Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 671 razy
słowa kluczowe: salto 
Autor

salto

placidus

Wysłana - 07 grudnia 2009 17:54    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witajcie.. jestem na tym forum nowy... nie mogłem znaleźć nigdzie tematu odpowiadającego na moje pytania... a więc tak...
chciałbym wzmocnić mięśnie nóg, ponieważ moim zdaniem mam za niski wyskok żeby zrobić salto.. potrafię zrobić nawet 400 przysiadów(mój rekord) prosze o polecenie jakichś ćwiczeń i podanie sposobów ćwiczenia salta.. z góry dzięki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 grudnia 2009 18:11 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ktusiktam

Wysłana - 07 grudnia 2009 18:11    Edytuj Cytuj
Ćwiczyć należy z partnerem, dobrze jest mieć na początku odskocznię do dospozycji. W skrócie:
1.Wyskok w górę w tył z podgięciem kolan
2.To samo z objęciem kolan rękoma (blisko ciała)
Ćw. 1 i 2 partner za plecami podpiera rękoma nasze plecy w czasie wyskoku.
3.Próba salta tylko z partnerem + materac.Partner pomaga dokręcić salto w górze ewentualnie asekuruje.
Dobra do nauki jest też lonża to może być zwykły pas treningowy z podpiętymi z boku linkami. Trzeba znależć 2 silnych osobników, którzy nie dadzą nam spaść na głowę i próbować...Ważny jest zamach rękoma, szybkie zgięcie nóg i bioder i chwyt za kolana(w górze) co przyspiesza ruch "skrętny" i oczywiście zdecydowanie. Najgorzej jak ktoś w połowie salta nagle uświadomi sobie że nie chce dalej...Z tego najwięcej nieszczęść...

Dobre jest tez ćwiczenie przy skokach do wody

BackLever

Wysłana - 13 grudnia 2009 11:43    Edytuj Cytuj
Co do postu wyżej...
salto (przynajmniej dla początkujących) nigdy nie robi się do tyłu! do tyłu się robi np: fiflaka, od którego możesz zacząć.
Jest ładny tutorial na YT, wystarczy wpisać 'fiflak tutorial pl' i na pewno coś Ci się znajdzie :)
A co do 'lonży' czyli tych 2 lin z asekurującymi kolegami...
NIE POLECAM KOLEGÓW xD już wolałbym jakiegoś wujka czy trenera? co najwyżej pełnoletniego kolegę z rozumem, który nie będzie sobie robić żartów z Twoich skoków i nic śmiesznego nie zrobi ;]
Trening?
przede wszystkim skoki są dużo lepsze od przysiadów:
1)skok z przysiadu do 'sufitu' :D
2)normalny skok, tyle że kulisz nogi do klatki w powietrzu.
3)(to jest tylko kulenie się)Możesz położyć się na plecach-
a)ręce przy ciele, nogi wyprostowane,
b)jak najszybsze skulenie i przytrzymanie rękoma nóg przy klatce ( nie przesadź bo jeszcze oberwiesz kolanem w podbródek ;])
c)jaknajszybsze wyprostowanie nóg i wyprostowanie rąk w tył ( zamach rękoma - możesz mieć z tyłu i z przodu jakąś poduszkę, materac, byś nie bił w podłogę )
pozdro :)

Ćwiczyć zawsze i wszędzie!

wirda Bushido24.pl

Wysłana - 22 grudnia 2009 13:47    Edytuj Cytuj
BackLever:
Jak najbardziej robi się salto w tył : ) jest o wiele łatwiej je zrobić niż salto w przód z miejsca jak dla początkującego, i wystarczy do tego tylko jedna osoba asekuracyjna..

Moderator Działu - Style Tradycyjne

BackLever

Wysłana - 22 grudnia 2009 18:40    Edytuj Cytuj
Chyba mnie nie zrozumiałeś ;P
Salto- oczywiście można robić w przód jak i w tył, ale robiąc w tył, nie oznacza to że skaczemy do tyłu, lecz w górę...
Oczywiście skacze się też do tyłu, można też skakać z murków do tyłu ale to już się zupełnie inaczej nazywa :)

Ćwiczyć zawsze i wszędzie!

Cryla Set

Wysłana - 22 grudnia 2009 23:31    Edytuj Cytuj
Na sile wwyskoku jest dobre cwiczenie
-wspięcia na palce ale bez obciazenia.

Tym sposobem nic nie znajdziesz. Podaj chociaż jedno słowo kluczowe.

wirda Bushido24.pl

Wysłana - 22 grudnia 2009 23:48    Edytuj Cytuj
No tak, tu się zgodzę : ) przy salcie w tył nie chodzi o skok do tyłu lecz o obrót w górze.

Moderator Działu - Style Tradycyjne

ShimoroXim

Wysłana - 17 lutego 2010 09:09    Edytuj Cytuj
Nie grupuj sie dorazu po wyskoku ; ) bo wysokości nie będzie, musisz najpierw wybic sie mocno w góre i dopiero zgrupować jak najszybciej ; ) ( Ćwicz mieśnie brzucha, pomogą Ci ) ; )

Śpieszmy sie robić mase,tak szybko odchodzi... ; (

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.