szybka redukcja tkanki tłuszczowej,ułożenie diety i rzeźba sylwetki!Thx za pomoc ;-)
Jacenty6
Wysłana - 03 marca 2010 00:23
Sprawdź swoje BMI
Proszę o pomoc w sprawie szybkiej redukcji tkanki tłuszczowej,pomocy w ułożeniu diety odpowiedniej i doradzeniu jakie ćwiczenia są najbardziej skuteczne w rzeźbieniu sylwetki ! Z góry dziękuje   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19   Waga: 89   Wzrost: 193   Obwód klatki: 100   Obwód ramienia: 45 nie wiem czy to jest to o co chodzi :(   Obwód talii: 95   Obwód uda: 59   Obwód łydki: 40   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 21%   Aktywność w ciągu dnia: szkoła 4x w tygodniu po średnio ok. 6 godzin   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siatkówka - wtorek,czwartek,piątek i Sobota po 2 godziny ! siłownia - poniedziałek i czwartek po średnio ok. 1,5 godziny   Odżywianie: jem wszystko jak to na studiach co wpadnie w ręce ;) od poniedziałku do czwartku nie jem kolacji wtedy jestem w Krakowie na studiach! ponieważ nie mam czasu. Piątek, Sobota, Niedziela 3 posiłki bardzo obfite!   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: Brak   Stan zdrowia: Zdrowy   Preferowane formy aktywności fizycznej: Mogę uczęszczać na siłownie oraz biegać itd. mogę trenować w poniedziałki, środy i piątki i niedziele po ok. 2 do 3 godzin !   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: L-karnityna nie pomogło niestety :(   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Planuje zażywać HMB oraz jakieś reduktory tkanki tłuszczowej   Stosowane wcześniej diety: Brak jakichkolwiek diet parę razy rezygnowałem z kolacji a tak to odżywiam się jak napisałem wcześniej
Po pierwsze jedz czesciej i mniejsze posiłki. Mozesz przygotowywac je w pojemnikach.
L-Kartintyna nie pomogła, bo najpierw trzeba wziąśc sie za diete. To podstawa.
Poczytaj "Podstawy układania diety", a takze 10 wskazówek zywieniowych. Ułóz diete, i daj do oceny.
Znawca -
1267603893000
Jacenty6
Wysłana - 18 marca 2010 23:08
Mam dietę chciałbym prosić o konsultację i pomoc w dobraniu odpowiedniego planu treningowego oraz jakie odżywki mogę kupić które będą wspomagały mnie w osiągnięciu oczekiwanego rezultatu! Oczywiście podaje przykład(mam więcej tutaj przykładów ale na podstawie tych bo najczęściej będę je spożywał proszę o ocenę ) bo dietę układał znajomy dietetyk ale nie jestem pewny co do jego kompetencji! dieta 2500kcal w 4 posiłkach
śniadanie: 1.pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni) z wędliną drobiową(80g) i dowolnymi warzywami, Dowolny napój(woda mineralna gazowana lub niegazowana, herbata lub kawa nie słodzona ) 2 śniadanie : pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni) z polędwicą z indyka(80g) i dowolnymi warzywami + napój LUB pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni)z chudym serkiem homogenizowanym (80g)i owocami ( nie mogę jeść bananów, winogron owoców w syropach, dżemy , owoce suszone i orzechy Obiad : 1 przykład Jajka sadzone z ziemniakami i kefirem.Kalafior gotowany (2 sztuki jajek usmażyć na 3 łyżeczkach oliwy ziemniaki (400g)oraz kalafior ugotować podawać z kefirem 2 przykład : ziemniaki gotowane (400g), filet z kurczaka (150g)pieczony w folii z ziołami warzywa +woda mineralna Kolacja : 1 przykład : pieczywo 120 g z polędwicą z indyka (80g) i warzywa + napój 2 przykład : pieczywo 120g z szynką cielęcą (80g) warzywa +napój
Proszę o szybką odpowiedź bo chciałbym jak najszybciej zacząć pracować nad sobą z góry dziękuje ;)
1268950128000
kocio2009
Wysłana - 19 marca 2010 07:07
dietetyk szaman..dieta sie nadaje do WC- według takiego planu nie masz szans na redukcje. poczytaj posty podwieszone
Pomogłam? Podziękuj, kilkając "Przyznaj SOG'a"
Znawca -
1268978824000
akneraj
Wysłana - 19 marca 2010 14:10
Troche musisz popawcowac nad dieta. J/w, przeczytaj posty podwieszone na temat podstaw uklania diety. Podlicz BTW w posilkach.
Znawca -
1269004205000
WPC_fan
Wysłana - 21 marca 2010 02:48
kolejny dowod na to, ze dietetycy to w wiekszosci ludzie niepowazni i naciagacze. poczytaj, policz, wrzuc jakakolwiek propozycje wlasnej diety np wg tematu moralesa "podstawy ukladania diety" bo to od dietetyka jest na tyle do dupy, ze nie da sie tego jakkolwiek poprawic, trzeba zmienic. i prosilibysmy chyba bardzo zeby nie wracac do tematu dietetyka i nie obrazac sie za takie podsumowanie wielu ludzi wierzy w nich i obraza sie za krytyke poniewaz za diete zaplacili, a jej tworca ma przeciez wyksztalcenie w tym kierunku tyle, ze jest niepowanym czlowkiem. ten to juz w ogole przesadzil bo nie dosc, ze dieta do niczego to jeszcze na "az" 2500kcal. zwykle ich nic niewarte diety sa okrutnie obciete z kalorii zeby pacjenta zaglodzic-wowczas glodzac sie i wierzac w sukces schudna oczywiscie po miesiacu sporo. na tej jego diecie nie ruszajac sie, nie cwiczac silowo ani nie robiac aerobow raczej moglbys przytyc, a nowe kilogramy bylyby najgorszej jakosci.