SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

soczysta wołowina

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 23394

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607










nie wiem czy w Pl sie je wołowine ale w uk tak
250g wołowiny
przyprawy
2-3 lyzki oliwy
30-80ml wody

przygotowanie;
mięso rozbic troche i pokrolic w plastry /kawalki jak kto lubi
wsmarowac troche pieprzu
przyprawic ulozyc na folie aluminiowa (przykryc i zostawic na 20min jak ktos ma czas)
oliwe z oliwek zmieszac z ciepla woda i wylac na wołowine
po czym jeszcze raz przyprawic
ma byc tyle wody zeby kawalki byly podlane woda do polowy
zawijamy i do piekarnika na 40-45 minut

wartosci odzywcze;
b-50g w- 0 t-ok 10
kalorie ok 350

Zmieniony przez - B-50 w dniu 2008-10-20 13:42:53

Zmieniony przez - B-50 w dniu 2008-10-20 13:43:17

Zmieniony przez - B-50 w dniu 2008-10-20 13:43:48

Zmieniony przez - B-50 w dniu 2008-10-20 13:44:18

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348
Jaka temperatura w piekarniku?
Czy do rozgrzanego piekarnika czy zimnego?
Jakie przyprawy polecasz (używasz?)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jaka część wołu się tutaj nadaję ?

Ja zawsze kupuję pręgę i robię na grillu, ale wychodzi podeszwa gumowa Zrobię tym przepisem, wygląda apetycznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1309 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24448
U B50 wszystko jest soczyste

Caly pic polega na tym by piec w folii i dodac oleju
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
oliwy i wody

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
B50, mógłbyś odp. na moje skromne pytanko powyżej ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
najlepsza jest polędwica wołowa (cena około 50 zł/kg)
a na codzień pieczeń wołowa będzie ok

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11389 Napisanych postów 72661 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958283
poledwica wolowa moze i ok, ale jest to najdrozsza czesc , u nas w lodzi np. 60-65zł za 1kg - 'troche' drogo jak ktos je ~1kg miesa dziennie
ja kupuuje jak sie nie myle udziec wolowy, koszt okolo 30zł 1kg , przygotowuje ja troche inaczej - ale to zajmuje o wiele dluzej czasu
sprobuje moze w tym tygodniu tym sposobem , bo na pewno jest o wiele szybciej, i wyglada apetycznie %)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
studentsky extra lean braising steak jak bylem w pl to nie widzialem wcale wolowiny w sklepie

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50487
Ja dziś kupiłem 500g za 3,5 zł:P Nie wyglądała za ciekawie, ale wygrzebałem ładne kawałeczki:P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11389 Napisanych postów 72661 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958283
to raczej nie wołowina w takiej cenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50487
Wołowina. Wyglądała dokładnie tak samo jak na 1 focie w tym temacie. Kosztowała 19,99 za kg. A dokładniej był to udziec wołowy. A, że niektóre nie wyglądały za ciekawie to poprosiłem babkę o nóż i sam sobie odkroiłem 500g. Po czym jeszcze babka mi obniżyła sporo i tak wyszło 3,5 zł za pół kilo:) Polędwica kosztowała 45 zł za kg. U nas jest tak fajnie w sklepie, że mięcho koło siebie leży jednego gatunku. Czasem trafiają się dobre promocje. Ostatnio kupowałem pierś po 6,99 zł za kg.

Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-10-20 21:08:09

Zmieniony przez - Martainn w dniu 2008-10-20 21:08:44
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Omleciki/naleśniki białkowe

Następny temat

Energia Z Pieca

WHEY premium