SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

sosy z torebki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1199

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Hejo sportowe świrki, pytanko mam.. Jak wiadomo podstawa to ryż z kurą.. ALe, no właśnie jest pewne ale.. Nie do końca wiem, jak to sobie wliczyć, bo uwielbiam sos pieczeniowy z torebki, teraz pytanie jak to sobie wliczyć w dzienne zapotrzebowanie i ile najczęsciej wam wychodzi takiego sosu z 1 torebki ? Na 1 worek kaszy gryczanej nie będzie taka cała torebka sosu za dużo ? No i przy okazji, może macie jakieś swoje nr jeden sosy, takie z proszku do ryżu czy kaszy i chętnie się podzielicie ? :D
Z góry dziękuje za pomoc ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3453 Napisanych postów 8469 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 407841
No właśnie.. Nie wiadomo.. Ryż z kurą może się pojawiać, jak ktoś lubi, jako urozmaicenie, ale nie żadna podstawa.

Podstawą jest urozmaicenie.,

Sosy z torebki z zasady są złe, bo są chemiczne, nienaturalne, przetworzone (nie wiem, może teraz są dobre sosy, ale ja tego nie kupuję).

Nie są dobre - skład pieczeniowego: skrobia ziemniaczana, mąka pszenna 17,0%, sól, suszone warzywa 10,2% (pomidor, cebula 3,6%, czosnek 2,1%), aromaty (z pszenicą, soją), tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, barwnik (karmel), przyprawy, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy

Sos robimy sami - albo dusząc mięso (no pierś z kury się tu nie sprawdzi), samo lub z warzywami, z passaty, z jogurtu.

Według mnie taki sos/kucharki wszelakie/kostki rosołowe to najszybszy sposób, żeby dobre jedzenie zamienić w kiepskie.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
nie mówie że będę to jadł codziennie.. Poprostu dzisiaj na szybko dla urozmaicenia chciałem sobie dodać do kaszy taki sosik.. Stąd ten post..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 503 Napisanych postów 9042 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 44589
Pierś z kurczaka to jest naturlana? Chyba, jak sam trzymasz kury:P

Ku waszej pamięci, Żołnierze Wyklęci!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7594 Napisanych postów 106781 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1237452
Sam sobie taki sosik ogarnij, masz wiele baz do zrobienia, czy to jakieś przeciery, passaty, jogurty naturalne, czy jakaś pasta z cukini, mozna ją rozgotować i zblendować dodać jogurtu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 18
wystarczy do tego sosu z kurczaka dodać jogurt naturalny lub mleko kokosowe i już bedziesz miał zdrowszy odpowiednik
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2070 Napisanych postów 5538 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 180522
najlepiej poddusić z jakimiś warzywami, dodać trochę passaty pomidorowej i będzie bardzo smacznie

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BLOG z Serowarem