Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3325 razy
słowa kluczowe: tatuaż  praca 
Autor

tatuaż a praca

Tusman

Wysłana - 08 stycznia 2010 21:48    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

wiem, że już był taki temat, ale kilka lat temu, może sie coś teraz zmieniło, jest więcej użytkowników ogarniętych w tym temacie, chodzi mi dokładnie o jakąś małą biomechanike bądź zwierze na przedramieniu, pewnie w pracy fizycznej nie ma to znaczenia, ale bardziej biurowej? albo sprzedawca w sklepie? czy to tylko kwestia założenia długiej koszuli?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 stycznia 2010 21:50 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

susik_89

Wysłana - 08 stycznia 2010 21:50    Edytuj Cytuj
wszystko w rękach pracodawcy
czy mu będzie przeszkadzało czy nie

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]

Doradca w dziale "Piłka nożna"

Przemyski

Wysłana - 09 stycznia 2010 00:53    Edytuj Cytuj
Tatuaże i ozdoby na ciele, nie są dozwolone tylko jeśli zajmujesz się wojskowością ; )

Chcesz mieć klatkę jak kontener? Trenuj ciężko, z Omnadrenem.

MÓJ DZIENNIK TRENINGOWY - "Zimowa massufka ->
[[http://www.sfd.pl/Przemyski%2FZimowa_masuffka%2C_foty_s.95-t628621-s119.html]]

spawn_01

Wysłana - 09 stycznia 2010 10:43    Edytuj Cytuj

niekoniecznie wiele osob w wojsku posiada tatuaze

keval

Wysłana - 09 stycznia 2010 11:41    Edytuj  Cytuj
To zależy od pracodawcy... dla mnie nie ma tu problemu, każdy nosi się jak mu się podoba z tym że jeżeli chcesz pracować w biurze, urzedzie i wielu innych jeszcze miejscach - taki tatuaż warto sobie zrobić w miejscu łatwym do zakrycia np. dłuższa koszula i po sprawie, a prywatnie zakładasz krótszy rękawek i już go widać.
Pamiętajcie, że nie ma zawodów ( chyba, że mundurowi, ale nie wiem ) które zabraniaja tatuaży, ale są jeszcze normy społeczne i pracownik biurowy z tatuażami może być postrzegany źle, co tyczy zwłaszcza urzedów, gdzie przychodza tez ludzie starsi i onu nie sa tacy liberalni w pogladach dotyczach tatuowania sie, kolczykowania itp.
Znawca -

bartolo83

Wysłana - 09 stycznia 2010 12:01    Edytuj Cytuj
podczepie sie do tematu...czy wiecie jak wyglada sprawa jezeli ktos pracuje w ochronie? pamietam ze 3 lata temu jak robilem badania na licencje to chyba psycholog mnie pytal czy mam, a zrobilem pare miesiecy po tych badaniach...teraz musze zrobic znowu te badania i nie wiem jak to bedzie..

Tusman

Wysłana - 09 stycznia 2010 18:40    Edytuj Cytuj
ok, a teraz niedługo będe wyrabiał dowód, bo gdzieś go zapodziałem i tam trzeba wpisać w ten formularz znaki szczególne czy coś o ile dobrze pamiętam i tatuaz ma jakiś większy wpływ, może lepiej poczekać aż wyrobie dowód i później zrobić tatoo

keval

Wysłana - 09 stycznia 2010 19:17    Edytuj Cytuj
Tusman nic nie wpisuj, a co to za różnica kiedy go robisz.... zreszta z tego co pamietam, bo dowod wyrabialem dawno temu i zadnych znakow szczegolnych nie trzeba bylo podawac
Znawca -

vipquard

Wysłana - 12 stycznia 2010 13:56    Edytuj Cytuj
"Zanim zdecydujesz się na ozdobienie swego ciała, dobrze się zastanów. Możesz bowiem stracić szansę na pracę w niejednej firmie.

Wiele amerykańskich firm nawet nie weźmie pod uwagę twojej kandydatury, jeśli masz tatuaż w widocznym miejscu. Zdarzają się oczywiście wyjątki. Zdziwiłbyś się jednak, jak niewiele ich jest.

Można zaryzykować stwierdzenie, że tatuaże są pożądane... jeśli jesteś gwiazdą lub sportowcem. Jest nawet lalka Tattoo Barbie.

Wracając do rzeczywistości... Firmy takie jak McDonald, GEICO czy Burger King tatuażom mówią: „NIE”. Nawet „sieciówka” Hooters ma podobne podejście do sprawy.

Prawniczka zajmująca się sprawami kadrowymi, Carol Coplan Babbitt, uważa, że firmy mogą odmawiać zatrudniania ludzi posiadających tatuaże choćby ze względu na gust.

Babbitt wspomina też o innych argumentach. Chodzi mianowicie o przypadki, w których tatuaż wyraża niejednoznaczne treści związane z kolorem skóry lub seksem. Wtedy bowiem inni pracownicy mogą poczuć się urażeni, a nawet molestowani. Odpowiedzialność za tę sytuację ponosi oczywiście szef.

„Jeśli którykolwiek z pracowników czuje się urażony, czuje się niekomfortowo, może to prowadzić do powstania niedobrej atmosfery. Ludzie mogą się poczuć dyskryminowani”, mówi Babbitt.

A co na to zwolennicy tatuaży?

Właściciel jednego z najpopularniejszych chicagowskich salonów (Jade Dragon Tattoo) uważa, że to właśnie polityka wspomnianych firm jest dyskryminująca.

„To rodzaj dyskryminacji. Myślę, że to tak, jakby odmówić komuś posady, ponieważ jest czarny”, mówi Joe Scapini, właściciel Jade Dragon.

Klient Scapiniego, Matt Roman, posiada kilka tatuaży: po jednym na każdym ramieniu i jeden na plecach.

„Są wystarczająco wysoko, aby można było je zakryć. Wystarczy na przykład krótki rękaw”, mówi posiadacz tatuaży.

Jest jeszcze inna opcja. Można tatuaż usunąć. Jest to jednak długi i czasem bolesny zabieg. Poza tym, większość ubezpieczycieli nie pokrywa jego kosztów. "

info z fakty chicago

Jeżeli nie robisz nic niczego nie osiągniesz

pro1111111

Wysłana - 12 stycznia 2010 14:09    Edytuj Cytuj
Może mi ktos powiedzieć, dlaczego w wosjku nie można mieć tatuaży ?

Bucccek

Wysłana - 12 stycznia 2010 15:16    Edytuj Cytuj
o ile sie nie myle w wojsku kojarzy sie to z krymnalem i jednoczesnie ze sklonnoscia do zaburzen osobowosci :P

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

tatuaż a praca

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.