część.Mam bardzo duży problem otóż lekkie udeżenie w jakiś przedmiot powoduje u mnie powstawanie siniaków chciałbym zapobiec takiemu czemuś gdyż ćwicze kickboxing.Słyszałem że rutinoscorbin pomaga ale nie jestem pewien. Czy jeżeli będe brał 1 tabletkę rutinoscorbin to sie od niego nie uzależnie i nie będzie jakiś skutków ubocznych.P.S jakie witaminy polecacie
nie no... nie uzaleznisz sie o tym ze to hamuje powstwanie siniaków to nie wiem ale wydaje mi sie ze --->>>
witimnki : Maxiwit z Naturella, Po śniadaniu 1-2 tab.
Siłę człowieka mierzy się ilością jego nieprzyjaciół.
1130062331000
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Wysłana - 23 października 2005 12:25
immortal i maxivit ma mu pomoc ?
wydaje mi sie ze to cecha osobnicza...
1130063120000
Immortall
Wysłana - 23 października 2005 12:27
zapytal sie jakie vitaminki polecamy ja polecam to ziomuś nie mówie ze ma mu pomóc
i tak masz racje z tą cechą osobową
moja siostra np. lekko sie walnie i ma siniora przez pare dni ja moge nawalać kijem gdzie sie tylko da i nie mam siniaka prawie wogóle a jak juz mam to 1-2 dni max.
Zmieniony przez - Immortall w dniu 2005-10-23 12:28:43
Siłę człowieka mierzy się ilością jego nieprzyjaciół.
1130063228000
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Wysłana - 23 października 2005 12:34
mi sie wydaje ze on prosil o witaniy nie wogole ale na siniaki
1130063695000
jakryc ZASŁUŻONY
Wysłana - 23 października 2005 12:38
zrób sobie badania krwi.
Specjalista -
1130063938000
shinsei
Wysłana - 28 października 2005 14:32
Witam! Być może cierpisz na małopłytkowość . Idż do najbliższego laboratorium medycznego i zrób badanie - płytki krwi na cytrynian(wynik w 15 minut). Również polecam rutinoscorbin , albo cerutin jak kto woli. Miałam podobny problem , po wemflonach i kłuciach w szpitalu miałam wręcz czarne ręce , a po hmm...w tej chwili po drugiej szpitalnej i stałej kuracji rutinoscorbinem(3x dziennie 2 tabl) nie mam najmniejszego śladu.
po pierwsze bad krwi ... ale z czasem krzepnięcia , krwawienia ,kaolinowo kefalinowym , inr , cz protrombinowym rutinoscorbin bierz - bez problemu !
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1130574805000
Agent J-23
Wysłana - 29 października 2005 23:29
W rutinoscorbinie dawka rutyny jest niewielka, więc by był efekt trzeba tego łykac sporo i długo. Prosciej i taniej bedzie Łykac np Troxeratio (chyba ma dobra cene) lub jakikolwiek inny preparat troxerutyny + wit. C 500mg o przedłużonym uwalnianiu. Taka kuracja napewno wzmocni naczynia krwionośne, także te drobniutkie - włosowate i z pewnościa nie zaszkodzi ( trudno o przedawkowanie, bo obie substancje, jeśli ich łykniemy więcej niz potrzeba są wydalane z moczem i nie dają żadnych objawów niepożadanych). Nie można sie też od nich uzależnic. Poza wszystkim innym wart zrobic badania krwi, o ktrych wspomniał Boofi, by miec pewność, co jest przyczyną siniaków.
---NIech MOC będzie z Wami---
1130621343000
Fuckmaster ZASŁUŻONY
Wysłana - 30 października 2005 00:20
akurat wit.C w za duzych dawkach podawaan przez dluzszy czas cos tam robi - ostatnie badania- ktos tam na wykladzie mowił <yes> jakis szczawiooctan czy cos sie osadza nie pamietam- ot taka ciekawostka, bo wiele osob mowi ze nie ma dawki max dla witC :D