Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

suplementacja potreningowa izolat+carbo

T0mAsh1

Wysłana - 27 sierpnia 2009 10:05    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam,
będę ćwiczył 8 miesiąc teraz i postanowiłem do całej zbilansowanej diety dorzucić suple.

zapotrzebowanie jest całe dostarczone z diety, a do tego chciałbym jedynie w dni treningowe brać po treningu carbo + izolat białka serwatki. mam pytanie mieszać ze sobą to i wypić jeden szejk? czy inaczej?
i ile tego najlepiej wypić, ile g carbo i ile izolatu - waga 65kg - prosiłbym też o pomoc w doborze konkretnych produktów, które mógłbym kupić.. zależy mi na izolacie naturalnym, bez dodatków smakowych, który by się dobrze rozpuszczał w wodzie (jeśli to w ogóle da się wypić;p) carbo to myślę że treca.
2) czy warto dokupić glutaminę do tego i zażywać naczczo i przed i po treningu?

dzięki za konkretne odpowiedzi :)
pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 sierpnia 2009 10:22 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Skerx

Wysłana - 27 sierpnia 2009 10:22    Edytuj Cytuj
Gluty nie kupuj.

Po co dorzucasz carbo i bialko, skoro masz dopracowana diete?

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Specjalista -

ananas888

Wysłana - 27 sierpnia 2009 10:46    Edytuj Cytuj
jak dostarczasz wszystko z diety, to zjedz po treningu normalny posiłek i będzie ok, nic nie musisz kupować
Znawca -

T0mAsh1

Wysłana - 27 sierpnia 2009 11:33    Edytuj Cytuj
to tylko w dni treningowe.. oczywiście normalny posiłek po treningu też jest. karbo - wiadomo wegle proste.. izolat - bo szybko wchłanialne białko, potrzebne po treningu to z posiłku za wolne.
a mam takie pytanie, Wy nie stosujecie żadnych supli?

giecik crazy picker

Wysłana - 27 sierpnia 2009 12:00    Edytuj Cytuj
dorzuc zma, omega-3, witaminy
jak dieta si to zgadzam sie z kolegami wyżej

DORADCA W DZIALE SUPLEMENTY I ODŻYWKI
Ekspert -

Danieloo

Wysłana - 27 sierpnia 2009 12:11    Edytuj Cytuj
mozesz dorzucic te suple co pisze giecik, ale jak masz dosrana diete to zjedz poprostu po treningu i bedzie ok.
Znawca -

T0mAsh1

Wysłana - 27 sierpnia 2009 12:40    Edytuj Cytuj
ok,racja omega 3 są też. a witaminy to też z diety, w sumie wychodzi wg vitalmaxa ok. (czy kupić dodatkowo i mimo tego?)
będę teraz robił roczny plan treningowy z sdw, ponić niezłe efekty i tam zalecają po treningu izolat + carbo. zresztą też myślę że to ma sens.

a zma? po co? czytałem o tym, ale przy mojej budowie to testosteron tylko utrzymuje szczupłą sylwetkę - gdzieś to wyczytałem :)
glutaminę odpuszczę w takim razie, chociaż jak by mogła pomóc bardziej to bym kupił.

Skerx

Wysłana - 27 sierpnia 2009 12:51    Edytuj Cytuj
ZMA, to magnez i cynk. Na dluzsza mete warto zakupic.

Tyle, ze jesli wszystko dostarczasz z diety, to imo nie ma sensu walic dodatkowo tego carbo i drogiego izolatu, ktorego nawet jesli trzeba by bylo, to bym nie kupil.

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Specjalista -

T0mAsh1

Wysłana - 27 sierpnia 2009 17:34    Edytuj Cytuj
dlaczego byś nie kupił?
BTW abstrach**ąc od tego czy warto jaki izolat białka serwatki polecicie (najlepiej bezsmakowy i łatwo rozpuszczalny w wodzie) ?? i może ktoś się wypowie nad smakiem tego specyfiku..?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

suplementacja potreningowa izolat+carbo

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.