Autor

pytanie odnośnie dobrania suplementacji

ryba_6

Wysłana - 17 marca 2010 11:42    Edytuj Cytuj
witam
chciał bym zacząć prowadzić dziennik nie sponsorowany z suplementami firmy Olimp i mam właśnie takie pytanie co do niektórych suplementów...
jestem teraz na redukcji i zażywam już BCAA Xplode, ZMA, witaminy Omega i nie wiem jaki dobrać spalacz tłuszczu, i białko w celu uzupełnienia diety
jestem z budowy endomorfikiem i mam duże problemy z rzuceniem swego fatu, mimo diety i dużej aktywnośći fizycznej
dodam że stosowałem już wcześniej takie spalacze jak: Thermo Speed Extreme, San Thigh Extreme, i ostatni mój spalacz Scorch Man Reveal the steel

najlepsze efekty były po San Thigh ale później przyszło lato i wiadomo jak to jest...
myślałem nad połączeniam jakiegoś dobrego spalacza z carnityną w celu zwiększenia potliwości
prosił bym bardzo o pomoc bo już mam dość tego tłuszczu...

moge wstawić tu swą diete, i trening w celu ułatwienia doboru jeśli zajdzie taka potrzeba

pozdrawiam ryba_6

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 17 marca 2010 12:14    Edytuj Cytuj
jestem teraz na redukcji i zażywam już BCAA Xplode, ZMA, witaminy Omega i nie wiem jaki dobrać spalacz tłuszczu, i białko w celu uzupełnienia diety

przy wyborze bialka kierowalbym sie raczej pora kiedy wystepuje najwiekszy jego niedobor
jesli rano i w okolicy treningu - serwatka - np Whey Protein Complex 100%
jesli w ciagu dnia i wieczorem z duza zawartoscia kazeiny lub bialek jajecznych - polecam Prolongatum z Biogenixa

co to spalacza
obecnie wsrod produktow Olimpa najsilniejszy wg mnie jest Thermo Stim - zawiera wiekszosc (jesli nie wszystkie :) ) dozwolone w PL substancje o udowodnionym wplywie na redukcje tluszczu
do tego dodalbym troche Zielonej Herbaty albo ThermLineS z duza zawartoscia Sinetrolu ktore i tak znajduja sie juz w Thermo Stim'ie

TWORCA ALTERNATYWNEJ DROGI (i nie tylko) - zaprasza do dzialu NUTRIFARM
i lektury magazynu PERFECT BODY www.perfectbody.pl
Ekspert -

ryba_6

Wysłana - 17 marca 2010 12:20    Edytuj Cytuj
dzięki wielkie za odpowiedź:)
czyli np rano do śniadania dorzucić zieloną herbate, i do obiadu a Thermo Stim stosować przed treningiem a w dni nie treningowe rano, i białko dorzucić w okolicach treningu? Odpowiednie było by to zestawienie?

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 17 marca 2010 12:24    Edytuj Cytuj
spalacz w kilku dawkach w ciagu dnia ale tak aby spokojnie zasnac - wyjatek dla wiekszosci ThermLineS - biore przed samym snem i zgodnie z zalozeniami nie odczuwam zadnego pobudzenia :)
jedna porcja powinna trafic na okres przed treningiem

bialko w okolicy treningu (serwatka/BCAA) zawsze mile widziana :)

Ekspert -

ryba_6

Wysłana - 17 marca 2010 12:30    Edytuj Cytuj
jeszcze raz wielkie dzięki
zaraz po zakupie owych suplementów zaczne prowadzić dziennik do którego oczywiście zapraszam w celu (w razie mych pomyłek) doradzenia co do suplementacji
pozdrawiam ryba_6

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 17 marca 2010 15:01    Edytuj Cytuj
dla ulatwienie mozesz pytania zadawac tutaj

zapraszam do zabawy z suplementami Olimpa jak i zadawania pytan :)

Ekspert -

G piotrek OLIMP TEAM

Wysłana - 17 marca 2010 21:41    Edytuj Cytuj
Gdy będziesz dobierał spalacz to weź pod uwagę również takie sprawy jak;nadciśnienie,choroby serca,skłonności do depresji.Jeśli żadna z tych przypadłości Cie nie trapi to możesz każdego z nich używać jeśli tak nie jest to zacząłbym na Twoim miejscu od tych które najmniej pobudzają

Podpis

ryba_6

Wysłana - 17 marca 2010 21:57    Edytuj Cytuj
co do tego to jestem zdrów jak ryba
a tak na poważnie to nie mam żadnych przypadłości, ani nie choruje na żadne choroby, jedyne co mi dolega choroba ucha, ale to nie przeszkadza w zażywaniu spalaczy jak i innych suplementów. Ale dzięki wielkie za wypowiedź
pozdrawiam
ryba_6

Zmieniony przez - ryba_6 w dniu 2010-03-17 21:59:28

ryba_6

Wysłana - 20 marca 2010 22:26    Edytuj Cytuj
hmmm... no to przed rozpoczęciem prowadzenia w miare składnego dziennika chciałbym aby mój trening jak i dieta została oceniona bo od poniedziałku już ruszam

Płatki owsiane 100g + 2 jaja kurze całe B25 T17,3 WW63 kcal511

SZKOŁA
II Śniadanie
Chleb graham z szynką kanapkową + orzechy laskowe B15,1 T21.3 WW24,1

III Śniadanie
Serek wiejski 200g + batonik owsiany / owoc B24 T13 WW21

Obiad (posiłek przed treningowy)
Ryż brązowy 50g + pierś z kurczaka 150g z gotowanymi warzywami B35,8 T2,9 WW34,1

TRENING

Posiłek po treningowy
Banan + serek wiejski 200g + gruszka LUB jakieś chude mięso z białym ryżem B23,5 T10,5 WW38,1

Posiłek przed snem
Ser twarogowy chudy / półtłusty 125g B25 T0.6 WW4,4

Plan Treningowy: zmodyfikowane przeze mnie FBW
Poniedziałek ------> Środa ------> Piątek

klatka: wyciskanie skos górny / płasko 3 serie podczas treningu pow.12/10/8 za każdym razem ciężar większy

nogi: przysiad ze sztangą 3 serie podczas treningu pow.12/10/8 za każdym razem ciężar większy

plecy: wiosło/ściąganie drążka 3 serie podczas treningu pow.12/10/8 za każdym razem ciężar większy

barki: wypychanie hantla w górę/ wyciskanie sztangi z przed głowy 2 serie podczas treningu pow.12/10 za każdym razem ciężar większy

biceps: uginanie hantli stylem młotkowym/uginanie hantla o kolano 2 serie podczas treningu pow.12/10 za każdym razem ciężar większy

triceps: wyciskanie francuskie/prostowanie rąk na wyciągu stojąc 2 serie podczas treningu pow.12/10 za każdym razem ciężar większy

przedramiona: uginanie sztangi podchwytem/nadchwytem 2 serie podczas treningu pow.12/10 za każdym razem ciężar większy

łydki: wspięcia 2 serie podczas treningu pow.12/10 za każdym razem ciężar większy

Po każdym treningu FBW 30 minut na rowerku przy tętnie ok 135 i brzuch 3 serie: dół, góra, skos

Wtorki i czwartki trening piłkarski ok 2 godzin + w weekendy mecz gdyż sezon już się zaczął

no to by było na tyle, czekam na sugestie i w razie potrzeby opieprz

WZROST: 183.5
NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 1rok

****PARAMTERY OBWODÓW*************************************

WAGA CIAŁA: 92kg
OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 31
OBWÓD BICEPSU: 36.5
OBWÓD ŁYDKI: 42
OBWÓD UDA: 63
OBWÓD BIODER: -
OBWÓD WOKÓŁ PEMPKA: 98
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: w grudniu 114 na wdechu
OBWÓD BARKÓW: 119 luz w grudniu
OBWÓD NADGARSTKA: 19
OBWÓD KOSTKI U NOGI: 27

****POMIARY SIŁOWE****************************************

PRZYSIAD TYLNI: 115kg w ostatniej seri x 8 powtórzeń
MARTWY CIĄG: 115kg w ostatniej seri x 8
WYCISK SZTANGI NA PŁASKIEJ: 95kg

****SPRZĘT**********************************************

PROFESJONALNA SIŁOWNIA: NIE
TYLKO ŁAWKA REGULOWANA + SZTANGA I SZTANGIELKI: TAK
TYLKO ŁAWKA REGULOWANA + SZTANGA/SZTANGIELKI I WYCIĄG: TAK

pozdrawiam
ryba_6

Zmieniony przez - ryba_6 w dniu 2010-03-20 22:52:18

Biniu NUTRIFARM

Wysłana - 21 marca 2010 08:07    Edytuj Cytuj
czy moglbys podsumowac dziennie spozycie makroskladnkow oraz kalorii ?

warzyw zbytnio nie widze :)

Ekspert -

ryba_6

Wysłana - 21 marca 2010 12:28    Edytuj Cytuj
Dzienne spożycie: B: 148,5 T: 65,3 WW: 184,4 Kcal: 1931

już jestem na redukcji troche czasu więc zostały obniżone niektóre z tych składników

Co do warzyw to fakt mało, bo zawsze dodaje je do obiadu...

Zmieniony przez - ryba_6 w dniu 2010-03-21 12:29:35

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pytanie odnośnie dobrania suplementacji

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.