Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1729 razy
słowa kluczowe: skolioza 
Autor

skolioza

pelcu16

Wysłana - 02 października 2008 15:36    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

mam skolioze i cwicze na siłowni mam pytanie czy coś mi się może stac i czy to możma jakos wyleczyć pomocy

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 października 2008 17:58 
W większości przypadków polecamy:

Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MemphiS_91

Wysłana - 03 października 2008 17:58    Edytuj Cytuj
Witam Ja też mam skolioze kręgosłupa.. Jeśli chodzisz na siłownię.. moją radą jest abyś przestał.. Prawdopodobnie jeśli nic z tym nie zrobisz.. możesz wylądować na wuzku inwalidzkim na starość.. (Jeśli będziesz dalej ćwiczył). Może zacznijmy ile masz lat ? Pytaj pomogę. Pozdro

pelcu16

Wysłana - 03 października 2008 18:07    Edytuj Cytuj
ma 15 lat i cwicze na siłowni od 5 miesięcy

McNolly

Wysłana - 03 października 2008 18:10    Edytuj Cytuj
są gorstey ortopedyczne oraz wiele metod niewlujących skolioze aile masz stopni skrzywienia?

bez pracy nie ma kołaczy

pelcu16

Wysłana - 03 października 2008 18:10    Edytuj Cytuj
jak leczyć tą skolioze

pelcu16

Wysłana - 03 października 2008 18:13    Edytuj Cytuj
ten gorset to można kupić w aptece?

McNolly

Wysłana - 03 października 2008 18:26    Edytuj Cytuj
hehe to nie takie proste to jest procedura jka z learzem skierowanie i dofundowaniez nfzetu, poatym kazdy am inne skrzywienie i trzbea z robić "odlew":) pozatym pamietaj , ze:
-najpier rozciągamy to co przykurczone
-nosimy gorset jesli jest taka potrzeba
-wykonujemy ćwiczeni , które wzacniaja mieśnie osłabione przez noszenie gorsteu, wady postawy
- metody niwelujace skrzywnienie kręgosłupa.
Najlepiej iść do fizjoterapeuty jesli mieszkasz w okolicach ślaśka to jest w katowicach szpital Kliniczny nr. 7 w którzym powstała metoda dobosiweicz i jest tam oddział dla dzieci ze skoliozą

Życze zdrowia!

bez pracy nie ma kołaczy

MemphiS_91

Wysłana - 03 października 2008 20:26    Edytuj Cytuj
No stary.. Ja mam 14 lat.. i tez sie nabawiłem skoliozy.. I to przez własną bezmyślność.. Zacząłem ćwiczyć.. zrobiłęm sobie hantle,sztangi,obciążniki.. itp. Cwiczyłem przez całe wakacje.. ( chyba 2 lata temu to było ) I po tym czasie nabrałem dość fajnego wyglądu.. A starzy tłumaczyli.. nie ćwicz.. jesteś za młody.. nie możesz sie tak wysilać.. ani szarpać z ciężarami.. ale ja głupi..chcąc być najsilniejszym z podstawówki.. nie słuchałem.. I teraz są oto skutki.. Osiągnąłem to.. ale gdy pojechałem do lekarza.. gdy miałem coś takiego jak kłócie serca.. i babka mi wypatrzyła skrzywienie kręgosłupa.. potem dalsze badania.. i wyszło ze właśnie przy ćwiczeniu sie nabawiłem..Zacząłem wtedy szybko rosnąć.. brałem mało witamin.. a jeszcze zajmowałem sie Le Parkour.. nadal sie zajmuje i miałem dużo urazów.. skręcenia.. itp. Więc idź z tym do lekarza póki nie jest za późno..

McNolly

Wysłana - 03 października 2008 20:33    Edytuj Cytuj
wiesz.. jeśli chodzi o trening siłowy NIE rekompensowany strechingiem , to może prowadzic do skurczów miesni co w pewnyms topniu moze miec wpływ na twoją skolioze. Taki jesten pan jak MAkawashi czy coś w tym stylu opisał trening na prostowanie pleców :) z tym ,ze ww wieku 14 na twoim miejscu zajałbym sie pływaniem lub czymś takim powniewrz mozesz sobie zniszczyc kregosłup!

bez pracy nie ma kołaczy

MemphiS_91

Wysłana - 03 października 2008 20:59    Edytuj Cytuj
Wiem Wiem.. Już nie ćwiczę od czasu kiedy sie dowiedziałem o mojej wadzie.. Niestety.. ;/ Gdybym posłuchał rodziców..może teraz był bym zdrowy.. i normalnie.. jak "marzyłem" Iść na siłownię w 3 gimnazjum.. Ale teraz to jeśli wyleczę skolioze (z 3 lata.. ćwicząc codziennie, daje szanse na to że w pewnym stopniu wyleczę..bo całkowicie sie nie da.. ;/ ) Mam zamiar iść na jakieś sztuki walki.. myśle nad Taekwondo.. co o tym myślisz..?

McNolly

Wysłana - 03 października 2008 21:50    Edytuj Cytuj
wiesz generalnie to tylko 30% społeczeństwa nie ma skoliozy , więc jesli skorygowałbyś ją do dolnej granicy dolnego I stopnia skrzywnia to nie widzę przeciwskazań nawet dla siłowni

ile masz teraz stopni? jaki stopien zrostu kostnego? jakie metody stosujesZ?

Zmieniony przez - McNolly w dniu 2008-10-03 21:51:38

bez pracy nie ma kołaczy

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

skolioza

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.