Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

szybka redukcja tkanki tłuszczowej,ułożenie diety i rzeźba sylwetki!Thx za pomoc ;-)

Jacenty6

Wysłana - 03 marca 2010 00:23    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Proszę o pomoc w sprawie szybkiej redukcji tkanki tłuszczowej,pomocy w ułożeniu diety odpowiedniej i doradzeniu jakie ćwiczenia są najbardziej skuteczne w rzeźbieniu sylwetki ! Z góry dziękuje

Waga: 89

Wzrost: 193

Obwód klatki: 100

Obwód ramienia: 45 nie wiem czy to jest to o co chodzi :(

Obwód talii: 95

Obwód uda: 59

Obwód łydki: 40

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 21%

Aktywność w ciągu dnia: szkoła 4x w tygodniu po średnio ok. 6 godzin

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siatkówka - wtorek,czwartek,piątek i Sobota po 2 godziny !
siłownia - poniedziałek i czwartek po średnio ok. 1,5 godziny

Odżywianie: jem wszystko jak to na studiach co wpadnie w ręce ;) od poniedziałku do czwartku nie jem kolacji wtedy jestem w Krakowie na studiach! ponieważ nie mam czasu. Piątek, Sobota, Niedziela 3 posiłki bardzo obfite!

Cel: szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe: Brak

Stan zdrowia: Zdrowy

Preferowane formy aktywności fizycznej: Mogę uczęszczać na siłownie oraz biegać itd. mogę trenować w poniedziałki, środy i piątki i niedziele po ok. 2 do 3 godzin !

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: L-karnityna nie pomogło niestety :(

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Planuje zażywać HMB oraz jakieś reduktory tkanki tłuszczowej

Stosowane wcześniej diety: Brak jakichkolwiek diet parę razy rezygnowałem z kolacji a tak to odżywiam się jak napisałem wcześniej

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 marca 2010 09:11 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 03 marca 2010 09:11    Edytuj Cytuj
Po pierwsze jedz czesciej i mniejsze posiłki. Mozesz przygotowywac je w pojemnikach.

L-Kartintyna nie pomogła, bo najpierw trzeba wziąśc sie za diete. To podstawa.

Poczytaj "Podstawy układania diety", a takze 10 wskazówek zywieniowych. Ułóz diete, i daj do oceny.
Znawca -

Jacenty6

Wysłana - 18 marca 2010 23:08    Edytuj Cytuj
Mam dietę chciałbym prosić o konsultację i pomoc w dobraniu odpowiedniego planu treningowego oraz jakie odżywki mogę kupić które będą wspomagały mnie w osiągnięciu oczekiwanego rezultatu!
Oczywiście podaje przykład(mam więcej tutaj przykładów ale na podstawie tych bo najczęściej będę je spożywał proszę o ocenę ) bo dietę układał znajomy dietetyk ale nie jestem pewny co do jego kompetencji! dieta 2500kcal w 4 posiłkach

śniadanie:
1.pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni) z wędliną drobiową(80g) i dowolnymi warzywami, Dowolny napój(woda mineralna gazowana lub niegazowana, herbata lub kawa nie słodzona )
2 śniadanie :
pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni) z polędwicą z indyka(80g) i dowolnymi warzywami + napój
LUB
pieczywo(120g)(Chleb razowy,graham lub żytni)z chudym serkiem homogenizowanym (80g)i owocami ( nie mogę jeść bananów, winogron owoców w syropach, dżemy , owoce suszone i orzechy
Obiad :
1 przykład Jajka sadzone z ziemniakami i kefirem.Kalafior gotowany (2 sztuki jajek usmażyć na 3 łyżeczkach oliwy ziemniaki (400g)oraz kalafior ugotować podawać z kefirem
2 przykład :
ziemniaki gotowane (400g), filet z kurczaka (150g)pieczony w folii z ziołami warzywa +woda mineralna
Kolacja :
1 przykład :
pieczywo 120 g z polędwicą z indyka (80g) i warzywa + napój
2 przykład :
pieczywo 120g z szynką cielęcą (80g) warzywa +napój

Proszę o szybką odpowiedź bo chciałbym jak najszybciej zacząć pracować nad sobą
z góry dziękuje ;)

kocio2009

Wysłana - 19 marca 2010 07:07    Edytuj Cytuj
dietetyk szaman..dieta sie nadaje do WC- według takiego planu nie masz szans na redukcje. poczytaj posty podwieszone

Pomogłam? Podziękuj, kilkając "Przyznaj SOG'a"
Znawca -

akneraj

Wysłana - 19 marca 2010 14:10    Edytuj Cytuj
Troche musisz popawcowac nad dieta.
J/w, przeczytaj posty podwieszone na temat podstaw uklania diety. Podlicz BTW w posilkach.
Znawca -

WPC_fan

Wysłana - 21 marca 2010 02:48    Edytuj Cytuj
kolejny dowod na to, ze dietetycy to w wiekszosci ludzie niepowazni i naciagacze.
poczytaj, policz, wrzuc jakakolwiek propozycje wlasnej diety np wg tematu moralesa "podstawy ukladania diety" bo to od dietetyka jest na tyle do dupy, ze nie da sie tego jakkolwiek poprawic, trzeba zmienic.
i prosilibysmy chyba bardzo zeby nie wracac do tematu dietetyka i nie obrazac sie za takie podsumowanie wielu ludzi wierzy w nich i obraza sie za krytyke poniewaz za diete zaplacili, a jej tworca ma przeciez wyksztalcenie w tym kierunku tyle, ze jest niepowanym czlowkiem. ten to juz w ogole przesadzil bo nie dosc, ze dieta do niczego to jeszcze na "az" 2500kcal. zwykle ich nic niewarte diety sa okrutnie obciete z kalorii zeby pacjenta zaglodzic-wowczas glodzac sie i wierzac w sukces schudna oczywiscie po miesiacu sporo. na tej jego diecie nie ruszajac sie, nie cwiczac silowo ani nie robiac aerobow raczej moglbys przytyc, a nowe kilogramy bylyby najgorszej jakosci.

pozdro

Nie krępuj się z tym SOG'iem, no dalej!

[http://www.sfd.pl/WPC_fan%2FBlog%2FRedukcja-t543349-s22.html]

bawor

Wysłana - 23 marca 2010 09:39    Edytuj Cytuj
8OO gram ziemniaków wywal to dla świń .

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

szybka redukcja tkanki tłuszczowej,ułożenie diety i rzeźba sylwetki!Thx za pomoc ;-)

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.