Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

słabsza lewa ręka !+bonus :D

koksela

Wysłana - 09 lutego 2008 21:33    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam pytanie otóz mam problem bo lewą ręke mam znacznie słabszą niż prawą przeszkadza mi to szczególnie przy robieniu bicepsu hantlami i przy wyciskaniu hantli na barki.Zawsze lewa ręka szybciej się męczy i wysiada a prawą moge jeszcze zrobic ze 3 powtorzenia.Jak to zniwelowac ?
i drugie pytanie z innej działki jak rozwinąc masywne i silne, barki poleccie mi jakies cwiczenia I czy przy wiciskaniu sztangi na barki zza kark wyciskac tylko do lini uszu czy nizej.

NO PAIN NO GAIN

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 lutego 2008 21:38 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Hubet

Wysłana - 09 lutego 2008 21:38    Edytuj Cytuj
Miałem ten sam problem, ćwicz dużo hantlami a wkoncu lewa dogoni prawą. Co do barków masz tutaj wszystko fajnie opisane
http://www.sfd.pl/Jak_poszerzy%C4%87_barki_%2D_czyli_zr%C3%B3b_z_siebie_godzill%C4%99-t262068.html

a jeśli wyciskasz sztange zakarku to nawet musisz tylko do poziomu uszu bo łatwo sie kontuzji nałapać

kurczak, ryz i kreatyna zrobi z ciebei sku.rwy.syna

koksela

Wysłana - 09 lutego 2008 21:46    Edytuj Cytuj
ok a np jak robię na bica hantlami na zmianę w sumie 20 ruchów i lewa wysiada przy 17 ruchu to mam jeszcze rezerwe tych 3 powtorzen w prawej ręce to powinienem je wykonać czy zostawic cwiczenie na tych 17 ruchach.

NO PAIN NO GAIN

Hubet

Wysłana - 09 lutego 2008 21:50    Edytuj Cytuj
Hmmmm.... przy kazdej oprócz ostatniej seri rób po tyle powtórzen po ile masz założone w planie jeśli lewą nie możesz zrobic powtórzenia, niech Ci ktos pomoże. Zawsze musisz zrobic tyle powtórzen ile masz zrobic. a rezerwową siłe w prawej ręce zostaw sobie na ostatnią serje, wtedy podnosisz tyle ile dasz rade.

koksela

Wysłana - 09 lutego 2008 22:12    Edytuj Cytuj
dzieki mistrzu

NO PAIN NO GAIN

Hubet

Wysłana - 09 lutego 2008 22:14    Edytuj Cytuj
Nie ma sprawy wkońcu my koksy musimy sie trzymać razem

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 10 lutego 2008 15:16    Edytuj Cytuj
Hubet

Autor: Kazda reka wykonuj w kazdej seri tyle samo powtorzen i takim samym ciezarem. Ciezar dostosowywuj do slabszej reki

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"
Ekspert -

koksela

Wysłana - 10 lutego 2008 21:52    Edytuj Cytuj
czyli np.w prawą brać 12kg a w lewą 10-11kg ??

NO PAIN NO GAIN

slaweh

Wysłana - 10 lutego 2008 22:55    Edytuj Cytuj
nie, tzn że tym samym ciężarem rób na początku lewą ręką a później prawą tyle samo powtórzeń co lewą.

Zmieniony przez - slaweh w dniu 2008-02-10 22:56:02

robie swoje, ryzyko jest Moje.

sinner

Wysłana - 10 lutego 2008 23:09    Edytuj Cytuj
Ciężar ustawiasz żeby lewa wykonała założony plan treningowy w 100% i do prawej dajesz ten sam cięzar co do lewej. Jak bedziesz machał prawą wiecej razy i cięższym ciężarem to nigdy nie zniwelujesz różnicy.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

słabsza lewa ręka !+bonus :D

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.