Kursy trenerski, i polska myśl szkoleniowa nie zmieniana od czasów Strejlała i Antosia Piechniczka
Nie wywołuj Wilka z lasu
1140257686000
eugeno
Wysłana - 18 lutego 2006 19:53
no w polsce to moze i lipa ale np. jak bym chcial isc do szkoly trenerkiej w angli to musze miec pierw jakies kryteria spelnione zeby mnie tam przyjeli? /mam na mysli jakies kursy pokonczone w polsce itp/
ziomus polej ,jordan gouda jordan gouda wodna wodna wodna wodna zbliza sie koniec chlodna bomba bomba bomba - KURWA ZASNOLEM !
1140288799000
bodymaker
Wysłana - 18 lutego 2006 19:58
Polscy trenerzy odbywają starze za granicą za które często sami płacą. Na tych starzach, podglądają treningi, są na meczach. Taki starz trwa przeważnie 2-3 tygodnie.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2006-02-18 20:01:26
bodymaker dziekuje za link. naprawde wartoscowy no i prawie wszystko tam jest co pownienem wiedziec na poczatek. czyli ogolnie zeby uzyskac dyplom trenera I Klasy oraz europejski dyplom trenera UEFA PRO to potrzeba gdzies z 6 lat i wydac 15 tys zloty za same kursy plus stroje jakies heh. chociarz w sumie kurs trenera pierwszej klasy mozna ominac z tego co rozumiem i przesocyc na UEFA PRO dajacy rowniez dyplom tr. 1 klasy.
intryguje mnie jedna rzecz , mianowicie : "przedstawi zaświadczenie wystawione przez macierzysty okręgowy lub regionalny Związek Piłki Nożnej stwierdzający udział zawodniczy w rozgrywkach OZPN lub ZPN dowolnego szczebla " czyli musZe gdzies grac tak ? tylko teraz muse grac w chwili obecnej czy przeszlosc tez sie liczy?no i wiecie moze czy brany pod uwage jest jakis okres czy poprostu fakt grania?
ziomus polej ,jordan gouda jordan gouda wodna wodna wodna wodna zbliza sie koniec chlodna bomba bomba bomba - KURWA ZASNOLEM !
1140290047000
eugeno
Wysłana - 19 lutego 2006 22:56
a zna ktos moze angielskie szkoly ? gdzie sie mieszcza i jak sie nazywaja?