Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 6049 razy
słowa kluczowe: trening  strongman 
Autor

trening strongman

APCML xD

Wysłana - 26 października 2008 12:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

na poczatek moje dane
staż:10 i pol miesiaca
na klate: 90
martwy ciag: 155
przysiad: 135

prosze o trening strongman bo uwazam ze to
http://www.sfd.pl/SZK%C3%93%C5%81KA_STRONG_MAN_LEKCJA_1-t155177.html
bedzie za lekkie
moj sprzet to laweczka od -20 stopni do 90
wyciag gorny
modlitewnik
gryf prosty i lamany
hantle
sciskacze
drazek
i obciazenie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 października 2008 15:11 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

grabek777

Wysłana - 26 października 2008 15:11    Edytuj Cytuj
Jest bardzo dużo takich tematów już... ćwicz normalnym planem treningowym na siłę... A trening typowy Strong Man to trening na sprzęcie Strong Man... A na razie trenuj przede wszystkim mięśnie grzbietu itp. Rób martwy, przysiady, barki... To chyba najważniejsze ćwiczenia pod Strong ... Pozdrawiam!!!
Znawca -

czorcia7

Wysłana - 26 października 2008 16:31    Edytuj Cytuj
Witam,

Mlody jestes, staz krotki...
Na razie podstawa to zbudowanie 'zaplecza' silowego i masowego
bez tego bedzie bardzo ciezko w strong.
Stosuj podstawowe cwiczenia na glowne grupy miesniowe (tak ja grabek napisal)
Jezeli bardzo chcesz to raz w tygodniu mozesz dodac trening ns sprzecie strong - raczej dla zabawy, nauki techniki itp.
Nie przesadzaj narazie...

W tym sporcie potrzeba czasu i cierpliowsci..

Pozdr
Ekspert -

strong_men

Wysłana - 09 grudnia 2008 17:19    Edytuj Cytuj
ważysz 70 kg, masz w ramieniu 36 i wyciskasz 90? nie wiem jak dla innych
ale nie spotkałem takiego przypadku, wydaje mi się że ładną ścieme puściłeś z tym wyciskaniem... jak cie nie zobacze to nie uwierze w takie wyniki osiągnięte w 10 miesięcy ćwiczeń. ludzie dorośli bez żadnych dopalaczy w 2 lata regularnych treningów mają problem z osiągnięciem przyrostu siły na klatke + 40kg

smerfo

Wysłana - 13 grudnia 2008 20:48    Edytuj Cytuj
strong men co ty gadasz po 10 miesiacach wycisnąc 90 na klatke to standardmajac 36 w łapie na bardzo małym BF mogl by wycis nawet 100 w gore

wojtas87

Wysłana - 14 grudnia 2008 08:39    Edytuj Cytuj
wiecie co?? sami specjaliści się wypowiadają widziałem ostatnio kobiete która ma w ramieniu sporo więcej ode mnie wyglądało mi to na około 50cm, miała też z 60 lat ile ona wyciśnie przy tym obwodzie łapy z troszkę większym bf niż kolega wyżej napisał??

da saga continous

czorcia7

Wysłana - 14 grudnia 2008 09:05    Edytuj Cytuj
Ja nie bardzo rozumie co ma wielkość łapy
do rzekomo posiadanej sily....?

Idąc waszym tokiem myslenia
kulturysci powinni miec gigantyczna sile
a trojboisci to cieniasy....
Tak...?

Ekspert -

smerfo

Wysłana - 14 grudnia 2008 12:11    Edytuj Cytuj
wiem mze wielkośc nie rowna sie siła ale majac kilka nitek a nie triceps chyba tez za duzo nie pocisnie?
Dlatego tez rozwalila mnie wypowiedz strong mena ze majac 36 w lapie nie moze pocisnac 90

wojtas87

Wysłana - 14 grudnia 2008 14:34    Edytuj Cytuj
smerfo 15 letni znawco tematu polecam przejrzeć wyniki chociażby z akademickich mistrzostw polski w trójboju siłowym, gdzie mi było bardzo głupio bo mistrz europy i polski zarazem, w kategorii do 56kg zrobił lepszy wynik niż ja do 90kg, a zaznaczam, że nie jestem zupełnie słabiutki, medal brązowy ale zdobyłem w typie uczelni
Co Ty na to?? po nim nie było nic widać, żeby ćwiczył na siłowni a wyniki skąd się według Ciebie wzięły??

da saga continous

strong_men

Wysłana - 14 grudnia 2008 16:07    Edytuj Cytuj
smerfo napisałem to w kontekście stażu treningowego, dlatego nie rozśmieszaj mnie ty jestes wielki znawca bo 6 miesiecy ćwiczysz! hehe

grabek777

Wysłana - 14 grudnia 2008 18:02    Edytuj Cytuj
Gościu, który założył ten temat wcale się w nim nie odzywa, a wy teraz będziecie sobie wrzucać Wyluzujcie troszkę... Takich tematów jak ten jest w tym dziale zakładane dużo... ,, Mam 14 lat. Jaki dla mnie trening pod strong man'', ,, Chce zostać strong manem'', ,, Ważę 40 kg, czy mam predyspozycje na Strong Mana?'' itd. Tak więc panowie do tego typu tematów podchodźmy z dystansem Pozdrawiam!

PS. Poza tym jak dla mnie fakt, że ktoś waży 70 kg i ma w ramieniu 36 to sądzę że nie decyduje to o jego wynikach siłowych. Ostatnio oglądałem wyniki w wyciskaniu w kat. do 60 kg i tam chłopaki też ciskali po 90 kg. Tak więc najlepiej jak już ktoś daje w dziale Strong Man temat ze swoimi wymiarami i rekordami, to niech od razu da filmik, na którym faktycznie ten rekord wykonuje. Pozdr.

Zmieniony przez - grabek777 w dniu 2008-12-14 18:06:04
Znawca -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

trening strongman

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.