Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

testosteron a wplyw na chudniecie

aga2002

Wysłana - 27 stycznia 2004 17:44    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam takie pytanie odnosnie tego hormonu. Jak wiadomo jest to hormon meski, ale kobiety go tez produkuje, co prawda w mniejszych ilosciach. Dlatego tez mam pytanie jaka powinna byc norma tego hormonu u kobiety i drugie pytanie jezeli jest go za duzo to jaki ma wplyw na proces odchudzania?

Sorrki ze tu ale w dziale zdrowie nie moge zadac tego pytania...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 stycznia 2004 23:28 
W większości przypadków polecamy:

Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kanarek

Wysłana - 27 stycznia 2004 23:28    Edytuj Cytuj
testosteron wolny: 10-30ng/dl
testosteron calkowity: 20-80ng/dl ( w fazie lutealnej - czyli w fazie kiedy po jajeczkowaniu pęknięty pęcherzyk jajnikowy przeksztalca sie w cialko zolte ktore wydziela hormon - progesteron - stezenie testosteronu calkowitego wynosi ok. 120ng/dl)
kiedy kobieta ma wiecej testosternu - ma mozliwosc (teoretycznie) zbudowania wiekszej masy miensiwej - a to pociaga za soba wieksza latwoc w spalaniu tluszczu - tak na chlopski rozum
Moglbym dokladniej poznac co mialas na mysli ? (chyba ze glownie o to Ci chodzilo)
pozdrawiam

tequilla.mafia.suple.hardcor.pl

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Znawca -

aga2002

Wysłana - 12 lutego 2004 17:17    Edytuj Cytuj
sorrki za brak odpowiedzi, ale najpierw wcielo mi forum, pozniej mnie nie bylo.

Chodzi o to ze od jakiegos czasu probuje zrzucic troche kilogramow, jak kazda kobieta ale jakos nic z tego nie wychodzi i mimo duzej ilosci sportu na wadze zero efektow... no i stwierdzilam ze trzeba sie przebadac i zprawdzic czy wszystko jest ok, no wiec po zrobieniu badan krwi wyszlo mi, znacyz lekarz tak powiedzial ze mam wiecej testosteronu niz normalnie i to dlatego? jakos nie zabardzo mi sie chce wiezyc, a po twojej wypowiedzi to wlasciwie nie mam za duzo.. no poprostu zglupialam.... ech

SFD

Wysłana - 13 lutego 2004 10:55    Edytuj Cytuj
wiecej tzn ile? jezlei masz niewiele przekroczone normy fizjologiczne to nie sadze ze ma to jakis wplyw; czasami moze to byc wynikiem uprawianego sportu (np. sportow walki)ale moga tez byc inne powody;
braku chudniecia szukalbym raczej gdzie indziej np w diecie;

aga2002

Wysłana - 13 lutego 2004 16:22    Edytuj Cytuj
no nie wiem juz tyle roznych rzeczy probowalam... i nie dziala, tzymalam sie waszych porad, ale nic nie bylo widac po ponad dwoch miesiacach wiec dalam sobie spokuj

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

testosteron a wplyw na chudniecie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.