Temat został odczytany 10587 razy

ryby składniki odżywcze

zgłoś naruszenie
  • Seba81
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 2065
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 16342
  • Trenuje: 6
witam, postanowiłem napisać post o zawartości poszczególnych składników btw w niektórych rybach i w ich 'przetworach'

wszystkie dane dotyczą 100g poszczegolnych rybek

RYBY ŚWIERZE:

-Dorsz: białko 17,7g tłuszcz 0,7 węglowodany 0
-Flądra:b 16,5 t1,8 w0
-Plastuga:b17,1 t1,9 w0
-Halibut:b20,1 t1,9 w0
-Karp b18 t4,2 w0
-Łosoś b19.9 t13,6 w0
-Makrela:b18,7 t11,9 w0
-Mintaj:b16,6 t0,6 w0
-Morszczuk:b17,2 t2,2 w0
-Pstrąg Potokowy: b19,2 t2,1 w0
-Pstrąg Tęczowy: b18,5 t9,6 w0
-Sandacz: b19,2 t0,7 w0
-Sardynka:b20,6 t9,6 w0
-Szczupak:b18,4 t0,8 w0
-Śledź: b16,3 t10,7 w0
-Śledź solony:b19,8 t15,4 w0

RYBY WĘDZONE:

-Dorsz:b22,1 t0,5 w0
-Łosoś: b21,5 t8,4 w0
-Makrela:b20.7 t15.5 w0
-Pikling:b21.8 t14.3 w0
-Węgorz:b17.9 t28.6 w0

'PRZETWORY':

-Filety z makreli z warzywami: b12 t7.3 w2.6
-Paprykarz "Szczeciński":b9.9 t11.9 w7.9
-Sałatka z dorsza: b9.8 t13.9 w5.9
-Sałatka pikantna z makreli: b10.2 t13.2 w5.6
-Sardynka w oleju: b24.1 t13.9 w0
-Sardynka w pomidorach: b17 t9.9 w1.3
-Śledź rolmopsy:b8 t7 w2,4
-Śledź marynowany:b16.5 t12.6 w3.4
-Śledź w oleju: b16.4 t26.5 w0
-Śledź w sosie pomidorowym:b13.8 t9.7 w4.3
-Śledź w śmietanie: b5.5 t6.2 w4.7
-Tuńczyk w oleju: b27.1 t9 w0
-Tuńczyk w wodzie: b21 t1,2 w0

i to wszystko, pozdrawiam









"pozdrawiam wszystkich sympatyków hibernacji"
endo klub
kiedyś kulturystą trzeba było się urodzić teraz jest megabol
1129721039000
zgłoś naruszenie
  • Zawodny
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 19678
  • Wiek: 30 lat
  • Na forum: 12 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 52769
  • Trenuje: Kilka bedzie
W sumie ok
Czy jest forma Czy nie!
Ja i tak KOKSUJE!
--==GAINER TEAM==--
AllianceBJJ
1129721139000
zgłoś naruszenie
  • kopt
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 8680
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 31712
  • Trenuje: aj dont noł
bardzo przydatne. Sog leci
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
1129722068000
zgłoś naruszenie
  • Rothen
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 13305
  • Wiek: 28 lat
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 45237
  • Trenuje: 14 lat piłka nożna , 8 lat siłownia
GOOD ART !! SOG FOR YOU !!!
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
1129724208000
zgłoś naruszenie
  • outsidee
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 4027
  • Na forum: 11 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 16307
sam chetnie z tego od czasu do czasu skorzystam , sog



1129725549000
zgłoś naruszenie
  • zakrześ
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 12851
  • Wiek: 28 lat
  • Na forum: 13 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 43217
OK
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
1129739803000
zgłoś naruszenie
  • KasiaRybka
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 18
  • Na forum: 7 lat
  • Płeć: Kobieta
  • LPA: 27
Super Dzięki za Info
www.contimax.pl - moje ulubione ryby
www.pacificcoho.pl - moje ulubione przepisy na rybki
www.smakuj.com.pl - ulubiony śledzik
1233313008000
zgłoś naruszenie
  • iza121
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 1210
  • Wiek: 26 lat
  • Na forum: 8 lat
  • Płeć: Kobieta
  • LPA: 15073
  • Trenuje: 12
Dlaczego ryby wędzone mają więcej białka
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
1233328520000
zgłoś naruszenie
  • Volcanodon
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 3957
  • Wiek: 24 lat
  • Na forum: 8 lat
  • Płeć: Mężczyzna
  • LPA: 48425
no bo po obróbce się kurczą, tracą wodę
tak samo 100g surowego kurczaka ma mniej białka niż 100g ugotowanego
1233328697000
zgłoś naruszenie
  • iza121
  • Pochwały:
  • Nagany:
  • Postów 1210
  • Wiek: 26 lat
  • Na forum: 8 lat
  • Płeć: Kobieta
  • LPA: 15073
  • Trenuje: 12
aha dzięki
ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami
1233334339000