Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

trening domatora i ćwiczenia na poszerzenie klatki?

mrdol

Wysłana - 18 kwietnia 2005 22:14    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam wszystkich na forum,

182cm, 69kg. Wiem że na tutejsze standardy to jestem wyjątkowo chudy i trzeba mi masy, ale nie mam ani czasu i głowy na diety ani tym bardziej na siłkę. Chciałem po prostu trochę wyrzeźbić z tego co mam. Mam nadzieję że się da :)
po zapoznaniu się z tym programem http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm ułożyłem sobie swój. Codziennie 2 x 75 brzuszków, 6 x 10 pompek (z coraz szerzej ułożonymi rękami) i taki specjalne ćwiczenia na brzuch (leżąc unoszenie kolan do klatki, dotykanie łokciami kolan skośnie na przemian i jeszcze jedno ćwiczenie które jest bardzo trudne do wytłumaczenia ;) ). Ogólnie ćwiczenia na brzuch są niezłe, po 2 tygodniach już widać lekką rzeźbę.
Problem w tym że te pompki chyba niewiele mi dają. Ani ręce jakoś bardziej się nie wyrzeźbiły czy wzmocniły ani klatka! ;-(
Brzuszki mi coś dają, pompki niewiele, albo tego nie zauważam.

teraz dwa pytania:

- czy powinienem robić te ćwiczenia codziennie czy co drugi dzień? tzn. robić takie odpoczynki jednodniowe? przyznam że po takim 20-30 minutowym treningu jestem nieźle zmęczony i zlany potem.

- jakie DOBRE ćwiczenia na klatkę w domowych warunkach żeby ją przedewszystkim poszerzeyć (na tym mi bardzo zależy), ew. wyrzeźbić? Mówię o całej klatce, a nie poszczególnych partiach.
Dysponuje drążkiem w domu (ale tak że da się podnieść tylko z wąsko ustawionymi rękami, z szeroko - już się zawadza łokciami o framugę i nie idzie się tak podnieść), ławeczką niestety nie :( hantelki 2kg. to wszystko.
jest jakieś dobre, domowe ćwiczenie na klatkę?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 kwietnia 2005 22:17 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

LukaszF

Wysłana - 18 kwietnia 2005 22:17    Edytuj Cytuj
Jeśli nie masz możliwości żeby ćwiczyć na siłce, to po treningu bez sprzętu efekty zobaczysz dopiero po około roku. Ew. z dobrą dietępo pół roku, możesz już widzieć jakieś efekty. Chodzi mi oczywiście o klatke i ręce bo brzuch się wyrabia dużo szybciej
Znawca -

mrdol

Wysłana - 18 kwietnia 2005 22:21    Edytuj Cytuj
ehh .... no właśnie. Ten brzuch bardzo szybko mi się zaczął podobać po tych zwykłych brzuszkach :)
a te pompki jakoś ciężko idą - dobrze wyglądam przed lustrem tuż po zakończeniu treningu, jak się napne - a tak normalnie to lipka. klatka taka jak była ... na siłkę narazie brak czasu w tygodniu :(

.ttkf.

Wysłana - 19 kwietnia 2005 08:04    Edytuj Cytuj
po 2 tygodniach to norlane ze nie widac efektow od pompek
po 2 miechach juz bedzie widac moim zdaniem, przynajmniej tak bylo u mnie
mozesz robisz pompki na toboretach bedzie glebszy ruch

nie wiem dokladnie jak jest z tymi pompaki ale ja robilem codziennie i bylo git ale z jeden dzien odpoczynku mozesz dac

Wiec chodz pamluj moj swiat na żółto i na... czerwono !!! 19{J}20

LukaszF

Wysłana - 19 kwietnia 2005 15:35    Edytuj Cytuj
Lepiej robić 3-4 razy w tygodniu

EDIT: ja kiedyś robiłem pompki 4 serie po 60 pompek i ostatnia seria na dobicie, taka na maxa. Teraz nie zrobie nawet 60 pompek bo sie rozpiłem troche i rozleniwiłem i mi sie nie chce ich robić wole se powyciskać na klate

Zmieniony przez - LukaszF w dniu 2005-04-19 15:37:01
Znawca -

mrdol

Wysłana - 19 kwietnia 2005 23:21    Edytuj Cytuj
no dobra to nie będę się poddawał :) trochę za wcześnie chyba chciałem efektów.
dzięki za pomoc!

skrzyna12

Wysłana - 28 marca 2010 22:12    Edytuj Cytuj
mam pytanie czy 15 latek może chodzić na siłke?? czy przy masie 42 kg 47 kg na klate to dobrze?? cwicze na czsto

skrzyna12

aima

Wysłana - 28 marca 2010 22:20    Edytuj Cytuj
Po pierwsze to patrz na date ! odswiezasz temat z przed 5 lat.
Czytaj regulamin !

Twoje pytanie bylo juz setki razy walkowane. Opcja szukaj nie boli

skrzyna12

Wysłana - 29 marca 2010 09:21    Edytuj Cytuj
dobra poszukam

skrzyna12

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

trening domatora i ćwiczenia na poszerzenie klatki?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.