Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

smazenie bez tluszczu - mozlwie?

neli

Wysłana - 18 września 2004 00:38    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

witam
Nie jestem wielka fanka smazonych potraw ale tak sie zastanwaiam nad tym czy mozliwe jest usmazenie nalesnika bez tluszczu
Wiem ze smazenie na oleju z powodu kwasow trans nie jest wskazane i jakos nie czesto to robie..
Rozueme ze to kwresta patelni- na mysl przychodzi mi tefal jednak tej firmy nie mialam i mysle czy na kazdej tefalowskie patelence moge smazyc bez tluszczu?
pytanie moze banalane ale dla mnie wazne

pozdrawiam
NELI

fotografia..artystyczna..:)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 września 2004 00:57 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł
Olimp - Massacra

CENA: 99.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 18 września 2004 00:57    Edytuj Cytuj
Witaj Neli,
co prawda nie wiem, czy na każdej patelni teflonowej da się smażyć bez tłuszczu, ale na pewno są takie patelnie. Najlepiej jak zapytasz w sklepie, to Ci doradzą którą wybrać.
Pozdro
Dareckyy
Ps. Masz ładne zdjęcie w avatarze To Twoje?

zakrześ

Wysłana - 18 września 2004 05:47    Edytuj Cytuj
z tego co wiem to tłuszcz wchodzi w sklad nalesnika

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

alyna

Wysłana - 18 września 2004 09:32    Edytuj Cytuj
Na calkiem suchej patelni nie polecalabym smazyc ale wystarczy posmarowac ja olejem albo nalac oleju rozgrzac i wylac olej a wtedy nic nie bedzie przywieralo

"Jeśli chcesz rozwijać siebie ciesz się, że nazywają cię głupkiem"

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 18 września 2004 10:06    Edytuj Cytuj
jest taki olej PAM ,bez kaloryczny do samzenia do zakupu u sonbatego
Ekspert -

Nygol

Wysłana - 18 września 2004 12:17    Edytuj Cytuj
ja mam patelnie na ktorej do smazenia nie potzreba ani grama tluszczu...to jest chyba patelnia tefala z takim czerwonym znaczkiem na srodku. Nalesnikow co prawda nie smaze , ale piersi z kurczaka owszem

Lucjusz

Wysłana - 18 września 2004 13:58    Edytuj Cytuj
Ja nie wiem jakiej firmy mam patelnie ale na jednej udaje mi się smażyć różne rzeczy bez tłuszczu a na drugiej od razu się przypala (obie są teflonowe). Myślę, że jak się kupi jakąś dobrą patelnie w sklepie a nie na bazarze albo w super promocji za 5 zł to powinno być dobrze.
Omlet daje się zrobić bez tłuszczu, więc naleśnik też powinien

Strongmen

Wysłana - 18 września 2004 14:10    Edytuj Cytuj
a co wy sie tego tluszczu tak czepiacie ??
Oliva z Olivek
Margaryny ,miekkie
itp itd

Jest wiele roslinnych tluszczy b.dobrej jakosci , i jesli sie uzyje 5 g takiego tluszczu (ok 1 lyzeczka) nic sie zlego nie stanie .
Tak jak koledzy pisza na Dobrych patelniach tefala mozna absolutnie bez fatu , lecz zapomnieli dodac ze patenia sie w ten sposb szybciej niszcza , cos za cos :/

Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...

szafrani

Wysłana - 18 września 2004 14:19    Edytuj Cytuj
to jak wy te wymagane 80 gramów czy 100 tłusczu jecie?? pijecie kieliszkami do kotleta?? ??
bez c/histerii

Na masę najlepsze jest ptasie mleczko i wafelki

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 18 września 2004 14:40    Edytuj Cytuj
oliwa z oliwek sie nie nadaje do smazenia,margaryna to fudowanie raka sobie samemu,polecam smalec,slonine,olej kokosowy
Ekspert -

szafrani

Wysłana - 18 września 2004 15:20    Edytuj Cytuj
patelnia do smazenia bez tłuszczu firmy tefal www.tefal.pl
z Thermo-Spot TM taka czarwnoa kropka na środku który określa idalna temp smazenia. polecam. nie jest tania ale ta jakośc jest warta swojej ceny.

mam i sobie chwalę

Na masę najlepsze jest ptasie mleczko i wafelki

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

smazenie bez tluszczu - mozlwie?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.