Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
no właśnie panowie jak to z tym jest ? czy są jakieś większe przeciwwskazania żeby robić iniekcje w partie która tego dnia trenowaliśmy, np. generalnie bije dupa/udo dziś robiłem nogi a wiec pośladki tez pracowały. Domyślam sie ze pewnie najprostsza odpowiedzią będzie bij w barki ale już abstra***ąc od tego chodzi mi czy sa jakieś większe przeciwwskazania??pzdr
są nie bij w nic innego niz poslady i uda bo czesto mozesz odczuwac bul np w barkach po iniekji .. moze ci nie przejsc przez kilka dni a barki pracuja przy prawie wszystkich cwiczeniach na grne partie miesni. moj kumpel przywalił raz w bica napuchł mu tak zaj ebiscie ze musiał na 2 tyg zupelnie przestac trenowac... inna sprawa ze ***** ome tam wbil. ale ogolnie nie oplaca sie to miesnie rosna od treningu nie od miejsca iniekcji inacze kazdy koksiaz mialby dupsko jak murzynska mamuska
MYŚLENIE NIE BOLI!!!
Znawca -
1248727206000
prv_87
Wysłana - 27 lipca 2009 22:46
ty chyba niestety kolego nie zrozumiałes o co mi chodzi
Zmieniony przez - prv_87 w dniu 2009-07-27 22:46:21
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
Specjalista -
1248727569000
sjuniorr
Wysłana - 27 lipca 2009 22:52
mmhh miałem kiedys taki przypadek zrobiłem trening barków i po treningu około 1h zrobiłem sobie strzała samo wbicie mnie bolało jak bys wbijał igłe przez jakas tektórke przy wyciaganiu też nieprzyjemne uczucie i mnóstwo krwi pewno dlatego że mięsien spompowany krwia ale żyje dalej nic sie niestało :)
1248727949000
Phoneme
Wysłana - 27 lipca 2009 22:57
Akurat w poslady mozesz walic bez wiekszego problemu nawet w dzien treningu. Podobnie z nogami. Ja tak robie i nie mam z tym klopotu. Natomiast biceps i barki (swoja droga bardzo dobre miejsca na iniekcje) darowalbym sobie w dzien treningu tych partii. Jeden dzien roznicy jest ok nawet mimo tego, ze maly dyskomfort moze sie pojawic.
1248728251000
B-50 TESTOSTERONE
Wysłana - 27 lipca 2009 23:03
ja dzis wbilem w udo po treningu nog tylko czekaj az pompa zejdzie bo czasem moze igla nie wejsc
Zmieniony przez - B-50 w dniu 2009-07-27 23:04:05
maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek pozdrawiam
Ekspert -
1248728611000
lysol24
Wysłana - 27 lipca 2009 23:05
ja zawsze robie shota rano i nawet jak cwicze ta partie nie czuje zmian jest wszystko ok i np po wbiciu w posladek mocno rozmasowuje i zrobie pare przysiadow zeby sie dobrze rozeszlo. A wbijanie po treningu danej parti moze troche byc gorsze bo trening uszkadza miesnie i odczowa sie je po treningu a jeszcze wbijac w nie igle moze byc glupie uczucie
Doping.
Specjalista -
1248728720000
prv_87
Wysłana - 28 lipca 2009 08:17
wbiłem w udo i moze troszke wiecej krwi bylo ale na drugi dzien nic nie boli ani nic wiec jest chyba ok ;) thx