witam. moj problem polega na tym, ze prawie po kazdym prysznicu strtasznie, ale naprawde strasznie swedza mnie nogi nerwicy mozna dostac. "raczej" nie jestem na nic uczulony, zreszta juz kilka razy zmienialem mydla (w plynie, normalne, jednej firmy, drugiej...itd.) BLAGAM pomozcie, bo chyba sobie obetne nogi...........
cale nogi czy tylko stopy? masz na mysli wysychanie skory?
"doradca w combat/samoobrona"
trust no one
trust no one
1072292284000
Haste
Wysłana - 24 grudnia 2003 20:30
cale od pasa w dol, choc stopy wlasnie prawie wcale, tylko czasami. czy wysychanie? reczej nie, bo dokladnie zaczyna swedziec jakies 2-3 min po wytarciu i jak nie wycieram to tez jak juz wyschna.
tak btw, to w pachwinach (jednaj i drugiej) mam tez takie dziwne swedzenie, ale to juz nie to, bo swedzi mnie oid czasu do czasu, ale jak juz zacznie, to ho ho... "troche" lipa jak zaswedzi gdzies w miejscu publicznym szkole, albo jeszcze gdzies. z regoly, to sie dzieje wieczorem (ale jak wspomnialem zadko w szkole itp.) jak sie podrapie w tym miejscu, totak jakby luszczy mi sie skora (cos takiego jak lupiez) i po chwili zaczyna piec. co to moze byc?? tylko prosze, nie piszcie, zebym szedl do lekarza, bo nie mam zamiaru sciagac gaci przed jakims facetem (chyba ze bylaby to fajna 19-stka o niebieskich oczach i blond wlosach, ale watpie zeby tak wygladala ta osoba wiec nie zamierzam nigdzie isc
Tak to bywa....- raz sie tonie, raz sie plywa
1072294242000
krates ZASŁUŻONY
Wysłana - 24 grudnia 2003 21:04
niestety sa to obijawy atopii (alergii). polecam na poczatek smarowanie nog po kazdej kapieli jakims balsamem nawilzajacym (Vaseline Intensive Care).
jezeli Ci to nie pomoze po kilku dniach, to lykaj wieczorem zyrtec lub claritine.
"Niemoc to piekło, moc to naiwność"
"Niemoc to piekło, moc to naiwność"
Specjalista -
1072296278000
Haste
Wysłana - 24 grudnia 2003 22:55
jezeli chodzi o smarowanie, to smarowalem juz nivea tym zwyklym niebieskim, ale sprobuje. a co z tymi pachwinami?? to jest polaczone z nogami?? slyszalem tez ze wapno pomaga (tak mi mowila facetka w aptece)
1072302928000
seal
Wysłana - 24 grudnia 2003 23:51
moze to tez proszek do prania, masz jaks wysypke??
ale faktycznie to dermatolog moze zobaczyc, tylko nie mow ze sie wstydzisz
"doradca w combat/samoobrona"
trust no one
trust no one
1072306290000
MUTRA
Wysłana - 25 grudnia 2003 01:12
wapno pomaga na uczulenia. A masz jakąś wysypkę albo coś takiego????
RUN CLEAN, RUN FAST!
AGILITY HANDLER PRO
On też może być sportowcem. www.dssk.pl
1072311178000
Boofi
Wysłana - 25 grudnia 2003 02:03
tak tak zacznij sie najpierw smarować JAKIMŚ BALSAMEM DO CIAŁA - jak sie nei poprawi pomyślimy !
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1072314225000
Haste
Wysłana - 25 grudnia 2003 02:21
na nogach nie mam zadnej wysypki ani zaczerwienienia, tylko w pachwinach taka mala wysypke mam
1072315301000
Haste
Wysłana - 25 grudnia 2003 02:56
ok wzyscy dostali po SOGu. to teraz z innej beczki. co jest najlepsze na tradzik?? jakies tabletki?? slyszalem, ze cynk (chyba) nawet bardzo pomaga, ale po odstawiniu pojawia sie jeszcze wiekszy tradzik niz przed stosowaniem... to prawda? tak w razie czego, to czy moge go dostac w aptece i czy to jest poprostu cynk, a moze jakis konkretny lek i ile moze kosztowac. teraz uzywam "zinerytu" w plynie takie cus do smarowania. slyszalem tez, ze np. czekolada pogarsza tradzik, jak rowniez ostre przyprawy, itp. to tez jest prawda?? jak moze ktos napisac, to jakie sa najlepsze sposoby, zeby go chociarz zmniejszyc. o, przypomnialo mi sie, ze jeszcze ktos mi mowil, ze solarium wysusza i, ze to tez pomaga... co prawda a co mitem...... dowiemy sie w nastepnym odcinku przygod haste'a w tej internetowej dzungli
1072317395000
krates ZASŁUŻONY
Wysłana - 25 grudnia 2003 10:55
wapna nie bierz, bo niestety dosc czesto wapn nasila dolegliwosci alergiczne.