Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

rozkład treningów uwzgledniając superseriwe

makelroj

Wysłana - 20 marca 2010 19:21    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

czesc.

wlasni układam kolejny trening i postanowiłem uwzglednic w nim superserie i serie łączone, i mam problem w rozłożeniu go w ciągu tygodnia.

na razie wygląda to tak:

1. klatka plecy (superserie)
2. nogi
3. barki
4. biceps triceps (superserie)
5. klatka (serie łączone)

chce spróbowac superseri, uwzgledniając prorytet na klatke wiec dałem ją 2 x w tygodniu.
są jakies propozycje, porady co do rozkładu treningów?

pozdr.

życie jest za krótkie żeby byc małym

[http://www.sfd.pl/Rola_t%C5%82uszczy_-_art_by_szoho-t185012.html]

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 marca 2010 21:00 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Ballomus

Wysłana - 20 marca 2010 21:00    Edytuj
Jest kilka bledow w Twoim podziale. Po pierwsze, miedzy plecami a nogami jest za malo przerwy (prostowniki nie zdaza sie zregenerowac, ryzykujesz kontuzja). Druga sprawa jest klatka cwiczona po tricepsie i barkach. Takim sposobem zahamujesz regeneracje tricepsa, barkow a i klatki nie przecwiczysz.

To, ze klatka jest priorytetem, nie zawsze musi oznaczac trenowanie jej 2 razy w tygodniu. Jesli cale cialo trenujesz raz w tygodniu, klatke tez cwicz raz. Moze na slabe efekty (rozumiem, ze byly slabe, stad ten priorytet) miala wplyw zla technika? W kazdym cwiczeniu na klatke (takze w rozpietkach czy na bramie) maksymalnie sciagasz lopatki, wypinasz klatke i nie pchasz lapami, a ruch zaczynasz od scisku miesni piersiowych. To one powoduja wypchniecie ciezaru, nie rece.

W ostatecznosci mozna by sie zastanowic nad dwoma treningami klatki: wtedy jeden ciezki, drugi lzejszy, ale ja sklanialbym sie ku cwiczeniu jej tak jak reszte ciala.

Zmieniony przez - Ballomus w dniu 2010-03-20 21:00:59
Ekspert -

makelroj

Wysłana - 20 marca 2010 21:20    Edytuj
poprzedni mój plan wyglągał tak:

1. klatka
2. plecy
3. nogi
4. barki
5. rece

nie narzekałem na ten trening, wrecz przeciwnie. ale teraz chce spróbowac super serii, łącząc klatke z plecami i rece na jednych treningach. podpowiedz mi jak to można dobrze podzielic.
mimo to klatke chciał bym na razie trenowac 2 x tydzień, choc by dla tego ze jestem na saa i regeneracje mam przyspieszoną, wiec nie powinno byc z tym problemu. a jeszcze nie cwiczyłem jej 2 x w tygodniu, ciekaw jestem jak zareaguje na to.
jeden trening wieksza intensywnosc, a drugi mniejsza?
masz jakis pomysł jak to porozdzielac?

kachas

Wysłana - 20 marca 2010 21:54    Edytuj
A juz miałem ci coś poradzić ale dobrze że przeczytałem że jesteś na wrzucie.

Zawsze wolałem wiedzieć niż wierzyć i czuć zamiast myśleć.

makelroj

Wysłana - 20 marca 2010 23:25    Edytuj
wiec po co w ogóle tego posta napisałeś?

MOREPOWER

Wysłana - 21 marca 2010 01:08    Edytuj
Jest tutaj osobny dział dla tych, którzy korzystają ze środków dopingujących. Bodajże nawet w regulaminie jest punkt o ćwiczeniu naturalnym...

Wszystko co napisał ballomus jest prawdą, poza tym, że prostowniki możesz robic w dniu nóg[nawet powinieneś, jeżeli plecy chcesz robić z klatą i to na zasadzie superserii, bo wtedy np. martwy ciąg nie będzie tutaj zdecydowanie pasował], co nie zmienia faktu, ze i tak bym zrobił jakąś przerwe między plecami, a nogami. Cięzko jest trenowac dzień po dniu największe partie mięśniowe.

A przy treningu partia 2 razy w tygodniu, owszem-jeden trening robisz cięzko, drugi lekko. Pisałbym więcej, ale cóż...To miał być w zamyśle dział dla tych, którzy nie korzystają z SAA-sam rozumiesz. Po prostu kwestia zasad. Chciałbym, żeby te zasady takie zostały, nawet mimo tego, ze Puma nie jest już moderatorem...
Specjalista -

Ballomus

Wysłana - 21 marca 2010 10:36    Edytuj
Morepower - nogi po plecach to dalej szukanie kontuzji.
Sadzisz, ze po ciezkich wioslowaniach prostowniki nastepnego dnia dadza rade przysiadom, martwym ciagom, zurawiom? To szukanie kontuzji.
Ekspert -

grimgir

Wysłana - 21 marca 2010 11:02    Edytuj
ballomus- czytaj uważanie.
Oto wyp. More-
,,co nie zmienia faktu, ze i tak bym zrobił jakąś przerwe między plecami, a nogami. Cięzko jest trenowac dzień po dniu największe partie mięśniowe. ""

To co napisał na początku tyczy się podziału adekwatnego do umieszczenia klatki z plecami.
W takim przypadku z klatką trenujesz ,,górę pleców" a więc obłe, czworoboczny, najszerszy itp.
Natomiast prostowniki wrzucasz do nóg. Lub robisz zupełnie oddzielny dzień na nie, ale to raczej przy podziale nóg na łańcuch przedni i tylni.
Więc nie widzę błędu:)

makelroj

Wysłana - 21 marca 2010 13:29    Edytuj
To co napisał na początku tyczy się podziału adekwatnego do umieszczenia klatki z plecami.
W takim przypadku z klatką trenujesz ,,górę pleców" a więc obłe, czworoboczny, najszerszy itp.
Natomiast prostowniki wrzucasz do nóg. Lub robisz zupełnie oddzielny dzień na nie, ale to raczej przy podziale nóg na łańcuch przedni i tylni.
Więc nie widzę błędu:)

własnie to miałem na mysli, obrazując dokładniej trening klatki i pleców wygląda tak:

supersesia
-wyciskanie na płaskiej
- wiosłowanie w opadzie

superseria
- wyciskanie sztangielek w skosie
- sciąganie górnego drążka

superseria
-rozpietki w skosie
- podciąganie końca sztangi

superseria
-brama
- odwrotne rozpietki w opadzie

wszystko po 3 serie.

a prostowniki są w dniu treningu nóg.

dzieki za porady, zajże wiec do dopingu.
sogi dałem tym których wypowiedz była warta.

Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

rozkład treningów uwzgledniając superseriwe

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.