Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 13175 razy
słowa kluczowe: suszone  owoce 
Autor

suszone owoce

Macff

Wysłana - 09 maja 2002 14:41    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Co sadzicie o suszonych owocach: ostatnio wciagam troche moreli, fig i sliwek, ze wzgledu na duze ilosci zelaza. Obawiam sie jednak o zbyt duza ilosc ww prostych.
Czy znacie jeszcze inne produkty z duza zawartoscia zelaza (oprocz kaszy gryczanej, buraczkow i watrobki) dobre dla pakerow?
Czy suszone daktyle oprocz walorow smakowych maja inne wartosci?

no pain, no gain

mod działu ODŻYWIANIE
Ekspert -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 maja 2002 15:33 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł

sprawdź pozostałe odżywki ,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 09 maja 2002 15:33    Edytuj Cytuj
Najlepszym źródłem żelaza są naturalne, mało przetworzone produkty spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa ,groch, ostrygi(taaowoce morza to jest to), zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich przyrządzania. Podczas długotrwałego gotowania żelazo przedostaje się do wylewanej wody.
A co do daktyli: mają bardzo dużo cukru gronowego(glukozy po prostu, hmm, dziwne, bo znalazłam to w sieci a wydawało mi się, ze w owocach to jest fruktoza..., ale to co znalazłam pisali pewnie mądrzejsi ode mnie), sporo wapnia,dużo błonnika,(tak nawiasem mówiąc to daktyle to w 72% ww), hmm więcej nie wiem

smoczek

Macff

Wysłana - 11 maja 2002 09:16    Edytuj Cytuj
Dzieki smoczek! czyli daktyle raczej odpadaja, chociaz mozna je chyba wciagnac bezposrednio po treningu (do tej pory zawsze jadlem banana). Pozostale owoce suszone dodaje z rana do owsianki, takze chyba nie musze sie martwic o nadmiar ww.
Pozdro

no pain, no gain

mod działu ODŻYWIANIE
Ekspert -

Si2uiel ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 maja 2002 11:08    Edytuj Cytuj
Owoce suszone to po treningu DOSKONALA sprawa ale TYLKO po treningu, polecam suszone owoce w roznych kombinacjach, naprawd epo treningu swietna rzecz, a co do bananow to juz mi sie cos dzieje bo 99% ludzi zarzera sie tym po silowni tylko dlatego ze kazdy tak robi :)

A great flame follows a litte spark.

"...a jakie plany mialem... ze bedzie jedyny... a potem powiedzialem sobie... przeciez moge zrobic 2... a potem... przeciez moge zrobic 2 masowe i 1 wycinkowy... a potem... ahh..."
Ekspert -

Seewy SKF Dwunastka KRK

Wysłana - 12 maja 2002 03:58    Edytuj Cytuj
No wlasnie, lepiej po treningu jakies wafle ryzowe sobie wszamac. Np. suszone morele tez moga byc.

"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
Znawca -

Atomic

Wysłana - 12 maja 2002 15:49    Edytuj Cytuj
Suszone owoce natychmiast po treningu nie są najlepsze ze względu na zawartość błonnika owocowego spowalniającego wchłanianie. Również banany nie sa najlepsze z tego samego powodu jednak ludzie często jedzą je po treningu chyba z lenistwa.

Moderator Odżywianie

SFD

Wysłana - 12 maja 2002 16:53    Edytuj Cytuj
na wskotek braku kultury rolnej,wyjalowienia gruntow oraz przetwarzania produktow spozywczych sa one w duzym % pozbawione wit i mikroelementow.zaryzykowal bym stwierdzenie,ze niemozliwym jest dostarczenie wit. i min. z pozywienia osobie intensywnie cwiczacej.pozostaje dobry preparat multiwitaminowy,ja osobiscie biore wit firmy now nie maja rownych

SFD

Wysłana - 12 maja 2002 16:59    Edytuj Cytuj
a wogóle to owoce suszone często są konserwowane z pomocą olejów mineralnych, blah:/ moim zdaniem najlepiej suszyć samemu-ja tak robię

smoczek

Zmieniony przez - smoczek w dniu 2002-05-12 17:00:52

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.