witam Nie jestem wielka fanka smazonych potraw ale tak sie zastanwaiam nad tym czy mozliwe jest usmazenie nalesnika bez tluszczu Wiem ze smazenie na oleju z powodu kwasow trans nie jest wskazane i jakos nie czesto to robie.. Rozueme ze to kwresta patelni- na mysl przychodzi mi tefal jednak tej firmy nie mialam i mysle czy na kazdej tefalowskie patelence moge smazyc bez tluszczu? pytanie moze banalane ale dla mnie wazne
Witaj Neli, co prawda nie wiem, czy na każdej patelni teflonowej da się smażyć bez tłuszczu, ale na pewno są takie patelnie. Najlepiej jak zapytasz w sklepie, to Ci doradzą którą wybrać. Pozdro Dareckyy Ps. Masz ładne zdjęcie w avatarze To Twoje?
1095461845000
zakrześ
Wysłana - 18 września 2004 05:47
z tego co wiem to tłuszcz wchodzi w sklad nalesnika
Na calkiem suchej patelni nie polecalabym smazyc ale wystarczy posmarowac ja olejem albo nalac oleju rozgrzac i wylac olej a wtedy nic nie bedzie przywieralo
"Jeśli chcesz rozwijać siebie ciesz się, że nazywają cię głupkiem"
1095492724000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 18 września 2004 10:06
jest taki olej PAM ,bez kaloryczny do samzenia do zakupu u sonbatego
ja mam patelnie na ktorej do smazenia nie potzreba ani grama tluszczu...to jest chyba patelnia tefala z takim czerwonym znaczkiem na srodku. Nalesnikow co prawda nie smaze , ale piersi z kurczaka owszem
1095502662000
Lucjusz
Wysłana - 18 września 2004 13:58
Ja nie wiem jakiej firmy mam patelnie ale na jednej udaje mi się smażyć różne rzeczy bez tłuszczu a na drugiej od razu się przypala (obie są teflonowe). Myślę, że jak się kupi jakąś dobrą patelnie w sklepie a nie na bazarze albo w super promocji za 5 zł to powinno być dobrze. Omlet daje się zrobić bez tłuszczu, więc naleśnik też powinien
1095508715000
Strongmen
Wysłana - 18 września 2004 14:10
a co wy sie tego tluszczu tak czepiacie ?? Oliva z Olivek Margaryny ,miekkie itp itd
Jest wiele roslinnych tluszczy b.dobrej jakosci , i jesli sie uzyje 5 g takiego tluszczu (ok 1 lyzeczka) nic sie zlego nie stanie . Tak jak koledzy pisza na Dobrych patelniach tefala mozna absolutnie bez fatu , lecz zapomnieli dodac ze patenia sie w ten sposb szybciej niszcza , cos za cos :/
Sztuka zycia polega na tym by Umierac Młodo ... Ale tak Pózno jak to tylko mozliwe ...
1095509420000
szafrani
Wysłana - 18 września 2004 14:19
to jak wy te wymagane 80 gramów czy 100 tłusczu jecie?? pijecie kieliszkami do kotleta?? ?? bez c/histerii
Na masę najlepsze jest ptasie mleczko i wafelki
1095509956000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 18 września 2004 14:40
oliwa z oliwek sie nie nadaje do smazenia,margaryna to fudowanie raka sobie samemu,polecam smalec,slonine,olej kokosowy
patelnia do smazenia bez tłuszczu firmy tefal www.tefal.pl z Thermo-Spot TM taka czarwnoa kropka na środku który określa idalna temp smazenia. polecam. nie jest tania ale ta jakośc jest warta swojej ceny.