Witam, chcialbym sie was poradzic co do treningu na rozbudowe miesni. No wiec tak, kiedys bylem wioslarzem, 1,5 roku temu przestalem trenowac, trenowalem ponad 5 lat. Nasz trening opieral sie glownie na kondycji i wytrzymalosci miesniowej, w zime takze na rozbudowie masy miesniowej, trenowalem w wadze lekkiej, wiec nie moglem z tym przeginac. Teraz chcialbym popracowac glownie nad masa miesniowa, kolega doradzil mi trening:
1 dzien: klatka piersiowa, lawka, skos w gore, skos w dol, rozpietki hantelkami, kazde cwiczenie 4 serie (12, 10, 8, 6 powt.)
2 dzien: biceps i triceps, biceps na krzywce, hantelki stojac, hantelki na kolanie, triceps: sztanga - uginanie rak za glowa, hantelka za glowa, chwyt waski na sztandze lezac, i na atlasie sciaganie w dol drazka
3 dzien: barki i najszerszy, barki: stojac sztanga z przodu, z tylu, hantle w bok, i hantle w przod, najszerszy: sztanga bedac pochylonym do przodu, hantle bedac pochylonym, i sciaganie do klatki na atlasie w poziomie.
I w kazdym cwiczeniu ilosc serii i powtorzen taka sama.
Cwicze tak juz 2 tygodnie, rezultaty sa, ale czy to dobrze dobrany trening w mojej sytuacji? Zakupilem odzywki: HMBolon, HMB olimpa, hyper fusion hi-tec'a, i aminoanabol hi-tec'a. Mam przetrenowac miesiac na sucho, nastepnie miesiac zwyklego HMB, i pozniej reszta odzywek na raz.
Prosze o opinie takiego treningu, i doboru odzywek, jesli cos do poprawy prosze pisac.
Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 13:31:14Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 13:32:44