Wysłana - 18 maja 2008 23:55 Przeniesiony przez Mawashi z działu 'Trening w domowych warunkach'.
Sprawdź swoje BMI
Mam prosbe czy moglby mi ktos pomoc w ulozeniu planu treningowego:) dokladniej chodzi mi o poprawienie szybkosci(pryszpieszenia), bo gram w pilke i slabo jest z moimi sprintami. w domu mam do dyspozycji sztange i hantle wiec mozliwe sa przysiady ze sztanga itp. na dworzu tez z checia potrenuje. prosze o pomoc znajaca sie na rzeczy osobe! z gory dziekuje
wg mnie nie masz co robić przysiadów z obciążeniem, bo masa ci pójdzie i będziesz jeszcze wolniejszy tylko rowerek, kup sobie lepsze buty Rób sobie trening dla początkujących jest podwieszony, pójdzie ci kondycja w góre
1211179531000
wiadomo_kt
Wysłana - 19 maja 2008 09:33
>wg mnie nie masz co robić przysiadów z obciążeniem, bo masa ci >pójdzie i będziesz jeszcze wolniejszy tylko rowerek, kup sobie >lepsze buty
Ciekawe ze sprinterzy sa przymasowani i biegaja szybciej niz szczupli kolarze
1211182439000
Mawashi
Wysłana - 19 maja 2008 10:25
Piłkarze to nie sprinterzy, to po pierwsze. Trening szybkościowy do piłki nożnej to biegi interwałowe, różnego rodzaje ćwiczenia poprawiające dynamikę (żabki, wieleskoki, wskakiwanie na podwyższenie, etc.). W domu możesz stosować trening dla początkujących (obwodowy) który poprawi ogólną sprawność ciała ale poprawę biegania, poprawi bieganie Więcej w odpowiednim dziale do którego Cię przenoszę.
Moderator dz. Trening w domowych warunkach
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
1211185503000
edziu18
Wysłana - 19 maja 2008 17:28
do jakiego działu został przeniesiony ten temat??
1211210930000
showdown5
Wysłana - 19 maja 2008 18:23
jesli chodzi o kondycje to jest dobrze tylko gorzej przyspieszeniem chce je poprawic nawet kosztem lekkiej utraty kondycji. co do przysiadow ze sztanga itp. chodzi mi o trening szybkosciowy z mniejszym obciazeniem i szybkie powtorzenia, moze wypowie sie ktos kto zna sie na rzeczy;)?