Gram w piłke , jednak moją podstawowa wada jest brak szybkości. Biegam źle technicznie i w ogóle słabo.Nie wiem jak mam trenować. przecież tylko treningiem można dojść do sukcesu.:) Prosze o jakieś porady i rozpiske treningową.Mam 16 lat i jestem chłopakiem.
Spróbuj jakiś treningów na wyskok, niby na wyskok ale tez szybkość się sporo poprawia. No i oczywiście nie musisz robić wszystkich ćwiczeń :] jak chcesz to podaj @ a ci coś wyśle !
"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
myślisz, że da się szybkości nauczyć? jeśli gość biega wolno to nie będzie z niego żaden szybkościowiej...z tym trzeba sie urodzić.
Kondyche to możesz se wytrenować..
Przykład taki Vuko..nigdy nie był szybki i nie będzie...
(L) Każdego dnia Dziękuje Bogu , że jestem Legionistą (L) www.pajacyk.pl => daj coś od siebie głodnym dzieciom
1108243386000
N-e-o
Wysłana - 12 lutego 2005 22:26
Jak się nie da, jak sie da !!! 3 lata trenowałem bieganie i wiem że dzięki treningowi można znacznie poprawić swoją szybkość. A pozatym sama technika biegania i wytrzymałość też poprawia szybkośc :-]
"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
w niewielkim stopniu....ale zawsze troche da ja tez jestem tym zainteresowany wiec jak ktos zna rozpiske cwiczen niech napisze ! ! ! !
1108282008000
N-e-o
Wysłana - 13 lutego 2005 17:54
Róbcie sobie najpierw dobrą rozgrzewkę (kilka kółeczek truchtu), potem rozciąganie, itp. Później jakieś sprinty na różne odległośći, skipy, bieg wachadłowy, itp.
Ja mam kolege co gra w drużynie "Lotnik Kościelec" (4liga slaska) i ten klub to jest na takiej malej wioske... I u niego w drużynie staje się pod jedną bramką i musisz bie jak najszybciej do drugiej bramki (przez całe boiski a tam jest wielkie ma prawie 100 m) a za tobą stoją chłopy i strzeliją z procy do ciebie...
Ja strzelaja do Ciebie z procy to szybko biegniesz :D i skubany naprawde jest szybki !!!!!!!! pzdr