logo
zamknij zamknij

ryby składniki odżywcze

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10777

0 5 0
napisał(a)
Seba81
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 2065 Wiek 2016 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16342
witam, postanowiłem napisać post o zawartości poszczególnych składników btw w niektórych rybach i w ich 'przetworach'

wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek

RYBY ŚWIERZE:

-Dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0
-Flądra:b 16,5 t1,8 w0
-Plastuga:b17,1 t1,9 w0
-Halibut:b20,1 t1,9 w0
-Karp b18 t4,2 w0
-Łosoś b19.9 t13,6 w0
-Makrela:b18,7 t11,9 w0
-Mintaj:b16,6 t0,6 w0
-Morszczuk:b17,2 t2,2 w0
-Pstrąg Potokowy: b19,2 t2,1 w0
-Pstrąg Tęczowy: b18,5 t9,6 w0
-Sandacz: b19,2 t0,7 w0
-Sardynka:b20,6 t9,6 w0
-Szczupak:b18,4 t0,8 w0
-Śledź: b16,3 t10,7 w0
-Śledź solony:b19,8 t15,4 w0

RYBY WĘDZONE:

-Dorsz:b22,1 t0,5 w0
-Łosoś: b21,5 t8,4 w0
-Makrela:b20.7 t15.5 w0
-Pikling:b21.8 t14.3 w0
-Węgorz:b17.9 t28.6 w0

'PRZETWORY':

-Filety z makreli z warzywami: b12 t7.3 w2.6
-Paprykarz "Szczeciński":b9.9 t11.9 w7.9
-Sałatka z dorsza: b9.8 t13.9 w5.9
-Sałatka pikantna z makreli: b10.2 t13.2 w5.6
-Sardynka w oleju: b24.1 t13.9 w0
-Sardynka w pomidorach: b17 t9.9 w1.3
-Śledź rolmopsy:b8 t7 w2,4
-Śledź marynowany:b16.5 t12.6 w3.4
-Śledź w oleju: b16.4 t26.5 w0
-Śledź w sosie pomidorowym:b13.8 t9.7 w4.3
-Śledź w śmietanie: b5.5 t6.2 w4.7
-Tuńczyk w oleju: b27.1 t9 w0
-Tuńczyk w wodzie: b21 t1,2 w0

i to wszystko, pozdrawiam

"pozdrawiam wszystkich sympatyków hibernacji" endo klub kiedyś kulturystą trzeba było się urodzić teraz jest megabol

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Zawodny
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 19678 Wiek 2016 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 52778
W sumie ok

Czy jest forma Czy nie! Ja i tak KOKSUJE! --==GAINER TEAM==-- AllianceBJJ

napisał(a)
kopt
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 8680 Wiek 2016 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31712
bardzo przydatne. Sog leci

"Energia przepływa, nie powinna stać. A stoi gdy wątpisz w tę energię. Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą. Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

napisał(a)
Rothen
Ekspert
Szacuny 254 Napisanych postów 13305 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 45246
GOOD ART !! SOG FOR YOU !!!

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

napisał(a)
outsidee
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 4027 Wiek 2016 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16307
sam chetnie z tego od czasu do czasu skorzystam , sog

napisał(a)
zakrześ
Ekspert
Szacuny 161 Napisanych postów 12851 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43217
OK

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak

napisał(a)
KasiaRybka
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Wiek 2016 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 27
Super Dzięki za Info

www.contimax.pl - moje ulubione ryby www.pacificcoho.pl - moje ulubione przepisy na rybki www.smakuj.com.pl - ulubiony śledzik

napisał(a)
iza121
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1210 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15073
Dlaczego ryby wędzone mają więcej białka

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

napisał(a)
Volcanodon
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 3957 Wiek 25 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 48435
no bo po obróbce się kurczą, tracą wodę
tak samo 100g surowego kurczaka ma mniej białka niż 100g ugotowanego

napisał(a)
iza121
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1210 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 15073
aha dzięki

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do dokończenia

Następny temat

Brak wzrostu masy