Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

spint, plan

Pavlo

Wysłana - 13 czerwca 2003 15:52    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam... dawno tu nie zagladalem... Kejt ułozyłas mi kiedys taki plan

rozgrzewka standardowo ta sama (mozecie ja ewentualnie modyfikowac, ale pamietajcie o tym, ze jest ona bardzo wazna, dopiero po odpowiednim rozgrzaniu miesnie sa gotowe do wlasciwego treningu)

Rozgrzewka (przed kazdym trningiem): 800-1000m. truchtu, stretching, skipingi (po 50m.) A, B, C 50m. przejsc na palcach, 50m. przejsc na pietach, druga seria skipingow
Po kazdym treningu: 800m truchciku + stretching

poniedzialek:
6x50m sprint (po kazdym wrcamy spokojnie na miejsce startu)
600m z 4 - 5 przyspieszeniami (biegniemy w sumie 600m, po okolo 50m spokojnego biegu przyspieszamy, biegniemy szybciej fragment biegu i powracamy do pierwotnego tempa i tak do przebiegniecia 600m)

wtorek:
5x 120m sprint na 80%
seria: 50m sprint (powrot na start), 100m sprint (powrot na start), 150m sprint (powort na start)

sroda:
4x 40m sprint
6x 100m sprint na 80%

czwartek:
3x serie: 40m sprint (powrot), 80m sprint (powrot), 120m sprint (powrot)

piatek:
5x70m sprint
600m z przyspieszeniami

sobota:
4x 150m sprint
2x 200m sprint

niedziela: wolne :)

i jest za***isty tylko problem w tym ze ciezko mi bylo sie do niego stosowac.... bo mam do dyspozycji bieznie 100m gdzie jest zaznaczone 40m, 60m i 100m i inna bieznie gdzie nie wiem ile ona ma i nie ma nic zaznaczane.... ale nie bardzo mam czym odmierzyc... dała byś rade troszke zmienic ten plan? zebym dał rade jakos pobiegac bez specjalnych kombinacji?

P.S. PLIIIISSSS

Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 czerwca 2003 20:23 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 14 czerwca 2003 20:23    Edytuj Cytuj
odmierz dluuuugimi metrowymi krokami albo dluuugim metrowym kawalkiem sznurka..... tylko nie pytaj skad masz wiedziec ze sznurek ma akurat metr
a w ogole to sorki ze sie wtracam......w koncu mialo byc do kejt

Who dares wins!!!

Pavlo

Wysłana - 14 czerwca 2003 21:33    Edytuj Cytuj
hehe spoxik powiedzialem ze raczej do Kejt bo to jest w tym dziale Grand Master Class :D a tak to chetnie wyslucham opini innych

Znawca -

kejt

Wysłana - 14 czerwca 2003 21:37    Edytuj Cytuj
a ta inna bieznia jest taka "w koleczko"? bo odmiezyc mozna np. na rowerze z liczniekiem, no i nie musi byc co do metra...

- - - - - - - - - - - - - - -
...bo małe bywa wielkie
w odpowiednim świetle...

-== Moderatorka działu Sporty Ogólnorozwojowe ==-
Ekspert -

Pavlo

Wysłana - 14 czerwca 2003 21:56    Edytuj Cytuj
ta druga jest w kółeczko i ma cos 300 metrow z tego co wiem... licznikiem na rowerze? fajnie by było gdybym go JESZCZE miał :D tak jakby.. jest w opłakanym stanie :D ale nie wazne.... wiesz.. wolalbym w miare dokładnie :D no chyba ze wezme metrowke 5m i bede mierzył hehe

Znawca -

kejt

Wysłana - 14 czerwca 2003 22:11    Edytuj Cytuj
zazwyczaj te przyszkolne bieznie maja 300m, bo to jest dystans ktory sie wlasnie biega w podstawowkach i gimnazjach
wobec tego polowa to bedzie 150m, a 200 metrow nie musisz robic dokladnie, przeciez to nie chodzi o to, zeby to przebiec co do metra, nie przesadzajmy
najlepiej byloby skolowac kolege z licznikiem, bo ciezko jest cos sensownie potrenowac tylko i wylacznie na biezni 100 metrowej

- - - - - - - - - - - - - - -
...bo małe bywa wielkie
w odpowiednim świetle...

-== Moderatorka działu Sporty Ogólnorozwojowe ==-
Ekspert -

Pavlo

Wysłana - 15 czerwca 2003 12:10    Edytuj Cytuj
no w sumie masz racje =] to w niektore dni sie bede udawał na tamta bieznie a w niektore na ta krotka =] kolege mam =] on tez biega ze mną takze jest komfort. w sumie masz racje nie musi byc co do metra =] dziex =] i SOG (jezeli zaliczy) =]

Znawca -

Pavlo

Wysłana - 19 czerwca 2003 21:47    Edytuj Cytuj
hm... ostatnio musialem przestac trenowac.. bo ciagle mam jakis uraz czworogłowego uda... wnerwia mnie to... a wlasnie tak apropo obiło mi sie o uszy ze jazda na rolkach ,rowerze itp itd wyrabia wytrzymałosc na dłuzsze dystanse .... powiedz jaki jest dobry czas na 300,600,900,1200m :D jezeli sa takie dystanse

Znawca -

Skatewujo

Wysłana - 19 czerwca 2003 23:34    Edytuj Cytuj
mój kolega biega na 300 36,24, a dobry czas to np: w twoim wieku 39 z groszami. Reszty niestety nieznam

Pavlo

Wysłana - 20 czerwca 2003 10:56    Edytuj Cytuj
aha to spox :D bo ja na zupełnym luzie z naciagnietym czworogłowym tak o dla terningu pobieglem 46s =] znaczy nie no troche sie przykladalem... na ile mi noga pozwolila. ale to bardziej trucht ;)

Znawca -

sztojak

Wysłana - 29 marca 2005 21:59    Edytuj Cytuj
sorki, ze odswiezam taki stary temat, ale chce zaczac robic ten trening co kejt przygotowala dla pavla i mam pytanie: czy jak biegne te zalozmy 60 m to biegne to na jednym oddechu? normalnie to ja to automatycznie robie, wiec nie wiem nawet jak. A 100m jezli juz to tez na jednym czy jak? :) aha i kejt... nie mam w szkole biezni 100-u metrowej, tylko dokladnie chyba 70-o metrowa :( wiec moglabys jaks zmodyfikowac ten plan? ale tam gdzie jest np 400 m z przyspieszeniami to spoko to zrobienia, bo kolko ma 300 m u mnie kolo szkoly, tylko te takie sprinterskie gdzie jest np 100 m to pozniej po biezni jest trawa i nierownosci i w ogole nieciekawie, wiec jak moglabys to zmien to jakos tak pod bieznie 70 m

z gory dzieki, pa

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

spint, plan

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.