Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

stanie na rekach przy drabinie-jak pozbyc sie strachu?:(

Hunter86

Wysłana - 04 kwietnia 2006 00:01    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
mam do zaliczenia stanie przy drabinkach na rekach. Element jak sie by wydawala stosunkowo prosty... ale jakos moj problem tkwi w psychice:( Po prostu jakos sie boje, gdy podchode do drabinki gdy chce sie zebrac to nie moge... jak to przezwyciezyc? Pozdro

Chce przytyc !!! A tak pozatym Forza Roma!!!!!! pilka nozna rulez a najlepsza liga swiata jest serie a!!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 kwietnia 2006 19:09 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

pehr ling

Wysłana - 04 kwietnia 2006 19:09    Edytuj Cytuj
Ja ci mówie tak, stając na rękach przy drabinkach, nawet spadając z impetem nie ma prawa ci się nic stać, co najwyżej jakiś siniak.Na początku stań na głowie(rękoma się podpieraj)i próbuj stanąć, możesz próbaować z asekuracją (kumpel) lub przy drabinkach też może być z kumplem który asekuruje(pamiętaj on złapie ci nogi gdy będziesz spadał).Nie zastanawiaj się dużo ,tylko próbuj.NIECh moc będzie z TOBĄ

"O sporcie jesteś pokojem"

Erg

Wysłana - 04 kwietnia 2006 19:14    Edytuj Cytuj
ja bym proponował byś poćwiczył z asekuracją i nabrał pewności, trochę poćwiczysz w ten sposób i nie będziesz miał żadnych problemów

...last man standing...

Hunter86

Wysłana - 04 kwietnia 2006 22:45    Edytuj Cytuj
stan na glowie umiem w miare bez drabinek normalnie, ale przed staniem włacza mi sie"myślenie"... taki sam mniej wiecej problem mialem podczas zaliczenia ze skoku do wody na głowke, ale go zaliczylem nawet na 4 (skok zycia chyba mi wyszedl: ) no nic poprobuje...

Chce przytyc !!! A tak pozatym Forza Roma!!!!!! pilka nozna rulez a najlepsza liga swiata jest serie a!!!

hans jr

Wysłana - 05 kwietnia 2006 07:25    Edytuj Cytuj
100 gram dla odwagi

moderator ogólnorozwojówki

kapociaż

Wysłana - 05 kwietnia 2006 10:30    Edytuj Cytuj
albo zrób tak: oprzyj się na rękach głowa w strone drabinek (tak jak byś chciał robić pompki) i niech ci ktoś powoli podnosi nogi do pionu

www.rx8.yoyo.pl

oska5

Wysłana - 06 kwietnia 2006 10:10    Edytuj Cytuj
ja pozbylam sie tego strachu własnie tak jak mówi ktos przede mna. Idź z kims na sale, czy gdziekolwiek gdzie bedziesz miał chociazby sciane i bedziesz mogł wziac wymach nogami. W momencie jak ty zrobisz zamach, osoba ktora przyszła z Toba niech złapie Cie za nogi i podciagnie twoje nogi do ściany(drabinek) i trzyma, a ty po prostu oswój sie z taką pozycją, wiedząc ze ta osoba Cie trzyma nie bedziesz sie bac, zrobisz raz z kims kto Cie przytrzyma, bedziesz wiedział jak to jest i nie bedziesz sie bac, ja tak miałam tylko za pierwszym razem, gdy tylko raz mi ktos nogi przytrzymał przy drabinkach i wiedziałam jak to jest juz sie nie bałam. I najwazniejsze... miej wzrok skierowany caly czas na ostatnią drabinkę (w przypadku sciany patrz na nia, na ta granice miedzy sciana a podłoga) inaczej stracisz równowage. Staraj sie tez byc w miare usztywnionym, wtedy nie bedziesz "leciec" na boki

Zmieniony przez - oska5 w dniu 2006-04-06 10:11:35

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

Kicia603

Wysłana - 11 grudnia 2008 08:17    Edytuj Cytuj
na początku moze sprubuj stanac przy luzku. Ja w ten sposub tak sie nauczylam.Musisz tylko przy luzku polozyc rece na ziemi glowa oprzyc sie luzka i wyskoczyć i jak juz wyskoczysz utrzymaj rownowage zebyś byla w pozycji prostej.Tak sie szybciej nauczysz.
PoZdRo :*

sprinterek Rafał S.

Wysłana - 11 grudnia 2008 15:05    Edytuj Cytuj
patrz na date
Specjalista -

bartekcmg

Wysłana - 22 grudnia 2008 10:20    Edytuj Cytuj
Mój nauczyciel WF-u mówi , że stanie na rękach przy drabinkach jest niebezpieczne, ponieważ jeśli jedna z rąk (z różnych przyczyn) zegnie się niesymetrycznie do drugiej to można wylądować na kark , co może spowodować złamanie kręgosłupa . A wtedy nie ma możliwości ratowania się.
Dlatego lepiej uczyć się stania na rękach bez drabinek, tylko z samym materacem. Możesz też wziąć kogoś do asekuracji. Nawet jeśli za pierwszym razem ci nie wyjdzie , to zawsze możesz ugiąć ręce w łokciach i wykonać przewrót w przód, czego stojąc przy drabinkach nie mógłbyś zrobić.
Po za tym stojąc bez drabinek solidnie nauczysz się stania na rękach i raz na zawsze pozbędziesz się strachu.
Pozdro...

renoivi

Wysłana - 14 lutego 2010 21:31    Edytuj Cytuj
Twój nauczyciel jest ładnie porypany..pzdr

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

stanie na rekach przy drabinie-jak pozbyc sie strachu?:(

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.