Witam wszystkich. Mam pytanko - jak najszybciej można nauczyć się tzw. sprężynki, zwanej również chińskim get-upem? Jakoś nie mogę znaleźć w necie zbyt wiele informacji na ten temat. Pozdrawiam
___________________________ Naczelnik "Styli Tradycyjnych"
"Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
Cytat roku SFD:
"...W regulaminie SFD jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..."
Sprawa wygląda tak,po wyrzuceniu nóg w górę(biodra odrywają sie od podłoża)ściągasz stopy pod siebie z biodrami stale w powietrzu.W tym samym czasie odpychasz sie dłońmi ułożonymi nad barkami.Samo odepchnięcie można doskonalić w pozycji ze stopami już podciągniętymi pod pośladki,odepchnięcie i przejście do stania.W początkowej fazie nauki można robić to z poziomu wyższego na niższy (dwa materace na jeden).Wygląda to bardziej skomplikowanie niż jest.
początkującym jesteś po 1000 dniach mistrzem po 10 000 Mas.Oyama
OloKK sory ale z tych zdjęć to ja nie mam pojęcia jak ktos ma się nauczyć sprężynki ja nic nie kumam z tych fotek. gdzie tam jest poczatek a gdzie koniec.
h2so4 jak ci nie idzie tak jak napisał WW kk to spróbuj dorzucić do tego fikołek w przód i w momencie robienia fikołka pociągnij mocno nogami i tak dalej jak napisał WW KK
"Bycie przygotowanym do wojny jest najlepszym sposobem zachowania pokoju"
"Należy być silnym jak lew, a zarazem szlachetnym jak kwiat. Poprzez trening można dotrzeć do bram niebios."- Sosai Masutatsu Oyama
Cytat roku SFD:
"...W regulaminie SFD jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..."
Cytat roku SFD:
Andrzej Kalisz
Paweł Kijańczyk
Marek Piechotka
Piotr Bernat
Marcin Kostyra
Michał Kiczela
Grzegorz Kaszuba
Paweł Sepek
Tomasz Gołębiowski
Wojciech Adamusik