Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

strawnosc pokarmow - sposoby regulacji

60thplace

Wysłana - 05 marca 2010 22:54    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

allo, klania sie bywalec dzialu dla uzaleznionych od tabletek i olejkow

problem mam nastepujacy - mimo dokladnego gryzienia, popijania duza iloscia wody, dostarczania wszystkich niezbednych wit/min mam wrazenie ze wiekszasc z tego co zjem laduje w kibelku, a ze troche w tym sporcie siedze, to pewnie nie tylko mi sie wydaje

jedynym sensownym sposobem na sprawdzenie tego byloby zliczenie suchej masy posilkow z tygodnia i suchej masy k***y, tyle ze takie cos mialoby sens w laboratorium na szczurach - ja nie mam zamiaru tego robic

zalozmy wiec ze slabo trawie - jaki moze byc powod? jakie rozwiazanie?

moja dieta obecnie to 3-4 pelnowartosciowe posilki + czasem pomiedzy jakies wegle z piekarni, na noc czasem bialko ok 10-20g w formie jakiegos mieska

wiekszasc posilkow to bialy ryz + piers/wieprzowina, oraz chleb razowy + wedlina

nie uzywam soli przypraw majonezow i innych smieci

nie mam zadnej teorii na temat tego co powoduje moje problemy, doraznie moznaby stosowac probiotyki i enzymy trawienne ale chyba na dlusza mete(na cyklu to u mnie sprawa oczywista) nie uznaje tego za rozwiazanie

cowiec... POMOCY !!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 marca 2010 22:56 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Radinho7

Wysłana - 05 marca 2010 22:56    Edytuj Cytuj
a może kolega z błonnikiem przesadził albo jest przepchany węglowodanami? te białko tak na noc jak brzuszek nie trawi to też nie kolorowa sprawa.

60thplace

Wysłana - 05 marca 2010 23:07    Edytuj Cytuj
przepchany ww to raczej nie jestem bo przy metabolizmie umiarkowanego ekto i 80kg "suchej" wagi zjadam okolo 300-360ww dziennie co daje mi kontrole nad wzrostem poziomu sadla

chyba ze czegos nie wiem?:>

miesko przed snem wrzucam okolo 30-60minut - uwazasz ze jest to zbyt maly odstep czasu?

Radinho7

Wysłana - 05 marca 2010 23:41    Edytuj Cytuj
Podobno najlepiej gdy spożywamy pokarm 2h przed snem, raczej 30 minut to za mało, chociaż i mi się zdarza. Postaraj się jeść wcześniej i uważam, że powinieneś poczuć różnicę.

60thplace

Wysłana - 05 marca 2010 23:49    Edytuj Cytuj
w trawieniu roznicy napewno nie bedzie, gdyz nie jjem tych nocnych posilkow zbyt regularnie - i zadnych zmian nie zaobserwowalem

SFD

Wysłana - 06 marca 2010 07:46    Edytuj Cytuj
Może spróbuj nie łączyć białek z węglowodanami?

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 06 marca 2010 16:41    Edytuj Cytuj
Masz takie wrazenie czy sprawdziles to dokladnie? Bo to moze byc mylne wrazenie. Jakie masz objawy? Wzdecia, gazy?

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

60thplace

Wysłana - 06 marca 2010 21:37    Edytuj Cytuj
takie objawy ze potrafie ocenic ile zjadlem i ile zostawilem w kiblu, roznica jest niewielka...
a blonnika nie jjem zbyt wiele wiec cos tu nie gra...

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 07 marca 2010 10:53    Edytuj Cytuj
Ale wydalasz pokarm odrazu w takiej postaci jak zjadles?

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

Radinho7

Wysłana - 07 marca 2010 12:17    Edytuj Cytuj
poza tym to zalecam pić dużo wody mineralnej i od czasu do czasu dżemik z czarnych porzeczek na biegunkę :) a i jakaś multiwitaminka nie zaszkodzi - może po prostu witamin Ci brak.

60thplace

Wysłana - 07 marca 2010 13:39    Edytuj Cytuj
witamin nie brak, pytanie o postac - nie, wydalam pokarm w postaci GOWNA

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

strawnosc pokarmow - sposoby regulacji

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.