Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2910 razy
słowa kluczowe: siwe  wlosy  robic 
Autor

siwe wlosy,20 lat,co robic?

akos

Wysłana - 18 lutego 2005 14:41    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

hej,mam 20 i lat i co najgorsze coraz wiecej siwych pojedynczych wlosow!
Fryzure trzymam zawzyczaj dosc krotko,wiec sa dosyc wdoczne,co prawda moj tata jest praktycznie prawie lysy...no ale ja licze ze mam geny bo babciach(haha-maja mase wlosow).Raz sprobowalem z farbowaniem i wygdladalem dosc nienaturalnie..moze wina farby...macie jakies rady,jak zapobiec wiem ze raczej trudno cos wymyslec ale co zrobic by byly mniej widoczne.Ostatnio czytalem o masazu wlosow,ale to na wypadanie

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 lutego 2005 20:46 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

user 1985

Wysłana - 18 lutego 2005 20:46    Edytuj Cytuj
no to ja stawiam na profesjonalne farbowanie jak sie domyślam sam farbowałes włosy jeżlei bardzo chcesz uniknąć tego iwego koloru to udaj się to jakiegoś dobrego salonu fryzjerskiego i popytaj co mogą Ci z tym zrobić

w końcu będe duży i silny :)

Dzioobak

Wysłana - 18 lutego 2005 20:49    Edytuj Cytuj
Nie sądzę, zeby farbowanie było dobrą metodą uniknięcia siwych włosów. Farba pokryje siwe włosy na kilka miesięcy (mówię o farbie trwałej), a po tym okresie znów odrosną siwe włosy, nie mówiąc już o odrostach.

W życiu piękne są tylko chwile...

user 1985

Wysłana - 18 lutego 2005 21:03    Edytuj Cytuj
no ale taki specjalista powie mu czy ma może zakupić sobie jakieś szampony z witaminami czy jakieś inne pierdułki przykład farbowania jest rozwiązaniem na jakiś czas to się zgadza ale lepsze to niż nic

Dzioobak

Wysłana - 18 lutego 2005 21:44    Edytuj Cytuj
Jeśli we włosach są tylko pojedyncze siwe włosy, tak jak w Twoim przypadku, można je zamaskować stosując preparat barwiący nietrwale. Kolor nie będzie głęboki, zmyje się po kilkakrotnym myciu, a na włosach pozostaną jaśniejsze ślady. W przeciwieństwie do farb trwałych tego typu preparaty nie zwierają drażniących substancji typu amoniak czy woda utleniona. Na rynku dostępne są koloryzujące pianki (do jednego zmycia), saszetki (od kilku do kilkunastu zmyć) i szampony koloryzujące. Ja jednak polecam, tzw. kosmetyki 'ton w ton' - mają większą moc bawrwienia siwych włosów, kolor utrzymuje się do ok. 24myć, w zależności od firmy. A oto one: Schwarzkopf, L'Oreal, Casting Color Source, Laboratoria Garniera, Krem Koloryzujący Ton w Ton Movida, Wella

user 1985

Wysłana - 18 lutego 2005 21:48    Edytuj Cytuj
Dzioobak wie co mówi sama ostatnio bawiła się farbami do włosów

Dzioobak

Wysłana - 18 lutego 2005 21:51    Edytuj Cytuj
No tak...tylko, że user nic nie może powiedzieć o moich włosach po farbowaniu, bo mnie nie widział :P

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

siwe wlosy,20 lat,co robic?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.