Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 29698 razy
słowa kluczowe: tłuszczaki 
Autor

tłuszczaki?

cziks

Wysłana - 18 kwietnia 2007 23:21    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam, ostatnio zauważyłem u siebie na ciele [pod skórą] jakby takie guzki podejrzewam, że mogą być to tłuszczaki ale nie wiem są średnicy 3-7mm. Twardawe i nie przesuwają się pod naciskiem, to faktycznie są tłuszczaki czy coś innego? I czy iść z tym do lekarza, boleś nie bolą tylko po meczu czasami jak mam obtłuczone

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 kwietnia 2007 23:26 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Matrix89

Wysłana - 18 kwietnia 2007 23:26    Edytuj Cytuj
juz nic ;P...

... pzdr.

Zmieniony przez - Matrix89 w dniu 2007-04-18 23:32:02

"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®

oska5

Wysłana - 19 kwietnia 2007 09:46    Edytuj Cytuj
wiesz co, trudno powiedzieć
gdyby mnie to spotkało to wybrałabym się do lekarza, osobiście zaczęłabym od rodzinnego, ale dermatolog też raczej może być (nie potrzeba do niego skierowania)
możesz poczekać na sugestie innych, ale nie wiem czy ktoś tak bez zdjęcia postawi ci przez neta jakąkolwiek "diagnozę"

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

e0r

Wysłana - 19 kwietnia 2007 10:39    Edytuj Cytuj
Tak, to bedą tłuszczaki. Są niegroźne, zazwyczaj lekarz zasugeruje Ci żeby ich nie ruszać, ale ze względów estetycznych ludzie usuwają je, zabieg u chirurga trwa może 15 minut.

Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi.
[ON]

cziks

Wysłana - 20 kwietnia 2007 13:07    Edytuj Cytuj
tłuszczaki podobno się przesuwają troche itd. to sie nie przesuwa i nie jest jakieś miękkie, słyszałem, że włókniaki są groźne tzn. mogą być

Tłuszczaki są łagodnymi nowotworami składającymi się zgodnie z nazwą z tkanki tłuszczowej. "Łagodne" oznacza brak przerzutów i niszczenia okolicznych tkanek. Zwykle spotyka się je pod skórą, ale widuje się je także w głębszych tkankach i narządach całego organizmu (sercu, mózgu, płucach). Mają różne rozmiary od wielkości orzeszka laskowego do dużej piłki tenisowej. Mają także miękką konsystencję i dają się przesuwać względem okolicznych tkanek. Większość z nich pojawia się (i rośnie) po 30. roku życia.
Operację pozostawia się dla tłuszczaków, które są bardzo duże, bolesne lub powodują problemy kosmetyczne. Przed operacją można wykonać biopsję aby potwierdzić rozpoznanie i określić typ tłuszczaka.
Włókniak jest również nowotworem łagodnym, składa się nie z tkanki tłuszczowej jak poprzedni ale z włóknistej (i najczęściej z różnych innych domieszek). Ponieważ w przypadku włókniaka istnieje większe niż w przypadku tłuszczaka prawdopodobieństwo przejścia w nowotwór złośliwy (uzłośliwienia), to wskazania do operacji są większe. W przypadku podejrzenia włókniaka, zawsze powinno się wykonać biopsję. Różnicowanie różnych guzów tkanek miękkich zapewnia biopsja i badanie histopatologiczne wyciętego guza.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.