Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

trening na rozbudowe masy miesniowej

Petryk88

Wysłana - 20 listopada 2008 13:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, chcialbym sie was poradzic co do treningu na rozbudowe miesni. No wiec tak, kiedys bylem wioslarzem, 1,5 roku temu przestalem trenowac, trenowalem ponad 5 lat. Nasz trening opieral sie glownie na kondycji i wytrzymalosci miesniowej, w zime takze na rozbudowie masy miesniowej, trenowalem w wadze lekkiej, wiec nie moglem z tym przeginac. Teraz chcialbym popracowac glownie nad masa miesniowa, kolega doradzil mi trening:
1 dzien: klatka piersiowa, lawka, skos w gore, skos w dol, rozpietki hantelkami, kazde cwiczenie 4 serie (12, 10, 8, 6 powt.)
2 dzien: biceps i triceps, biceps na krzywce, hantelki stojac, hantelki na kolanie, triceps: sztanga - uginanie rak za glowa, hantelka za glowa, chwyt waski na sztandze lezac, i na atlasie sciaganie w dol drazka
3 dzien: barki i najszerszy, barki: stojac sztanga z przodu, z tylu, hantle w bok, i hantle w przod, najszerszy: sztanga bedac pochylonym do przodu, hantle bedac pochylonym, i sciaganie do klatki na atlasie w poziomie.
I w kazdym cwiczeniu ilosc serii i powtorzen taka sama.

Cwicze tak juz 2 tygodnie, rezultaty sa, ale czy to dobrze dobrany trening w mojej sytuacji? Zakupilem odzywki: HMBolon, HMB olimpa, hyper fusion hi-tec'a, i aminoanabol hi-tec'a. Mam przetrenowac miesiac na sucho, nastepnie miesiac zwyklego HMB, i pozniej reszta odzywek na raz.

Prosze o opinie takiego treningu, i doboru odzywek, jesli cos do poprawy prosze pisac.

Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 13:31:14

Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 13:32:44

"Kiedy umrę pochowajcie mnie na brzuchu, żeby każdy mógł pocałować mnie w d***..."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 listopada 2008 14:02 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

rion10

Wysłana - 20 listopada 2008 14:02    Edytuj Cytuj
a jak z nóżkami jak z dietą

ankietę wypełnij

pozdro

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak
Ekspert -

Petryk88

Wysłana - 20 listopada 2008 14:19    Edytuj Cytuj
Nogi mam dosc rozbudowane, treningi kiedy trenowalem opieraly sie przede wszystkim na nogach i plecach, a diety jako takiej narazie nie ma, staram sie nie przeginac z tluszczami, jem sery, twarogi, biale mieso, ziemniaki, wszystko co lubie i dostarcza proteiny :)

Nogi zaczne trenowac jak nabiore troche masy na gorze.

BTW gdzie znajde ta ankiete?

Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 14:22:00

"Kiedy umrę pochowajcie mnie na brzuchu, żeby każdy mógł pocałować mnie w d***..."

rion10

Wysłana - 20 listopada 2008 14:34    Edytuj Cytuj

Ekspert -

Petryk88

Wysłana - 20 listopada 2008 14:50    Edytuj Cytuj

Waga : 82

Wzrost : 185

Cel treningowy : masa miesniowa

Staż treningowy na słowni : 2 tygodnie

Uprawiane inne sporty : -

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : wyciągi,sztangielki,sztanga,roznego rodzaju lawki, drazek

Dieta : Posilki 4 x dziennie, staram sie jesc sporo bialek pod rozna postacia, i ograniczam tluszcze

Przeciwskaznania medyczne : -

Zażywane suplementy : HMB, HMBolon, Aminoanabol, HyperFusion

Zmieniony przez - Petryk88 w dniu 2008-11-20 14:52:13

rion10

Wysłana - 20 listopada 2008 14:54    Edytuj Cytuj
Biorąc pod uwagę że staż masz 2 tygodnie dobrze byłoby zacząć od treningu wstępnego np.

ACT Weidera

lub zwykłe ACT

zaczniesz spokojnie bez szaleństw, bez obciążanie układu nerwowego

pozdro

Ekspert -

Petryk88

Wysłana - 20 listopada 2008 14:56    Edytuj Cytuj
a ile czasu mam praktykowac taki trening, kiedy przejsc do nastepnej fazy i jak nastepny trening ma wygladac? I czy ten trening ktory opisalem wyzej jest dobry?

rion10

Wysłana - 20 listopada 2008 14:59    Edytuj Cytuj
http://www.sfd.pl/Joe_Weider%2C_trening_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cego_na_pierwsze_3_miesi%C4%85ce.-t425863.html

tutaj masz link

zaczynasz od tego , potem dobrze by było zrobić trening każdej partii dwa razy w tyg a te dwa treningi zajmą Ci kilka miesięcy

Bodźce stopniowo zwiększane rozwój symetryczny

pozdro

Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

trening na rozbudowe masy miesniowej

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.