Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

rodzaje gazów obronnych

qwert24

Wysłana - 05 listopada 2006 17:18    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam - interesuje mnie jakie są rodzaje gazów obronnych stosowanych w broni gazowej palnej oraz w ręcznych miotaczach gazu (psikaczach). Zaznaczę że ni chodzi mi o chemikalia biologiczne takie jak gaz pieprzowy itp. Z tego co się do tej pory zorientowałem w większości RMG stosowany jest gaz CS. W broni palnej gazowej gaz CS stosowany jest w amunicji z żółtymi czubkami. Widziałem też kiedyś nabój do rewolwera z niebieskim czubkiem i gazem CN (nie mam informacji na temat tego gazu).
Moje pytania brzmią:
1. Czy w RMG jest stosowany jakiś inny gaz CHEMICZNY oprócz CS? (zaznaczam - chemiczny a nie pieprzowe itp.)
2. jak sprawa się ma z amunicją gazową (może ktoś orientuje się jakie gazy chemiczne są w nabojach z poszczególnymi kolorami czubków i który z gazów jest najsilniejszy). Wiem że w amunicji gazowej rozróżniamy: żółty czubek (gaz CS), zielony (ślepa), niebieski (gaz CN), czerwony (nie wiem jaki gaz), czarny (nie wiem jaki gaz) i chyba fioletowy (nie wiem jaki gaz). Jakby ktoś udzielił informacji na ten temat byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 grudnia 2007 00:17 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

odma20

Wysłana - 05 grudnia 2007 00:17    Edytuj Cytuj
psychol i po co ci to potrzebne aby ludziom po oczach pryskać !!!! jak ci mało wrażeń wsadź sobie głowę w kwas solny zboczeńcu

QUEBLO

Wysłana - 05 grudnia 2007 01:17    Edytuj Cytuj
po ponad roku doszedłeś do tak bystrych wniosków???
Ochłoń przez tydzien przed następnymi wnioskami...

"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"

www.pajacyk.pl
www.kundelpolski.pl
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

rodzaje gazów obronnych

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.