Mam kolegę który jest strasznie chudy i postanowił zacząć chodzić do mnie na siłownię. Ja tam chodzę na siłownie ale wynokuję na niej trening dla sprinterów,więc chyba raczej ten trening dla niego odpada. Chciałby przychodzić do mnie 3 razy w tygodniu, nie trenował nigdy i jak raz był u mnie to miał kłopoty z wyciskaniem 30kg :). Co byście mu polecili(chodzi mu o masę)Może podam jaki sprzęt posiadam na siłce:Ławeczka, sztanga 10kg, hantelki 5kg,4kg,2kg x2 i obciążenie do sztangi 40kg
moim zdaniem powinien rozpocząć od odpowiedniego odżywiania się.. węglowodany, białko, tłuszcze wszystkie te składniki muszą być uwzględnione w jego diecie. w diecie na masę zazwyczaj stosunek ww do białek to 4:1, 3:1 czyli powinien spożywać więcej węglowodanów :) weglowodany to przede wszystkim- ryz, ziemniaki, kasza, makarony białko- jajka, piers z kurczaka, tuńczyk
1083762428000
SFD
Wysłana - 05 maja 2004 15:12
co do treningu to na początek z pewnością obwodowy a nie dzielony.. ale to juz działka michaiła..on jest w tym zadecydowanie ekspertem i to jego powinienes pytać michail przygotował pewnego rodzaju zestawienia dla konkretnych grup treningowych. z pewnością kolega odnajdzie tam siebie :) niech się dostosuje do któregos z programów "cykl treningowy..-grupa..." i pamięta o jedzeniu..
Chyba najpierw mu dam ACT,a później trening dzielony mu walnę. Z tym ACT to w I tygodniu dam mu jeden obwód, w II dwa obwody, w III trzy, a IV i w V po cztery może być??
1083782048000
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Wysłana - 06 maja 2004 06:43
no masz w 1 linku jai dalem napisae WSZYŚCIUŚKO
Zmieniony przez - ****master w dniu 2004-05-06 06:43:17