to najlepsze opcje, ale z braku laku nie ma wyjścia. Chociaż nie wiem jakim problemem jest kupno taniej jak woda kaszy jęczmiennej czy gryczanej.

"3.Czy mozna jesc ogórki kiszone, korniszony, czy tam jakie sa jeszcze ich rodzaje ze sloika? "

Wybacz, ale tego pytani chyba nie powinieneś zadać. Będziesz jeść korkiety, naleśniki i bigos, a martwisz się o ogórki?
Warzyw jedz jak najwięcej.

Pozdr.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 19 lutego 2010 08:06    Edytuj Cytuj
te ogórki byle nie z occtem i bedzie ok
Ekspert -

Ziomek778

Wysłana - 19 lutego 2010 08:16    Edytuj Cytuj
s.m.p.a a czemu nie z octem? W umiarkowanej ilości jest nawet pożyteczny między innymi sprzyja trawieniu.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 19 lutego 2010 08:19    Edytuj Cytuj
czy koniecznie tak jak jest w słoikach ?
czy może lepsze korzyści ma ocet jabłkowy
a w słoikach nie ma konserwantów oraz cukru ? zobacz
Ekspert -

Ziomek778

Wysłana - 19 lutego 2010 08:39    Edytuj Cytuj
Chodziło mi o ogórki kiszone, które są bez konserwantów i bez cukru, takie domowej roboty z octem.

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 19 lutego 2010 08:41    Edytuj Cytuj
takie bardziej ale również nie przesadzałbym
bez occtu kiszone oka
Ekspert -

Guru7

Wysłana - 19 lutego 2010 16:17    Edytuj Cytuj
a co z pozostalymi pytaniami, czy wasza wiedza nie pozwala na nie odpowiedziec?

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 19 lutego 2010 16:25    Edytuj Cytuj
przecież rossi Ci odpowiedział
Ekspert -

Guru7

Wysłana - 19 lutego 2010 16:57    Edytuj Cytuj
sorry nie zauwazylem

Guru7

Wysłana - 19 lutego 2010 18:29    Edytuj Cytuj
co proponujecie jesc z ryzem?
bo ja np robie czasem tak, mam ryż ale nie mam miesa do niego ,tylko jakies wedliny czy cos, wedliny jem oddzielnie a ryz oddzielnie(ale ogolnie jest to jeden posilek), co proponujecie dodac do ryzu, zeby mialo smak i sens? albo moze jakis sposob na przygotowanie bo np taki ryz co sie nie klei to na sucho wchodzi

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

tymczasowe wskazówki co do diety

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.