Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 780 razy
słowa kluczowe: sila  masy 
Autor

sila bez masy?

soomal

Wysłana - 15 sierpnia 2005 23:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jestem endomorfikiem i cale zycie walcze z moja 10-20 kilowa nadwaga. Mimo iz jestem na diecie zaczalem chodzic na silownie. Moim celem jest sila, jednak lece programem poczatkujacego/masowym. Czy jesli nie bede stosowal diety kulturysty to bedzie mi rosla sila?

s(00)mal

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 sierpnia 2005 00:36 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

sewim

Wysłana - 16 sierpnia 2005 00:36    Edytuj Cytuj
jesli chcesz zeby zwiekszyla ci sie sila bez przyrostu masy rob wszystkie cwiczenia wiekszym ciezarem z mniejsza iloscia powtozen

trenig czyni mistrza

Faz1

Wysłana - 16 sierpnia 2005 00:45    Edytuj Cytuj
moze najlepiej zrob redukcje i pozniej sie zabierz za normalny masowy trening???

D_LUNDI

Wysłana - 16 sierpnia 2005 06:39    Edytuj Cytuj
Zapytałeś, czy jak nie będziesz stosował diety kult. , to czy siła pójdzie w górę... Dieta to podstawa. Musisz dostarczyć odpowiednią ilość białka, żeby organizm się zregenerował. To nie dotyczy tylko okresu budowania masy, ale i robienia siły i rzeźby. Bez tego nie będziesz miał odpowiednich rezultatów. Poczytaj arty w dziale odżywianie i wtedy zabierz się za trening ukierunkowany na siłę, czyli - mała ilość powtórzeń, duży ciężar, stosunkowo długie przerwy pomiędzy seriami.

Mariusz.K

Wysłana - 16 sierpnia 2005 07:35    Edytuj Cytuj
Siła bez odpowiedniej diety będzie szła przez pewien czas.
Później przyjdzie zastój.
Powinno być dobrze ,jeżeli do tego co teraz jesz dorzucisz białko : piersi z kurczaka ,ryby ,biały ser.

soomal

Wysłana - 16 sierpnia 2005 12:44    Edytuj Cytuj
sewim, w artach na sfd przeczytalem, ze poczatkujacy powinien leciec przez roku programem na mase i, ze nie ma sensu robic programu typowo silowego, gdyz przez pierwszy rok treningu sila rowno 'idzie'

s(00)mal

FU

Wysłana - 16 sierpnia 2005 13:10    Edytuj Cytuj
rozumiem ze jestes na diecie odchudzajacej ? jesli tak to silownia jest dobrym rozwiazaniem - najpierw trening stricte silowy, pozniej 30-40 minut na rowerku (sugeruje ci najpierw zrzucic nadwage a pozniej dopiero zabrac sie za prawidlowe budowanie masy miesniowej). Sila bez diety kulturystycznej (ale zakladajac ze twoja dieta redukcyjna jest dobrze ulozona) bedzie ci rosla (oczywiscie do pewnego czasu).

-World belongs to strong and brutal-
Specjalista -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.